>> >> Hemligheterna till All Inclusive Travel

Hemligheterna till All Inclusive Travel

Anonim

Det krävs en viss insats för att maximera fördelarna med en all-inclusive resort. (Getty Images)

En av de främsta saker du drömmer om när du arbetar mot ekonomiskt självständighet är den dag du får resa och slappna av efter en livstid av hårt arbete. De flesta av dessa fantasier inkluderar en tropisk strand, en kall vuxen dryck och lukten av solskyddsmedel. Tyvärr blir många av oss så skickliga sparare att vi har svårt att släppa på handväskorna för att faktiskt börja spendera.

För dem som är naturligt sparsamma (eller flitiga spenders försöker sluta), finns det ett sätt att bygga minnen genom resor på en fast budget: all inclusive resorter. Dessa orter var banbrytande på 1950-talet och har blivit en go-to-lösning för smekmånad, strandälskare och pensionärer. Konceptet är enkelt: du förskottsbetalar alla dina resekostnader, inklusive hotell, mat, dryck och underhållning när resan är bokad. Detta ger dig omedelbar nytta av att budgetera din resa månader i förväg, och när resan börjar kan du skapa ett spel för att maximera fördelarna med att ha en all-you-care-to-enjoy semester. Här är några tips och tricks som hjälper dig att förstå och maximera den allomfattande reseupplevelsen.

Vet vart du ska göra din forskning. TripAdvisor är en dominerande resurs eftersom det gör det möjligt för medresenärer att skicka sina recensioner och bilder så att du kan få en förståelse för vad din erfarenhet kommer att bli tillsammans med planeringstips och fallgropar för att undvika. Kundrecensionerna är sökbara, så du kan leta efter specifika uppgifter du letar efter. Till exempel, om du är nyfiken på klädkoden på resortens restauranger, är det lätt att hitta svaret och upplevelsen av andra.

Men var försiktig med ljusögda smekmånad recensioner. I allmänhet tar det inte för mycket för att imponera på unga lovebirds som i stor utsträckning finns att spendera tid med varandra. Granskare med "smekmånadspension" kanske inte är den bästa resursen för att bestämma hur bra en utväg rum, mat, underhållning eller service är. Leta efter recensioner från resenärer som kanske har lite erfarenhet.

Men begränsa inte din forskning till en webbplats. YouTube kan tillhandahålla den visuella informationen du behöver för att göra ett välinformerat beslut när du jämför två olika orter eller rumstyper inom en viss utväg. Och Oyster.com är känt för att exponera skillnaden mellan verklighet och fantasi. Webbplatsen erbjuder bilder jämförelser mellan utväg webbplats bilder och faktiska bilder tagna av webbplatsens personal. De erbjuder också en utvägsanalys och kritik.

Bli en bättre bokare. Utnyttja möjligheten att jämföra priser på flera olika bokningswebbplatser och jämföra priserna med dem som erbjuds direkt av orten. Också, glöm inte att inte alla flygbiljetter är listade på resesammanställningsplatser. Till exempel tillåter Southwest Airlines inte att deras flygbiljetter publiceras på någon av de traditionella aggregeringsställena. Så om din stad är ett nav för ett flygbolag som inte är listat, var beredd att boka direkt via flygbolaget.

När en leverantör väljs, försök laga rabatter. Ebates samarbetar med många resebyråer för att erbjuda kontanter tillbaka om de bokas via eBates-portalen. Och RetailMeNot kan också ha kupongkoder som du kan använda för din semester.

Om du reser för ett speciellt tillfälle är det värt att fråga om det kommer att kvalificera dig till gratis saker. Vissa orter erbjuder exklusiva upplevelser, såsom en ljusstark middag på stranden eller spa-paket, till smekmånad eller par som firar ett årsdag. Vissa orter kanske vill att du ska ta med en kopia av ditt äktenskapsintyg för att bevisa det. Födelsedagar kan också fira med något speciellt erkännande av orten.

Vet vad som ingår och vad som är uteslutet. Fördelarna med allomfattande resor går vilse om du planerar dåligt, är ständigt påtryckta för att uppgradera eller köra in i tillägg. Det finns flera sätt att många all inclusive-resorts övertygar eller kräver att du spenderar mer. Till exempel måste du ordna transport till och från flygplatsen till din utväg. Några exklusiva orter kommer att inkludera detta i deras pris. Men de flesta orter kräver att du köper detta förutom ditt allomfattande paket. Transportbolagen kommer ofta att använda denna möjlighet att sälja ytterligare utflykter och underhållning medan du reser. Det kan vara bekvämt, men kom ihåg att prissättning och prisförhandling kan få dig en bättre affär.

Ta reda på vad mat och dryck ingår. Precis som flygbolagen har lärt sig att det finns ytterligare vinst i avgifter för checkade väskor, snacks och tillgång till internet, all inclusive-resorts har lärt sig att det finns pengar att göra genom att erbjuda extra premium-uppgraderingar. Ibland kan du inte inse att du erbjuds något som är en extra kostnad. Till exempel kan du erbjudas uppgraderade vinval på middag som inte ingår i ditt baspaket. Spa-tjänster kan kräva en uppgradering, med extra kostnader för specialiserade lotioner och krämer. Och medan många orter erbjuder gratis tillgång till snorklingutrustning och kajaker, antar inte att den ingår. Jetski, djungelturer och ATV-turer är sannolikt extra och måste bokas separat från all inclusive-bokningen.

Var försiktig med tidsdelning och medlemskapsställen. Du kan erbjudas ett par massage eller surfa och torka middag på stranden för "gratis". Fångsten är att du måste delta i deras 60-minuters tur och förklaring av deras speciella medlemskap eller lojalitetsprogram. Erkänna att din semestertid är mycket värdefull, och det kan vara meningsfullt att vidarebefordra de upplevda fria sakerna om det finns en fångst.

Resor låter dig skapa en livstid för minnen med dina nära och kära. Du vet aldrig vad livet händelse eller kulturell exponering kommer gnista en bra idé eller innovation för dig eller en älskad. Allomfattande resor kan hjälpa dig att slappna av utan att springa upp stora resebyråer och titta på dolda reseavgifter hjälper dig att hålla dig inom din budget.

Brian Preston och Bo Hanson är avgiftsfria ekonomiska planerare som värd podcasten, "The Money-Guy Show".