>> >> Förbered dina kreditkort för Holiday Shopping

Förbered dina kreditkort för Holiday Shopping

Anonim

Se till att du har en tydlig förståelse för kreditgränserna för varje kreditkort du planerar att använda för din semester shopping. (IStockPhoto)

Det verkar inte som att det kan vara den tiden på året, men - tro det eller inte - konsumenter runt om i världen kommer snart att bryta ut sina kreditkort och komma igång på semesterhandelslistor.

Det finns många anledningar att betala dina kreditkort över pengar när det gäller semester shopping. Men för att få ut mesta möjliga av dina inköp, bör du också se till att dina kreditkort är i bästa möjliga form. När allt kommer omkring håller de på att få en seriös semester träning. Här är några steg att ta för att se till att dina kreditkort är lämpliga för semester shopping.

Skapa en budget . Även om det är viktigt att ha en handlistor redo och en allmän uppfattning om hur mycket du ska spendera, bör du också skapa en semesterbudget för att se till att dina utgifter inte blir slut. Det är lätt att bara ladda upp allt utan att uppmärksamma under semestern. Men efter att helgdagarna har gått, kommer du att inse att du har spenderat hundratals dollar mer än du tänkte - eller kan verkligen ha råd med. Ingen vill gå in i det nya året som bär mycket skuld.

Innan semestern är i full gång, ta reda på exakt hur mycket du kan spendera på dina kreditkort och hur länge det tar att betala av dessa inköp. Kom ihåg att varje månad du måste överföra ditt kreditkort balanserar mer intresse, vilket kan devaldera eventuella belöningar eller förmåner du tjänat med ditt kreditkort i första hand.

Kontrollera din kredit värdering . Innan du börjar din semester shopping spree, det är en bra idé att kontrollera din kredit värdering. Kommer du använda ditt kreditkort för att din kredit värdering sjunker avsevärt? Ta en titt på dina finanser och kreditkort och jämföra det belopp du planerar att spendera i den tid det tar dig att betala ner dessa avgifter. Om dina inköp maximerar dina kreditkort eller ökar ditt utnyttjandekvot, kan du mäta hur mycket av din tillgängliga kredit du redan har använt, du kanske vill arbeta för att betala av några av dina skuldförpliktelser och betala ner de saldon du har för att undvika en större träff på din kredit. Mängden pengar du är skyldig - vilket påverkar ditt kreditförbrukningsgrad - är den näst viktigaste faktorn i ditt kreditpoäng, enligt kreditgivare FICO.

Kontrollera kreditgränserna . Se till att du har en tydlig förståelse av kreditgränserna för varje kreditkort du planerar att använda för din semestershopping. Det hjälper dig inte bara att undvika förlägenhet att gå över gränsen, men kommer att förhindra att du oavsiktligt maximerar dina kreditkort. Om du planerar att bära dina saldon i några månader efter semestern, blir det mer kostnadseffektivt om balanserna är låga och hanterbara. Helst är det bäst att betala dina saldon i sin helhet för att undvika att betala ränta på din gåva.

Undersök ditt belöningsprogram . En av de mest värdefulla fördelarna med att använda dina kreditkort för semesterutgifter är möjligheten att hämta extra pengar tillbaka, mil eller andra belöningar som kortutgivaren erbjuder. Men på grund av vissa egenskaper i många belöningssystem kan de kort du bär och använder inte tjäna dig alla belöningar du har rätt till.

Till exempel, om majoriteten av dina semesterutgifter faller i kategorier, till exempel elektronik eller varuhus, bör du kolla för att se vilka kort som ger flest belöningar för dessa typer av inköp. Planerar du att ta en stor familjesemester till semestern? Se till att du använder ett kreditkort som belönar dig för dina reseköp. Med nya kortbetalningsbonusar och olika belöningssatser kan du tjäna mycket mer med ett nytt kort än med en du redan har.

Genom att hålla fast vid en budget, känna dina gränser och utnyttja belöningsprogrammen på ett rättvist sätt, kan dina kreditkort och kreditpoäng komma igenom helgdagarna oskadade. Faktum är att de kanske är ännu bättre än någonsin.