>> >> Fördelarna och nackdelarna med Hedge Fund Investing

Fördelarna och nackdelarna med Hedge Fund Investing

Anonim

Staplar av hundra dollarräkningar (Getty Images)

Hedgefonder får mycket av hoopla. De är sexiga. De är elit. Christian Bale stjärnor i Hollywood filmer om dem. Men bara för att de är förhärliga betyder inte att de är värda hype. Vad handlar det hela om?

Till skillnad från fonder kan den genomsnittliga amerikanska inte investera i hedgefonder. Det finns extremt höga investeringsminimum, ofta över 1 miljon dollar. Några av de mindre exklusiva fonderna kan kräva en förskottsbetalning på "bara" $ 100 000 eller så, men det kan faktiskt vara ett varningsskylt.

Samtidigt är konceptet hedgefond en vacker sak: på upp och ner marknader ska de tjäna pengar. Det är därför som hedgefondsförvaltare gör stora pengar.

Liksom vad som helst har hedgefonder sina fördelar och nackdelar. Låt oss ta en titt på några av de större, börja med proffsen:

Pro: Hedgefonder är flexibla. Tillgången till dunkla finansiella instrument är förmodligen den största fördelen som hedgefonder har över traditionella fonder.

"Det finns massor av strategier, fusionsarbitrage, till exempel, som erbjuder blygsam avkastning med mycket låg risk", säger Richard Spurgin, docent i ekonomi vid Clarks universitetskandidatskola. "Hedgefonder kan utnyttja hävstångseffekten för att driva upp strategin så att avkastningen blir mer attraktiv och risken är fortfarande på en acceptabel nivå. Ömsesidiga fonder kan inte göra detta eftersom lagen begränsar användningen av hävstångseffekten."

Du såg inte många värdepappersfonder som gjorde stora pengar på subprime-hypotekslån under finanskrisen 2008-2009, men hedgefondbranschen kunde använda esoteriska finansiella instrument (och hävstångseffekt) till deras fördel.

Pro: Hedgefonder erbjuder diversifiering. De stora kunderna som ofta förekommer i hedgefonderna vill inte att deras portföljer ska gå upp och ned med genomsnittet för den genomsnittliga investeraren. Dessa stora kunder inkluderar ofta pensioner, kapital och andra höginvesterade investerare med mer pengar än du kan tänka dig.

"Den typiska årliga utbetalningen för en pensionsplan är 4, 5 procent", säger Kumar Venkataraman, vid Cox School of Business vid Southern Methodist University i Dallas. Det innebär att pensionen pensionärer eller universitetsbidrag beror 45 miljoner dollar varje år i en $ 1 miljard fond.

"Lägg till en årlig inflation på 2 procent och ett mål att öka tillgångarna med 2 procent. Således är avkastningen 8, 5 procent." Det är en hård avkastning för att uppnå i en typisk portfölj med 60 procent aktier och 40 procent obligationer, särskilt i dagens lågränta miljö.

"Det är vad hedgefonderna lovar - en betydligt högre avkastning än obligationer, men också en låg korrelation med aktier. Således kan man se tillväxten i hedgefonder som en oavsiktlig följd av centralbankernas låga räntepolitik, säger Venkataraman.

Con: Hedgefonder har höga avgifter. Flexibiliteten och möjligheten att diversifiera sin övergripande portfölj kommer med en hög kostnad. Faktum är att hedgefondsavgifter är olikt de som ses någon annanstans i investeringsverksamheten.

Bill Robertson, en portföljförvaltare på Covestor, ett Boston-baserat onlineinvesteringsföretag och VD för Big River Capital Management, säger att hedgefondsavgifterna fördubblades när massiv institutionell efterfrågan översvämmade industrin.

"Avgifterna fördubblades från den traditionella administrativa avgiften på 1 procent med en prestationsavgift på 20 procent (känd som 1/20) till 2 procent förvaltningsavgifter med 20 till 50 procent prestationsavgifter", säger han.

Det är en astronomisk kostnad. Regn eller glans, tjur eller björnmarknad, varje år får din fondförvaltare 2 procent av dina tillgångar. Med indexfonder som Vanguard kräver bara 0, 2 procent årligen, är du bättre säker på att hedgefondernas fördelar är värda 10 gånger indexfonder - och 20 procent (till 50 procent) sänka din uppåtsida.

Con: Hedgefonder binder dina pengar. "Investeringar i hedgefonder har ofta låsningsperioder som inte tillåter investerare att dra tillbaka sina medel. Och uttag kan bara göras med vissa intervall som kvartalsvis eller halvårsvis", säger Robert R. Johnson, VD och koncernchef för The American College of Financial Services i Bryn Mawr, Pennsylvania.

Även om det är sant att din traditionella hedgefondsinvestor inte befinner sig i en stor penningkris, så händer saker. Du kan köpa eller sälja till en fond eller lågpris börshandlad fond varje dag i veckan. Väntar på sex månader för att få din deg tillbaka är en stor nackdel som du inte ser i många tillgångsklasser.

Con: Hedgefonder har höga skattebelastningar. Ingen gillar att betala skatt, och när du sköljer ut 2 procent och 20 procent avgifter redan, kan ponny upp till Uncle Sam vara smärtsamt - speciellt när mycket av säkringsfondets avkastning kan beskattas med vanliga räntor upp till 43 procent. Det är en stor kostnad, med tanke på den långsiktiga kapitalvinstskatten uppgår till bara 15 till 20 procent.

Med skatter som uppgår till ännu en avgift, är nackdelarna säkerligen allvarliga nog för att göra en investerarfråga om proffsen gör hedgefonderna till en värdefull investering alls. Om du rubbar lite pengar över till hedgefonden världen, gör dig själv en tjänst och prata med en kvalificerad finansiell rådgivare innan du gör några drag.