>> >> Återförsäljare Guide till Beating Amazon.com (AMZN)

Återförsäljare Guide till Beating Amazon.com (AMZN)

Anonim

Logotypen för amerikansk online-jätte Amazon visas på Brieselangs logistikcenter, väster om Berlin den 11 november 2014. Centrum är en av nio i Tyskland. (JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)

Företag som nämns i denna artikel

Se statistik, priser, diagram och rankningar.

 • AmazonAMZN
 • Macy'sM
 • Nordstrom'sJWN
 • Kohl's Corp.KSS
 • Wal-Mart Stores IncWMT
 • Target Corp.TGT
 • GapGPS
 • Williams-SonomaWSM
 • Party City Holding Co.PRTY
 • Dollar General Corp.DG
 • Dollar TreeDLTR

Använd vårt lagerfält "

I detaljhandlarens språk bör det inte överraska dig om de ser Amazon.com (ticker: AMZN) som ett ord med fyra bokstäver. Det beror på att de flesta företag inte kan verka för att förhindra förbannelsen Jeff Bezos företag har fört till detaljhandeln.

"Det (Amazon) är den största störningen i detaljhandelns historia", säger Howard Davidowitz från Davidowitz & Associates, ett detaljhandelskonsulter och investmentbankföretag med säte i New York.

Under det gångna året sjönk Standard & Poors detaljhandelsindex med 17 procent medan Amazonas aktie hoppade 67 procent. Amazonas prissättning, leverans och produkter har förmörkat alla andra i branschen, vilket resulterade i dramatiska nedgångar från detaljhandeln som Macy's (M), Nordstroms (JWN) och Kohl's Corp. (KSS).

Omni-kanaler. Nästan varje murbruksmedelsaffär har ett svar på Amazon-frågan: bygga en omni-kanal. Det här är buzzword för idén att oavsett var du är - i butiken, online eller på din telefon - finns det ett sätt att köpa objektet du vill ha. Och traditionella återförsäljare har fördelen av att ha hämtningar i butik för kunder som beställer online.

Men detta har inte lett till resultat.

"Lönsamheten att sälja på nätet, det är inte lika bra" som många hoppas, säger Joseph Feldman, analytiker för Telsey Advisory Group. "Det är underbart för konsumenten. Från säljarens perspektiv är kostnaden för att skicka inte billig."

Tro på många var att de bara kunde använda den inventering de hade, utveckla en e-handelsplats, minska arbetskostnaderna och marginalerna skulle förbättras. Men sjöfarten är fortfarande en stor hinder. Och även Amazon kämpar med detta; Driftskostnaderna överträffar även Wal-Mart Stores (WMT).

Vad som skiljer Amazon från konkurrensen är dess marknadsandel. Intäkterna som Amazons mottagning gör det möjligt att ta risker i frakt - som experimenterar med droner och robotar som potentiellt kan minska fraktkostnaderna ännu mer - det är helt enkelt bortom konkurrenternas räckvidd.

"De (Amazon) har en räckvidd och förmåga att göra saker som ingen annan har", säger Davidowitz.

Nästa mål för Amazon är kläder. Några analytiker uppskattar att nästa år kommer Amazon att lägga ut Macy i kläder. Macys VD Terry Lundgren, som investerade 1 miljarder dollar för att förbättra sin omni-kanal 2014, säger att Amazon inte kommer att kunna reagera på alla avkastningar som kommer med att sälja kläder.

"Jag tror Amazon vet det, " säger Davidowitz. "Jag tror att han [Bezos] siffror när han får all marknadsandel, då kommer han att få kostnaderna nere."

Macy har däremot sett att försäljningen minskar 4 procent jämfört med 2014-tal.

Shopping upplevelse. Människor gillar fortfarande att gå till köpcentret. Det har blivit klart, även om shoppare ofta prövar produkterna online när de handlar i butikerna. Även Amazon utforskar öppningskiosker och murgröna bokhandlare.

Så varför inte kapitalisera på det? Livsmedelsbutiker Shoprite erbjuder till exempel yogakurser i vissa butiker, och andra företag försöker göra sina erbjudanden mer behagliga för ögonen och sinnena.

Wal-Mart sätter upp sina livsmedelsgångar för att lyfta fram färsk mat. Target Corp. (TGT) testar ett fyrsystem som skickar shoppers erbjudanden till sina smartphones när de går igenom vissa delar av affären.

"De försöker förbättra erfarenheten", säger Davidowitz. "Om det här är vad kunden vill, gör du det bättre."

Intressant är betoningen på affärsupplevelsen som många företag minskar löneskillnaden. Macy sänker 4 000 jobb i år, Nordstroms 400 jobb och Gap (GPS) stänger nästan 75 butiker (mestadels utomlands) och uppsägningar kan följa. Företagen måste balansera med en mager lön med säkerställande att kundtjänst inte minskar.

Fungerar på rätt marknad. Williams-Sonoma (WSM) äger West Elm och Pottery Barn, och nu får nästan 30 procent av försäljningen från möbler, säger Feldman. Det har inte haft något problem med att placera sina erbjudanden online, eftersom "i åratal har konsumenten blivit utbildad att betala fraktkostnader för möbler."

Även om intäkterna inte har blivit lika snabba för organisationen såg det fortfarande en försäljning på 5, 9 procent i försäljningen förra året.

Möbler, party-themed återförsäljare som Party City Holding Co. (PRTY) och matvaror har inte drabbats lika mycket av Amazonas makt. Inte heller har ultra-lyxiga produkter, där tillverkarens namn och varumärke är viktiga. Om det är en "typ av produkt som behöver service", fortsätter de att vara säkra, säger Feldman.

Och dollarbutiker, som Dollar General Corp. (DG) och Dollar Tree (DLTR), har mycket lite rädsla för Amazons enorma räckvidd.

Vad har alla dessa gemensamma? De tjänar en mycket specifik nisch på marknaden eller de tjänar människor som behöver leveranser omedelbart.

Amazon har inte gjort sitt fokus för dessa områden ännu. Då igen, som dronor och robotar använder växer, vet du aldrig.