>> >> Prince's Death Shows Varför behöver du en sista vilja och testamente

Prince's Death Shows Varför behöver du en sista vilja och testamente

Anonim

En man håller en sista vilja och testamente. (Getty Images)

Det var förvånande att Prince inte hade någon fastighetsplan eftersom han annars var en noggrann affärsman. Men utan en vilja kan hans egendom - och eventuellt hans arv - beslutas av hans anhöriga och staten Minnesota, säga flera fastighetsjurister.

Att dö utan en fastighetsplan är inte så ovanlig, tydligen. Enligt 2015 forskning från online juridiska tjänster företag Rocket Lawyer, 64 procent av amerikanerna har ingen vilja.

Perry Green, senior vice president och riksdistrikt för Waddell & Associates i Memphis, Tennessee, säger att det finns flera anledningar till att vissa människor är ovilliga för planering av fastigheter.

"De vill inte spendera pengarna, de vill inte prata om att dö, eller de har familjefrågor som de inte vill ta itu med. Men.

från det du ser - prinsen är ett överblåst exempel - det blir mycket mer komplicerat om du inte gör det, säger Green.

Amy S. Ufberg, ordförande för den privata klientgruppen och en partner i Dechert i Philadelphia, säger att man skapar en fastighetsplan, varav en vilja är en del, är något som människor gör för sina nära och kära.

"Att ha din fastighetsplan ordnad vid din dödsfall är en gåva till familjemedlemmarna - din make, barn, välgörenhetsorganisationer, vem du vill ha nytta av att ha saker i ordning", säger Ufberg.

Skapa en plan . Människor kan börja med att samla viktiga finansiella dokument som beskriver en lista över deras tillgångar och bestämmer sedan vem som kommer att få dessa tillgångar. "Nyckeln är att se till att vem du vill få dina saker är inställd på att få dina grejer", säger Patrick Simasko, chef för Simasko Law i Metro Detroit.

Namn på en exekutör av viljan, och när listning av mottagare tänker på en Plan B också.

"Du kanske vill att allt ska gå till dina tre barn, men uppföljningsfrågan är, vad händer om en av barnen dör före dig? Så ska hans eller hennes andel gå till barnbarn, till välgörenhet eller något annat? " Simasko säger.

Det här är också dags att inrätta vård för minderåriga barn, barn som har särskilda behov eller att ha bestämmelser om hur man kontrollerar arv för familjemedlemmar som har mindre än önskvärda drag. Wills kan också avskräcka familjemedlemmar, även om makarna har vissa rättigheter.

"Det finns ingen rätt till arv i USA", säger Ufberg.

Wills är en del av en hel fastighetsplan. Andra viktiga dokument är en fullmakt, även känd som ett förskott, och en finansiell fullmakt.

Förskottsdirektiven kommer att definiera vem som fattar medicinska beslut på dennes vägnar, till exempel att hålla dem på livsstöd, om han eller hon inte kan göra det. Den finansiella fullmakten utser någon för att hjälpa till med pengar beslut.

Wills kan också användas för att införa direktiv för digitala tillgångar, till exempel tillgång till e-post och andra online-konton. David Slonim, äldre advokat med Slonim Law Firm i Melbourne, Florida, säger att om inte människor har gett andra förhandsgodkännande för att få tillgång till sina personliga konton före döden, kommer många företags slutanvändarlicensavtal att förbjuda åtkomst till andras uppgifter. Det blir viktigt när minnessaker som familjebilder sparas online.

"Även om det är något som din familj kan använda som ett Netflix-konto (ticker: NFLX) och det faktureras till ett gemensamt kreditkortskonto, är det fortfarande under en person. Så när den personen dör, då är det inte möjligt att vara det åtkomst av någon annan, om inte de fick tillstånd att göra det, säger Slonim.

Återkallbara förtroende, blir allt populärare, säger advokaterna, eftersom de hjälper människor att undvika probate. Wills är offentliga dokument som alla kan läsa, medan återkallbara förtroende är privata, så personer som vill ha sekretess ofta går den vägen, säger Ufberg. Alla testamente går igenom probat, men återkallbara förtroende gör det inte, så i den utsträckning förtroendet finansieras under personens livstid undviker dessa tillgångar probateprocessen.

Juridisk process . Wills kan vara så enkelt som någon handskrift hur de vill ha tillgångar uppdelade bland sina mottagare, få två personer att bevittna signaturen och få den notifierad, säger Simasko.

Och han säger att de dokument som är tillgängliga via onlinetjänster som Rocket Lawyer, Legal Zoom och Willing liknar vad godsägare använder.

Green säger för gifta par som inte äger egendom, har inga barn och få tillgångar, online-tjänster kommer sannolikt att ge vad som behövs. Men för personer med egendom eller barn kan en advokat samordna dokument och successionsplaner.

David T. DuFault, fastighetsplanering och affärsjuristad advokat vid Sodoma Law i Charlotte, North Carolina, säger att många människor inte kan inser vad som utgör deras egendom.

"De flesta människor är mycket bekanta med sitt hus och bil, deras livförsäkring på jobbet, alla dessa bitar. Att komma framför en fastighetsplaneringsadvokat låter dig göra en inventering av det och inte sakna någonting", säger han.

En stor fråga, säger advokaterna, är att vissa dokument, som mottagare som listas på pensionskonton eller bankkonton, kan ersätta en testamente. Det betyder att om personen som är listad som stödmottagare i en 401 (k) är annorlunda än den som anges som mottagare av pengarna i en testamente kommer den person som heter 401 (k) att få pengarna. Det är viktigt att alla namn stämmer ordentligt, oavsett om du använder en onlinetjänst eller en advokat.

DuFault säger att när jordbruksplanen är skapad måste människor granska dem från tid till annan för att säkerställa att allt är aktuellt.

"Oftentimes testamente skapades när människor gifter sig eller har ett barn. Men sedan lägger de dem i ett kassaskåp eller i ett valv i huset och tänker aldrig riktigt på dem tills något annat händer", säger han.