>> >> Fördelar med att köpa General Motors Stock

Fördelar med att köpa General Motors Stock

Anonim

Oavsett huruvida du bestämmer dig för att köpa GM-beståndet kan bero på hur säkert du är, är företaget grundat för en stor återkommande. (Bill Pugliano / Getty Images)

Grundades 1908, General Motors Company (NYSE: GM) är den epitome av den stora amerikanska biltillverkaren, som producerar fordon i 37 länder över hela världen.

Biljätten har kommit långt under de senaste 110 åren när William C. Durant grundade företaget med $ 2000 i fickan. General Motors har idag ett beräknat marknadsvärde på 45, 4 miljarder dollar.

Med värderade auto märken som Buick, Chevrolet, Wuling, GMC och Cadillac, verkar General Motors återställa sin mantel av den största biltillverkaren på jorden - men för att göra det måste företaget rensa några allvarliga hinder.

General Motors lager en överblick. GM, som för närvarande handlar drygt 32 dollar per aktie, har slagit några slag i de senaste åren, till och med gått i konkurs. Men företaget verkar vara på återhämtningen, erbjuder en stark utdelning och har uppåtriktat utrymme för aktiekursutveckling, eftersom det ändrar både företagskulturen och affärsmodellen.

Analytiker har knutit ett års tillväxt på 45 dollar per aktie, ett välkomstmärke för aktieägare som redan har 4, 8 procent utdelningar.

GM-aktien har gynnats av skattebetalaren largesse - företaget kan inte ens existera idag om det inte var för en $ 80 miljarder räddningsaktion från TARP på den höga konjunkturnedgångens höjd. Som Fritz Henderson uttryckte GMs dåvarande president det då - "Det finns ingen Plan B."

Sedan dess har GM: s lager varit på väg med en analytiker - Christopher Susanin av Levin Capital Strategies - förutspår att bolagets aktiekurs kommer att fördubblas de närmaste två åren.

Det är uppåtsidan. Tvivlar på låg avkastning och ett slöserande aktiekurs verkar hacka GM just nu, utan tydligt tecken när företaget och om företaget kommer att dyka upp från det nuvarande läget för att börja lägga ut några positiva beståndsnummer.

XNYS: GM | 1: 12: 41

31, 79

pris (usd)

0, 66 (2, 08%)

daglig förändring

52 veckor låg

31, 49

52 veckor hög

46, 76

Se fullständig interaktiv diagram

Uppgifter från 1:12:41 den 10/15/2018

Fördelar att köpa GM-lager. Oavsett om du är allt på GM-lager beror på din tro på företaget att slutföra något av en mirakulös comeback. Det är en skumma utsikta just nu, eftersom GM verkar ta ett baksäte till andra biltillverkare när det gäller konsumenternas popularitet.

"Den goda nyheten är att bland våra användare är GM den 26: e mest populära aktien", säger Bernard George, vd för NVSTR, ett digitalbaserat investment services-företag. "Det är dock ungefär 21 procent mindre populärt än Ford (F) och 73 procent mindre populärt än Tesla (TSLA)."

De vanligaste skälen till att äga GM bland användare är dess tekniska framstegsbeslut som förvärvet av Cruise Automation och dess samarbete med Lyft. "Användarna tror också att den nya mittmotorn Corvette är ett tecken på innovation och spännande design - en utveckling som kan locka nya kunder, säger George. "Men att allt skulle kunna uppvägas av allmänt citerade risker för GM, inklusive tullar och tryck för tillverkning i USA, vilket kan öka GM: s kostnadsstruktur."

GM: s betydande investering i teknik kan svänga balansen tillbaka till "köp" för investerare, särskilt med teslaens senaste problem.

"I områden med betydande omvandling måste man identifiera den teknik som kommer att visa sig vara bestående samtidigt som de identifierar de företag som kommer att bli de ultimata vinnarna och förlorarna", säger Robert R. Johnson, professor i finans vid Creighton University i Nebraska. "Den andra halvan av den ekvationen har visat sig vara särskilt missbrukande."

Många investerare satsade på att Tesla skulle bli den stora vinnaren i elbilens tävlingar, säger Johnson. "Men med tanke på alla problem med Tesla-hanteringen, dess enorma skuldbelastning och atmosfäriska värdering tror jag att en mycket mer försiktig investering är GM vid en framåt P / E på [5, 2] gånger i stället för Tesla vid en framåt P / E av [73], "säger han. "Investerare som begår medel till GM har en mycket högre säkerhetsmarginal än de i Tesla."

Med det sagt är Johnson mer bullish på General Motors lager som ett långsiktigt spel. "Det är verkligen någon som gissar var någon aktie går på kort sikt", säger han. "Jag är mycket mer övertygad om att GM sannolikt kommer att ge investerare en solid avkastning under de kommande tio åren."

Nackdelar med att köpa GM-lager. Det finns ingen brist på tvivel bland professionella investerare frågade om GM-lager.

"GM ser lite sämre ut för just nu", säger Dale Gillham, en australiensbaserad investeringsanalytiker. "Aktien är i slutet av året 17, 71 procent och visar att den kan fortsätta att falla ytterligare 10-15 procent på kort sikt. Med det sagt, GM är ett bra märke och trender snyggt när det går. Med tanke på detta kan du definitivt generera några lönsamma affärer på det om du får din post rätt. "

För nu är General Motors sannolikt att förbli lite bearish och kommer fortsätta att handla ner, mot ett prismål på $ 30 till $ 33 per aktie i mars, förutspår Gillham.

Han är inte ensam.

"Enligt GM-rapporteringen ser GM fortfarande ut som ett medelföretag med en svag 3 procent avkastning på tillgångar och (GAAP EPS) som var 22 cent i fjol, ner från 6 USD året innan", säger Robert Spivey, forskningschef vid Valens Research i Cambridge, Massachusetts. "Det ser ut som ett rörigt företag, och det hjälper till att förklara varför vissa människor fortfarande inte gillar företaget, och varför börsen sitter i en 52-veckors låg nu."

Spivey ser dock fortfarande solsken på GM: s horisont. "Som rapporterade bokslutskrav gör GM att se ut som ett dåligt företag, säger han. "Faktum är att grundarna i verksamheten är mycket bättre än de först ser."

Bottom line på GM lager. Med GM-aktier ner 27 procent under de senaste 12 månaderna och ett börskurs på 45 dollar, finns det gott om uppåtsidan här. Men General Motors står inför några allvarliga utmaningar framåt och behöver lite positivt fart för att återfå sin bullish kurs.

Top Motor Vehicle Lager

Ferrari NV

Lagernamn

1, 78%

1 års återkomst

Toyota Motor ADR

Lagernamn

2, 13%

1 års återkomst

HONDA MOTOR ADR

Lagernamn

6, 98%

1 års återkomst

Fiat Chrysler Automobiles NV

Lagernamn

9, 01%

1 års återkomst

Ford Motor Co

Lagernamn

22, 24%

1 års återkomst

Tesla Inc

Lagernamn

27, 22%

1 års återkomst

General Motors Co.

Lagernamn

27, 40%

1 års återkomst

Ferrari NV

1, 78%

Toyota Motor ADR

2, 13%

HONDA MOTOR ADR

6, 98%

Fiat Chrysler Automobiles NV

9, 01%

Ford Motor Co

22, 24%

Tesla Inc

27, 22%

General Motors Co.

27, 40%

Lagernamn

1 års återkomst

Lagerinformation per den 15 oktober 2018

Rättad den 18 oktober 2018: En tidigare version av denna berättelse rapporterade felaktigt GM: s GAAP-vinst per aktie och innehöll felaktig information om GM: s kortfristiga skuld.