>> >> Pensionärer får nya Medicare kort

Pensionärer får nya Medicare kort

Anonim

Nya Medicare-kort skickas ut mellan april 2018 och april 2019. (Centers for Medicare & Medicaid Services via AP)

Centers for Medicare & Medicaid Services skickar ut nya Medicare-kort som börjar i april 2018. De nya Medicare-korten kommer att innehålla ett unikt Medicare-nummer i stället för det sociala säkerhetsnummeret som anges på befintliga kort. Ändringen syftar till att förhindra bedrägerier och identitetsstöld. Här är vad du behöver veta om ditt nya Medicare-kort.

När ska du förvänta dig ditt kort. Medicare Access och CHIP Reauthorization Act of 2015 kräver att Centers for Medicare & Medicaid Services tar bort sociala nummer från alla Medicare-kort före april 2019. Nya Medicare-kort skickas ut mellan april 2018 och april 2019. Exakt timing av postadressen varierar efter region, och invånare i Delaware, District of Columbia, Maryland, Pennsylvania, Virginia och West Virginia kommer att få sina kort först. Pensionärer i andra stater kan förvänta sig att ta emot sina nya kort senare 2018 eller i början av 2019. Pensionärer som bor i Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, Missouri, Ohio, Puerto Rico, Tennessee och Jungfruöarna kommer att vara bland de senaste att ta emot deras nya kort. "Att maila alla ett nytt kort tar lite tid, kanske minst ett år, så ditt kort kan komma på en annan tid än din väns eller din granns", säger Lisa Weintraub Schifferle, en advokat vid Federal Trade Commission.

Det finns ingen kostnad för det nya kortet. Medicare stödmottagare behöver inte betala för ett nytt kort och kommer automatiskt att få en i posten. "Om någon frågar dig att betala för ditt nya Medicare-kort, lägg dig på, eftersom ditt nya Medicare-kort är gratis" varnar Schifferle. "Om du får ett samtal som hävdar att du är från Medicare som ber om ditt personnummer eller din bankinformation, lägger du på."

Du kommer inte att få ett samtal från Medicare och begär personlig information. "Se upp för telefonsvamsar relaterade till de nya Medicare-korten där uppringare hävdar att de är från Medicare och de vill verifiera sin personliga information för att skicka dem sitt nya kort", säger Sandy Morales, en projektledare för California Health Advocates. "Publicera aldrig personlig information via telefonen. Medicare kommer inte att kontakta dig om att skicka dig ditt nya kort."

Dubbelkontrollera din adress på filen. Det är värt att kontrollera att ditt kort skickas till din aktuella adress. De som har flyttat sedan de registrerade sig i Medicare bör ta hand om att uppdatera sin adress hos Socialförsäkringsverket. "Kort kommer att skickas ut till vilken adress som Social Security har till förfogande för den mottagaren", säger Morales. Du kan bekräfta din adress på socialsecurity.gov/myaccount, 1-800-772-1213 eller genom att ringa ditt lokala socialförsäkringsbyrå.

Börja använda ditt nya kort. När du får det nya kortet, ta det till din nästa medicinska möte. Det kommer att finnas en 21-månaders övergångsperiod där du kan fortsätta att använda ditt befintliga Medicare-kort eller det nya kortet från 1 april 2018 till 31 december 2019. Din Medicares täckning och fördelar är desamma, oavsett vilket kort du använder . Om du har en Medicare Advantage Plan, bör du fortsätta att använda ID-kortet för den planen, men också bära ditt nya Medicare-kort till medicinska möten. Pensionärer som är nya till Medicare i april 2018 eller senare kommer att få ett av de nya korten.

Kassera det gamla kortet ordentligt. När du har fått ditt nya Medicare-kort är det viktigt att du kasserar ditt gamla kort på ett sätt som inte avslöjar ditt personnummer. "De borde förstöra det på ett sätt som gör det gamla numret oigenkännligt", enligt en CMS-tjänsteman. "Torka kortet. Placera det inte i papperskorgen eller återvinningen. Se till att det är förstört."

Skydda ditt Medicare nummer. De nya Medicare-numren är en unik och slumpmässigt genererad serie med 11 siffror och stora bokstäver. Bokstäverna S, L, O, I, B och Z kommer inte att användas för att göra tecknen lättare att läsa. Kom ihåg att behålla ditt nya Medicare nummer konfidentiellt och dela det bara med läkare, apotekare och andra vårdgivare som behöver denna information för Medicare-transaktioner. "Definitivt bär inte ditt Medicare-kort med dig som en konstant övning", säger Amy Nofziger, regional direktör för AARP-stiftelsen. Hälso- och sjukvårdsföretagen räknar med att du börjar använda det nya numret i slutet av 2019.

12 förebyggande tjänster Medicare ger