>> >> Ska hälso- och sjukvården fungera som Priceline?

Ska hälso- och sjukvården fungera som Priceline?

Anonim

Hälsovårdspriset kan vara bäst för patienter som betalar out-of-pocket. (Hero Images / Getty Images)

Priceline sprängde ontothe scenen 1997 med sin namn-din-egen-prisservice som låter folk ange hur mycket de är villiga att betala för hotellrum, flyg och andra resetjänster. Konceptet har sedan dess prövats på mat och bensin. Nu säger vissa människor att det är bra att erbjuda vård på samma sätt.

"Jag tycker att det är bra", säger Joel White, ordförande för hälsovårdsansvarig gruppen Clear Choices. "För ofta i vården står vi fast i det förflutna."

Framtiden är enligt White och andra en värld där vården är mer konkurrenskraftig och transparent. De ser tjänster som tillåter människor att välja sitt pris som ett verktyg för att bekämpa det som vissa säger är godtyckliga prissättningsmodeller inom vårdindustrin. "Det ger mer kontroll till konsumenten, " säger White.

"Välj ditt pris" hälsovård i aktion. För Briana McPartlan i Toluca Lake, Kalifornien, hade beslutet att använda en nyskapande metod att hitta vårdhem mindre att göra med att få en affär och mer att göra med att få de tjänster som hon behövde. "Jag hade fått en bilolycka, " säger McPartlan. Öron-, näs- och halsläkaren som behandlade hennes brutna näsa ville se en CT-skanning, men hennes försäkring krävde att beställas av sin primärvårdspersonal. "Nästa lediga möte var en och en halvtimme bort."

I stället för att vänta på det mötet vände sig McPartlan till ZendyHealth, som har varumärkesskyddad frasen "plocka ditt pris" för sin hälsovårdsbudplattform. Hon svarade på ett par frågor, valde hur mycket hon hade råd och inom fem minuter accepterade en vårdgivare sitt erbjudande och ringde senare för att planera ett möte nästa vecka. "Det var verkligen, väldigt bekvämt", säger McPartlan. Dessutom var anläggningen hon besökte bara en mil från hennes hus och erbjöd en ren och vänlig atmosfär.

En vinn-vinnare för konsumenter och läkare? ZendyHealth är inte den första webbplatsen som erbjuder denna typ av service. MediBid lanserade en liknande plattform tillbaka 2014 och är fortfarande i drift. Andra företag, som den nuvarande DealWell, har kommit och gått.

Trots blandade framgångar från tidigare företag, anser ZendyHealth grundare och chefläkare Vish Banthia att det är ett koncept vars tid har kommit. Han är också snabb att påpeka att den typ av budgivning som underlättas av hans webbplats är inget nytt. "Jag har varit i praktiken i 10 år, och vi har sett patienter som förhandlar sina priser offline på ett ineffektivt sätt", säger han.

Banthia säger att ZendyHealth helt enkelt ger en metod för konsumenter att snabbt ansluta sig till läkare som är villiga att förhandla. Utöver det gör processen med en webbplattform enkel och enkel. En glidkalkylator på webbplatsen hjälper konsumenterna att förstå vad som är ett rimligt pris, och lägsta tröskelvärden för bud säkerställer att medicinska kontor inte slösar bort sin tid med att använda lowball-prissättning. "Det vi försöker göra är att skapa en win-win-lösning, säger Banthia. Konsumenterna får lägre priser medan leverantörer kan fylla luckor på deras schema som annars kan gå tomma.

Vissa läkare uppmanar varning. Men inte alla säljs på tanken om att konsumenter bjuder på vårdtjänster. American Medical Association, i ett e-postmeddelande, säger, "Venues för att introducera patienter till ett val i vården bör inte styras enbart av kostnaden." Gruppen, vars medlemskap omfattar läkare, boende och medicinska studenter, fortsätter att lägga till, "Bekymring för vårdkvaliteten bör vara ett övervägande för patienter och läkare."

Banthia håller med om att inte alla former av medicinsk vård kan vara lämpliga för tjänstealternativet. Han lägger emellertid också till att, enligt hans bästa, ingen ZendyHealth-användare har rapporterat komplikationer relaterade till dålig vård. "I USA är priset inte korrelerat med kvalitet", säger han.

Bäst för patienter som betalar kontant. Ett tillvägagångssätt för hämtningspriset är att det är utformat för konsumenter som betalar kontant, inte försäkring. De flesta leverantörer accepterar bud med förståelsen att de inte kommer att betala försäkringsbolag.

McPartlan, som har sjukförsäkring, slutade betala för sin CT-skanning utanpå, men hon klagar inte. "Jag är i en position där det är verkligen svårt för mig att få ett möte, " säger hon. Betala out-of-pocket för att ta hand om veckor tidigare var pengar bra tillbringade i hennes uppfattning.

Om webbplatser som ZendyHealth fångar på, säger White att det kan vara svårare för försäkringsgivarna att förhandla om rabatter. Det kan tyckas vara negativt, men han säger att mer öppenhet skulle kunna leda till att priserna för alla på lång sikt dämpas. "Att öppna systemet upp till konkurrens är en bra sak."