>> >> Spara för pension när du gör minimilön

Spara för pension när du gör minimilön

Anonim

Det kan vara svårt men inte omöjligt. (Getty Images)

Vid $ 7, 25 en timme ger arbetstagare inte mycket pengar att betala med den federala minimilönen. En person som arbetar 40 timmar i veckan i 52 veckor kommer att stänga året tjäna $ 15 080 före skatt.

Lyckligtvis behöver inte alltför många människor klara av den federala minimilönen. Bara 2, 7 procent av timarbetarna gjorde det lilla år 2016, enligt presidiet för arbetsstatistik. Det beror delvis på att 29 stater, plus District of Columbia, har minimilöner som sträcker sig från 7, 50 dollar till 12, 50 dollar per timme. Men även på $ 12, 50 i timmen hamnar arbetarna med endast 26 000 dollar före skatter och efter ett helt års arbete.

Oavsett om du förväntar dig att tjäna minimilönen tillfälligt eller i det långa loppet, bör du inte släcka spara för pensionering. Så här säger finansexperter att du kan börja bygga ett bohus.

Börja med en positiv plan. Planering för pension när du gör minimilön kan verka som en förlorad sak. Det är därför du måste vända omkopplaren till ditt tänkande i början av processen, säger Linda Matthew, ägare till MoneyMindful Personal Finance Coaching i Sacramento, Kalifornien. Hon rekommenderar att du börjar med att skriva en skriftlig plan.

"Handlingen att sätta penna på papper får oss på något sätt att vara engagerade i processen och då börjar möjligheterna att dyka upp", säger Matthew. Till exempel kan folk se att de är berättigade till sociala förmåner som ger en inkomstinkomst. Yngre arbetstagare kan också hitta tid på deras sida och kan förena det lilla belopp de kan spara till en mer betydande summa.

Hitta en ansvarig partner eller mentor. Att skapa en finansiell plan kan verka som en överväldigande uppgift för vissa människor, och de som gör minimilön kan sällan ge professionell hjälp. Cheryl Nash, VD för investeringstjänster för finansiärteknikföretaget Fiserv, rekommenderar att folk letar efter en mentor som kan ge ekonomisk vägledning utan den professionella plannerpriset.

"När du investerar för pension, kan du hitta en bra finansiell mentor i framtiden, " säger hon. Vänner och bekanta är ett bra ställe att först leta efter mentorer. Annars kan lokala kyrkor eller samhällsorganisationer kunna ansluta låginkomstarbetare till volontärer som är ekonomiskt kunniga.

Skär din budget till det lägsta minimumet. När du har lagt grunden för en lyckad pensionsplan är det dags att börja spara. För de som tjänar minimilön, innebär det normalt att hushållsbudgeten slashes för att frigöra pengar. "Det största hindret för någon som gör minimilön är samma hinder för att någon gör mycket mer pengar", säger Elliot Omanson, som är managing partner hos Sage Financial i Kansas City. "Vi verkar alla spendera allt vi gör."

Någon som gör mindre än $ 12, 50 en timme kan inte realistiskt förvänta sig att köpa Starbucks kaffe dagligen, ha ett kabelabonnemang och fortfarande ha pengar kvar för pensionssparande. Omanson säger att de i deras tidiga 20-tal som sparar $ 187 per månad genom att släppa kabel för Netflix och brygga sitt dagliga kaffe hemma kan gå i pension med en miljonär, även om de aldrig kommer över minimilön. De behöver dock tjäna en årlig avkastning på 7 procent och spara det beloppet konsekvent över 50 år.

Men inte alla som gör minimilön köper dyra lattes. För dem som redan har skurit allt fett ur sin budget, är det dags att tänka större. Det kan innebära att man får en rumskompis, delar en bil eller ens flyttar till en billigare del av landet. "Människor kan bli superstrategiska och hitta dessa möjligheter", säger Matthew.

Registrera dig för din arbetsplats 401 (k) plan. Även hos företag med låga löner kan arbetstagare få tillgång till pensionskonton. Det snabbaste sättet att öka minskade pensionsbesparingar är genom en arbetsplan 401 (k) plan som erbjuder matchande bidrag. Matchen innebär att en arbetsgivare lägger in ett visst belopp - till exempel 50 cent - i kontot för varje dollar som en anställd investerar, upp till en viss procent av arbetarens inkomst. "Dra nytta av det matchande bidraget, säger Nash. "[Det] är" fria pengar "för att börja bygga ett nästägg för framtiden och nå långsiktiga mål."

Eliminera hög ränta skuld. Någon som gör minimilön har inte råd att betala ränta på kreditkort eller annan skuld. En balans på $ 10 000 vid en APR på 15 procent kommer att uppgå till 125 USD i ränta varje månad. Att spendera så mycket på räntan garanterar att en person inte kommer att ha några pengar kvar för pensionssparande.

Leta efter sätt att öka intäkterna. Minimilön som befinner sig i skuld kan ha svårt att betala sina saldon på sin nuvarande inkomst. "Du måste skapa marginal så att du kan investera", säger Omanson. För att hitta den marginalen kan arbetstagarna behöva leta efter en annan inkomstkälla.

Att sälja varor från hela huset är ett sätt att ta in extra pengar, men att hitta ett andra jobb är ett mer tillförlitligt alternativ. Omanson, som jobbade två jobb från sina tonåringar till sin sena 20-talet, förstår att det inte är idealiskt. Men det är också något som många behöver göra för att betala räkningarna och uppfylla finansiella mål. Ett annat alternativ att öka inkomst är att gå tillbaka till skolan eller få ytterligare utbildning som kommer att leda till en högre lön.

Använd finansiella planeringsapp och verktyg. Tack vare tekniska framsteg har minimilön tillgång till ett antal billiga verktyg som kan göra pensionsplaneringen enklare. Appen Acorns låter till exempel investera sina reservändringar. Och robo rådgivare som Betterment hjälper arbetare utan tillgång till 401 (k) öppna billiga IRA.

Dessa resurser fyller en klyfta i en finansiell planeringsindustri som bara har tillgodoses de personer med betydande förmögenhet. Men appar och verktyg är bara lika bra som viljan hos den person som använder dem. Att göra minimilön utesluter inte möjligheten till en lycklig pension, men det betyder att du behöver extra självdisciplin och strategisk planering för att få det att hända.


Hur man sparar $ 1 miljoner genom pensionering

Hur man sparar $ 1 miljoner genom pensionering