>> >> Sätta bromsarna på din gasutgift

Sätta bromsarna på din gasutgift

Anonim

(IStockPhoto)

Om du inte arbetar för teoriindustrin är oddsen att du inte är väldigt glad just nu om du äger en bil. Gaspriserna, som redan var höga, steg 10 procent i februari, enligt AAA Månadsgasprisrapport. Ur ett bränsleperspektiv var det den dyraste februari på rekord. Vi ska så småningom se att priserna kommer ner, men enligt Michael K. Farr, en vanlig CNBC-bidragsgivare och ägare till ett förmögenhetsförvaltningsföretag i Washington, DC

"Priserna bör komma tillbaka efter Memorial Day, förutsatt att oljepriset blir stabilt, säger Farr.

Så medan vi väntar på att gaspriserna sänks-kanske-det finns ett antal gemensamma förnuft och kreativa steg som konsumenterna kan ta för att sänka bränslekostnaderna. Kom bara ihåg att med tiden pengar kan du sluta slösa mycket av båda om du obsesserar för mycket för att spara gas. Men säkert kommer några av dessa idéer att resonera och fungera för vissa förare.

Kör förnuftigt. Några radarråd kommer upp, men kör och behåll din bil så som experter har berättat för dig, eftersom drivrutinen är det bästa sättet att spara pengar.

"Det viktigaste du kan göra för att spara ditt bränsle är att se din hastighet", säger Roger Clark, chef för General Motors Energy Center i Warren, Mich. "Vi har gjort mycket studier över detta under åren. en liten mängd extra hastighet gör en stor skillnad. "

För varje 10 miles långsammare går du på motorvägen, lägger till Clark, du sparar fyra miles per gallon. Så om du kör 65 istället för 75 eller 80, kommer du inte bara minska dina odds för att få en biljett, du sparar på pumpen.

Och inte överraskande erbjuder Clark standarden råd om bromsning hårt och accelererande super snabbt, som båda är no-no s. Det är också viktigt att hålla dina däck ordentligt uppblåsta. Att ignorera alla de goda råden är ett säkert sätt att slösa bränsle.

Bli av med mycket extra vikt, liksom golfklubbarna som har varit i din bagage i en månad. Enligt Chris Faulkner, VD för Breitling Energy Companies i Dallas, ökar varje extra 250 pund en extra mil per gallon gas.

Luz Boyer, en bilteknik och smoginstruktör vid Universal Technical Institute, Rancho Cucamonga, Kalifornien, campus, säger att förare ska använda rätt olja och definitivt inte välja olja som är tjockare än vad som rekommenderas av fordonets tillverkare.

Att byta tillbaka till den tunnare tillverkaren rekommenderade oljan gör det lättare för motorn att arbeta, säger Boyer, "så mindre energi och därmed mindre bränsle används."

Köp rabattgas. Faulkner har ett intressant förslag på att sträcka en bränsle dollar: Köp gaskort på sekundärmarknaden. Det finns många webbplatser där du kan köpa gas presentkort som Cardpool.com och PlasticJungle.com-Faulkner rekommenderar GiftCardGranny.com. Beroende på webbplatsen kanske du köper från en individ eller den faktiska webbplatsen (som köper korten från individer). Överklagandet är att du kan hitta gaskort med rabatt, som en $ 50 gas kort för $ 42. Se bara till att fraktkostnaderna, som sträcker sig från oftast gratis till ibland höga, inte negerar dina besparingar.

Massor av rätta varv. Om du tycker om att vara obsessiv när du sparar bränsle, "planera din rutt för att ta så många rättvarv som möjligt och så få vänster vänster", säger Bruce Bullock, chef för Maguire Energy Institute på SMU Cox School of Business i Dallas.

Varför? "Eftersom du kommer att spendera mindre tid tomgång och slutade vid trafikljus väntar på att svänga till vänster, eftersom de flesta stater tillåter rätt i rött efter att ha stoppat", säger Bullock.

Kontrollera kontrollampan. Enligt Kristin Brocoff, direktör för företagskommunikation på CarMD.com, en plats för nästan allt med bilreparation, har minst 10 procent av förare på vägen en "check motor" -ljus på just nu. Hälften av dessa förare, säger hon, har ignorerat ljuset i tre månader eller längre. Visst kan du gå till din mekaniker och lära dig att anledningen till att ljuset är på är försumbart och du är fast med en bilreparationsräkning.

[Se 8 sätt att minska vad du betalar vid pumpen.]

Men det rationaliserar naturligtvis och potentiellt farligt för din plånbok. Brocoff säger att den vanligaste orsaken till att en kontrollampor är på är på grund av en defekt syregivare, som kan minska din mil per gallon med 40 procent.

"Och den värsta delen?" säger Brocoff. "Inte bara kommer du betala för att lägga extra gas i din bil, du måste ändå slutligen fixa problemet."

Och hur mycket kostar det? Om du vet hur man fixar det själv kan du köpa en ersättningssyrasensor för ungefär priset på en tank med gas. Om du behöver en mekaniker behöver du naturligtvis budget för flera tankar, åtminstone.