>> >> Fastighetens nya land

Fastighetens nya land

Anonim

Belyst lägenhetbyggnad mot dramatisk himmel (Getty Images)

Förutom att vara en svällande cowboy var Gene Autry också en ganska smart investerare. Han köpte KTLA-TV för 12 miljoner dollar och sålde den för 20 gånger så mycket. Han betalade också 2, 45 miljoner dollar för Major League Baseballs Los Angeles Angels när de var ett expansionsteam. Det var 1961. År 1998 sålde han änglarna till Walt Disney Co. (ticker: DIS) för cirka 150 miljoner dollar. Det var ett år före hans död. Prata om utbetalning.

Och medan det inte finns något bevis var Autrys köp av en 110 hektar ranch någon länk till hans hit "Do not Fence Me In", det är lätt att bilda honom glatt rullande i deg när han sjöng "Ge mig land, mycket mark under stjärnhimmel ovanför. "

Markinvesteringar har alltid varit stora affärer och idag är det stjärnhimmel och höga förhoppningar för dem som hanterar det på nya sätt som möjliggörs genom bättre information och affärsinnovation. Dessa element har verkligen inte tagit bort all risk, men de hjälper investerare att skörda vad de syr på sätt som inte är möjliga för en generation sedan.

Ett nytt rynk kommer genom investeringar i volymer genom Jumpstart Our Business Startups Act, som trätt i kraft förra månaden. För första gången tillåter det icke-ackrediterade investerare att backa privata företag. Innan det var ackrediterade investerare - de med en nettovärde på minst 1 miljon dollar - de enda som fick göra det.

I planeringsstadiet för en bättre del av fyra år - sedan president Obama undertecknade JOBS-lagen under 2012 - väntade fastighetsmängden på det gröna ljuset från statliga myndigheter. Nu när det går, erbjuder investeringskanalen ett tillgängligt läge för personer som är intresserade av att sätta fastigheter i sin portfölj - och boosters säger att skörda avkastningar som kan överstiga 10 procent per år.

"I en tid när börsen har varit särskilt volatil och där avkastningen är svår att hitta på grund av låga räntor, är fastigheten en sektor där du kan hitta relativ stabilitet och stark prestanda", säger Charles Clinton, VD för EquityMultiple, en online plattform för fastighetsinvesteringar i New York City.

Naturligtvis, när det gäller JOBS Act och fastigheter går, "Branschen är uppriktigt sagt inte gammal att ha mycket statistiskt bevis i en eller annan riktning", säger Clinton.

Och i fastigheter - en marknad som är känd för eufemism som "mysig" (trångt) och "måste se inuti" (ignorera utsidan) - det är bara en anledning att en mycket spännande ny term betraktas som en siren mitt i det osynliga vattnet : "mini-IPO".

Utan tvekan frigörs IPO (eller inledande offentligt erbjudande) alla adrenalin från ett högteknologiskt företag som landar på NASDAQ, eller ett väldigt framgångsrikt privat satsning som träffar jackpotten. Men i fastigheter gäller begreppet annorlunda i sin egenskap av "mini" moniker.

"Mini-IPO-terminologin blir kastad mycket eftersom IPOs är något som de flesta investerare känner till", säger Clinton. "I allmänhet är varje aktieutbud för en enskild affär analog med en mini-IPO."

Åtminstone sprängde det inte ut i luften som ett bedrägligt stunt. Den nya förordningen A + i JOBS-lagen fungerar på samma sätt som en IPO. "Det företag som äger fastigheten måste gå igenom en registreringsprocess med Securities and Exchange Commission, " säger Clinton. "Det är mindre inblandat än en fullständig börsintroduktion, så SEC-kepsarna hur mycket företag kan höja det här sättet på 50 miljoner dollar."

Även om den nya crowdfunding-miljön visar sig vara turbulent kan fastigheter tjäna som en hamn i den stormen.

"Historiskt sett har fastigheter i allmänhet varit en väldigt stabil investering", säger Allen Shayanfekr, VD och medgrundare av Sharestates, en fastighetsmassageplattform i Great Neck, New York. "Liksom alla investeringar är fastigheten konjunkturell, men i allmänhet mindre volatil jämfört med andra investeringsklasser."

Det behöver inte vara mycket av en spelning heller. Om en het fastighet i en urbana storstadsregion börjar i sex siffror kan investerare komma igång på Sharestates för $ 1000 (mindre än ett välutrustade hundhus i Hamptons). Sharestates webbplats ser ungefär ut som en variant av en personlig finansportal, eftersom investerare kan titta på färgkodad horisontell grafik som rapporterar riskbedömningen för varje utvalt egendom, från A-plus till D-minus.

Detta kan väl vädja till markinvesterare som letar efter alternativa sätt på marknaden på grund av faktorer som föregår Jobbloven.

"Före finanskrisen 2008 var nivåerna på bankutlåning höga och utvecklare hade gott om tillgång till kapital för att finansiera sina projekt", säger Slim Feriani, vice VD för ROI Land Investments, ett internationellt företag med huvudkontor i Montreal. "Det har förändrats sedan dess, där det idag har blivit extremt svårt för utvecklare att få lån från traditionella banker och långivare."

Vem som helst kan investera i avkastning, men företaget är fortfarande på väg. Sedan dess över-the-counter notering gick live i slutet av 2012, är beståndet ner 81 procent till 19 cent per aktie. Men blinka tillbaka till augusti, och beståndet hade nästan tredubblats från det inledande priset på $ 1, 01 per aktie till $ 2, 95. Det kan representera den typ av åtgärder som vissa fastighetsbolag står inför när stora projekt kommer och går - eller i allmänhet utmaningen att stärka företagsledning och marknadsandelar.

ROIs affärsmodell är baserad på ett utvecklingscentrerat tillvägagångssätt: Det vill säga, företaget lokaliserar mark som är fritt från zoningrestriktioner, säkerställer tillstånd och outsources byggandet. Den säljer sedan indelade enheter till stora regionala utvecklare med en teknologisk vridning. ROI utnyttjar en databas över potentiella köpare på marknaden för specifika typer av mark.

Det är inte den typ av snabba fastighetsflip som typifiera mitten av 2000-talet. Bara landning av kommunala tillstånd kan ta så länge som två år. Sökandet efter möjligheter drar också ner till en mikronivå som inte är så uppenbar som stranden, gentrifying en Silicon Valley-enklav - eller på ormbunksidan, som säljer den proverbiga Brooklyn Bridge.

Har du någonsin hört talas om Kitimat eller Terrass? Dessa sömniga städer i norra British Columbia kan till och med undvika din GPS. Men ROI har låst in på en stark efterfrågan på bostäder där - drivas, om du vill, genom byggandet av en av Kanadas största naturgasledningar. Om möjligheter som det mogna skulle ROII lätt kunna återhämta sig i värde.

Samtidigt kokar markinvesteringar sig till tidlösa grunderna, oavsett hur sofistikerade strategier, taktik och teknik får.

"Det viktigaste som investerare bör göra är att göra sin egen due diligence, oavsett vem de jobbar med, " säger Feriani. "Undersök bakgrunden till den person du investerar i och kolla in egenskapen, oavsett om det är personligt eller via Google Maps."

Och om bostadsmarknadskraschen knackade ner dig och bröt din ande, är det dags att ta hjärtan och ta hand om. Och medan du är på det, cue upp några Gene Autry, börjar med detta: "Jag är tillbaka i sadeln igen."