>> >> Rapporten säger att Bitcoin Price kan trefaldigt i 6 månader

Rapporten säger att Bitcoin Price kan trefaldigt i 6 månader

Anonim

Bitcoin skulle behöva trippla i pris för att nå Fundstrat Global Researchs prismål. (George Frey / Getty Images)

Bitcoin-investerare som hoppas på en upprepning av 2017 enorma vinster har blivit besvikna fram till 2018, eftersom priserna har snubblat över 50 procent från år till år. En av de största bitcoin tjurarna på Wall Street ger emellertid ännu inte upp sin djupa förutsägelse att bitcoinpriserna kan slutföra året på en heltidshöjd.

Bitcoin-priserna dämpades initialt torsdagen efter CNBC rapporterade att Fundstrat Global Research-analytiker Tom Lee ringde tillbaka sitt pris i slutet av slutet av priset för bitcoin från $ 25.000 till $ 20.000.

"Bitcoin har historiskt handlat till 2, 5 gånger sina gruvkostnader, " sa Lee på CNBC på torsdag morgon. "Det är inte uteslutet att det kan vara över 20 000 dollar vid årets slut till verkligt värde."

Även om en potentiell minskning med 20 procent av prismålet är anmärkningsvärt, skulle bitcoinpriserna fortfarande behöva tredubblas under de närmaste sex månaderna för att nå 20 000 dollar.

På torsdagseftermiddagen klargjorde Lee i en intervju med MarketWatch att hans tidigare kommentarer inte ens betyder att han överger sitt 25.000 dollar mål för bitcoin just än.

När det gäller bitcoins 2018-avyttring sa Lee att marknaden helt enkelt smälter ut sina enorma 2017 vinster.

"Det är bara en sjukdom", sa han. "Det måste också arbeta utanför sitt paraboliska drag från förra året."

Tidigare har Lee påpekat att bitcoin typiskt har skapat enorma vinster i korta, flyktiga brister, och långsiktiga investerare har inte råd att missa de korta rallyerna. Lee säger att investerare historiskt sett har kunnat fånga alla bitcoins årliga vinster genom att hålla aktierna på sina 10 bästa dagar på året.

På längre sikt säger Lee att bitcoinpriserna kommer att fortsätta sin uppåtgående banor när marknaden för kryptocurrency matas. Fler regler kommer att bidra till att säkerställa investerarnas säkerhet, uppmuntra stora institutionella köpare att komma in på marknaden och driva priserna högre.

Men, medan Lee behåller sin rosa utseende, finns det gott om kritiker där ute som säger att 2018-försäljningen är bara början på en sprängbubbla.

Vanguard-ekonomen Joe Davis säger att det verkliga värdet i bitcoin är dess underliggande blockchain-teknik, inte den faktiska valutan.

"Jag är entusiastisk över blockchain-tekniken som gör bitcoin möjligt, " säger Davis. "Vad beträffar bitcoin valutan? Jag ser en anständig sannolikhet att priset går till noll."