>> >> Sälja lager året runt för att minimera skatteförluster

Sälja lager året runt för att minimera skatteförluster

Anonim

(IStockPhoto)

Är det dags att hämta några skatteförluster? Kan vara, med tanke på den volatila aktiemarknaden.

Strategin - att sälja förlora investeringar för att minska vinstskatten - får mycket uppmärksamhet i slutet av året. Men det finns ingen anledning att inte göra det i början av året eller i mitten. Kom ihåg, den 31 december är bara en deadline - det är den sista datumen för en försäljning som kan hävdas i avkastningen nästa april. Matematiken fungerar lika bra oavsett när du gör det.

"Om förlustskörd ska vara en integrerad del av portföljstrategin tenderar att börja med att vara bättre än senare", säger Vikas Oswal, VD och koncernchef för Advisor Partners, en tillgångsförvaltare i Walnut Creek, Kalifornien.

"Att börja tidigare på året möjliggör för en investerare att dra nytta av marknadens uppgångar och nedgångar", säger han. "Att ha mer tid möjliggör potentiellt flera skörde möjligheter och en större mängd förluster, vilket i sin tur tillåter investeraren att ta vinster på innehav som visar vinster."

I år började med aktier som faller av en klippa, vilket ger många möjligheter att skörda skatteförluster. Och även om marknaden har återhämtat sig, förväntar sig många experter mycket fler upp-och nedgångar, med tanke på osäkerheten i ekonomier runt om i världen.

Tänk på dessa fakta. I grund och botten måste en förlust på ett lager, en obligation, en fond eller annan investering "realiseras" innan det kan hävdas för skatter. Det innebär att innehavet måste säljas.

Om du spenderade 10 000 dollar på aktier i XYZ Corp. för några år sedan och sålde dem nu för 6 000 dollar, kan förlusten på 4 000 USD användas för att kompensera 4 000 dollar i vinster från en eller flera andra investeringar du hade sålt, vilket eliminerar kapitalvinstskatten på dessa vinster . Om förluster överskrider vinsterna kan de användas för att minska din skattepliktiga inkomst med upp till 3 000 USD per år. Eller förlusten kan överföras för att kompensera realisationsvinster eller intäkter i framtida år.

Harvesting förluster tidigt och ofta, snarare än att vänta till slutet av året, tillåter investeraren att flytta pengar till mer lovande investeringar tidigare, säger Oswal.

Det har också psykiska fördelar, säger Warren A. Ward, en certifierad finansiell planerare med WWA Planning & Investments i Columbus, Indiana. "Om vi ​​köper ett lager som går bra, faller vi bort från vår köplista, det är mycket lättare att besluta att sälja och ta vinsten om vi redan har bokat en förlust någon annanstans för att hantera skatterna", säger han.

Men det betyder inte att alla investeringar ska säljas i det ögonblick som det visar en förlust, eftersom något innehav kunde återhämta sig. Som en grundläggande praxis borde investeraren titta på varje innehav och fråga: "Oavsett hur det har utförts tidigare, skulle jag köpa det till dagens pris?" Om svaret är ja, behåll det. Om det inte är så, sälj. (Detta gäller också vinnare.)

Håll dina känslor iväg. För många investerare är det enklare sagt än gjort, enligt Daryl Dagit, en finansiell rådgivare med Savant Capital Management i Rockford, Illinois. "De flesta investerare tillåter känslor att komma in på bilden och vill inte erkänna att de gjorde ett misstag på en aktieplockning och vill vänta på att lagret återgår till åtminstone en breakeven-punkt, säger han. "Du är bättre att ta förlusten för att hjälpa till på dina skatter och återinvestera pengarna."

Så även om du tror att din innehav kommer att återhämta sig någon dag är det viktigt att tänka på om dina pengar skulle kunna växa snabbare i något annat.

Det är möjligt att ha det båda sätten, sälja investeringen för att låsa i förlusten och sedan köpa den igen för att få framtida vinster. IRS är självklart medveten om detta och använder tvättreglerna för att förhindra missbruk. Det tillåter en förlust om samma säkerhet, eller en "väsentligen identisk" till den, köps inom 30 dagar före eller efter försäljningen.

"Väsentligen identisk" betyder att du inte kan komma undan med att sälja Vanguards S & P 500 indexfond och köpa Fidelitys S & P 500 Index-fond. Men du kan undvika problemet genom att sälja indexfonden och köpa en fond som är annorlunda men skulle uppträda mycket på samma sätt som en fylld med aktier av stora amerikanska företag.

Med enskilda bestånd är det ofta möjligt att hitta ett alternativ.

"Du säljer Coke (ticker: KO) för att köpa Pepsi (PEP), vilket tydligt undviker reglerna för tvättregler", säger David E. Du Val, chef för konsumentfrågor hos TaxAudit.com, ett skattekonsultföretag i Citrus Heights, Kalifornien.

Ta en förlust för att balansera. Vid vissa tillfällen kanske en investerare vill inse en förlust inte för att investeringen inte har någon framtid, men för att diversifiera eller balansera portföljen. Det kan hända, till exempel när man har ackumulerat ett stort block av ett enda lager över tid, genom enorm prestanda, återinvesterade utdelningar eller i ett personalinköpsprogram. Om aktierna ackumulerades till olika priser kan investeraren trimma på det mest skattemässiga sättet genom att sälja de aktier som visar en förlust - de som köptes till högsta priser.

I allmänhet görs detta genom att berätta för mäklaren eller fondbolaget att sälja aktier som hade köpts på ett eller flera specifika datum. Du måste ange dem vid tidpunkten för försäljningen, inte bara hävda dessa aktier när du gör din skattedeklaration.

Att beräkna skattebesparingarna från en försäljning kan vara svårt eftersom det beror på om det var en kort eller långsiktig kapitalförlust och om vinsten motverkar det är långsiktigt eller kort. Dessutom vet många investerare inte tidigt på året vilken skattesats de kommer att vara i slutet, eller hur många vinster och förluster de ska ha bokat senast den 31 december.

Slutgiltiga tankar. Det är inte nödvändigt att veta skattemässiga konsekvenser ner till öre om du håller en kardinalregel i åtanke: låt inte skattehalen försvara den investerande hunden. Huvudidén är att bli av med investeringar som inte kommer att fungera bra i framtiden, för att få pengarna att användas bättre. Skatteförmånen, stor eller liten, är sås.

"Det viktigaste övervägandet är om säkerheten är eller inte är en bra investering, inte vad skatteförmånen kan vara om du sålde den med förlust", säger Alan Straus, en auktoriserad revisor i New York. "Om en rebound förväntas, så sälja inte. Om du vill ha ur lageret, så sälja det."