>> >> Podcast: Varför bör du ge dina barn en enorm ersättning

Podcast: Varför bör du ge dina barn en enorm ersättning

Anonim

Att tillåta barnen att tjäna pengar på ett tidigt sätt kan hjälpa dem att skapa en ekonomisk passform för vuxenlivet. (Getty Images)

Hur mycket är det högsta beloppet för ditt barns ersättning?

Som fader till 20-åriga tvillingar tror jag inte bara starkt på en ersättning, utan också det större är lika med bättre. Det är dock inte en bra idé att bara kasta pengar på ditt barn. Enbart pengar kan enkelt förstöra ditt barns förmåga att förstå finansiella system. När det är knutet till ett system av lektioner om penninghantering kan stora ersättningar vara ett kraftfullt verktyg.

Vissa människor är förvånad över min åsikt om utsläppsrätter. Som en ekonomiskt konservativ penningbaserad podcastvärd tror du att jag skulle ha ett annat perspektiv. Men gjort rätt, en ersättning som är ganska stor och frekvent kan vara det rätta svaret.

Varför? För att du enkelt säger, vill du hellre att dina barn gjorde misstag med några dollar tidigt än att vara ensamma för att räkna ut hur man hanterar pengar när de går hem.

Här är vad du försöker undvika: I vår familj talade vi aldrig om pengar. Någonsin. När jag skulle försöka lyssna på mina föräldrars pengar diskussioner skulle min pappa säga att det inte var något av min verksamhet, och jag blev påmind om att artiga familjer inte pratar om pengar. Barn deltar inte särskilt i dessa diskussioner. Jag är säker på att jag inte är det enda barnet som aldrig fått ekonomisk utbildning. När jag var finansiell rådgivare delade många av mina kunder liknande historier.

Snabbt fram till mina högskolor år (och en militär högskola på det) och för första gången någonsin erbjöd de snälla personerna på American Express mig mitt eget kreditkort. Jag anmälde mig omedelbart, för jag tror att det kom med en gratis filt. Sedan fortsatte jag med att spendera massor av pengar på det att jag inte hade råd med saker som jag inte behövde.

Min kredit var förstörd. Det tog mig flera år att ångra den skada jag hade gjort med mitt första riktiga finansiella beslut.

I mitt eget föräldraliv bestämde jag mig för att behandla mina barn annorlunda. Vi gav våra barn en ersättning som var lika med deras ålder. Jag kan höra frågan om att brygga redan, "Vad behöver en 8-årig med åtta dollar i veckan?" Svaret? Ingenting. Om du vill veta sanningen, behöver de inte alls pengarna, och ja, jag håller med om det. Det är definitivt en massa pengar för ett barn som ålder.

Men vi "inte bara" gav dem pengar. Avgiften var bara en liten del av en större plan. Jag var tvungen att förälder. Mina mål var att lära mina barn några saker:

1) Du är familjemedlem, och det ingår inte i vårt ersättningssystem.

2) Du måste göra inköpsbeslut ofta i livet, och några av dem kommer utan tvekan att vara misstag. Vi bör starta processen för att skapa misstag tidigt.

3) Varje familjemedlem borde fokusera på att prata genom finansiella strategier tillsammans så att du är bekväm att prata och ställa frågor om pengar när du går hemifrån.

Så mot det ändamålet:

Våra barn hade sysslor som inte ingår i ersättningen . Dessa uppgifter var inte knutna till pengar. Du gjorde din säng. Du tog ut papperskorgen. Du sätter bordet och dammsuger. Det hade inget att göra med ersättningen.

En min vän (och stor ekonomisk författare), Shannon Ryan på The Heavy Purse, använder en jobbbräda med sina barn. Hennes barn kan ansöka om utstationerade jobb, intervjuas om sin strategi och kompenseras sedan när dessa jobb är färdiga. Det är också en bra idé. Mina barn är äldre än Shannon och jag hade aldrig hört talas om det, men det skulle lätt passa in i vårt eget.

Våra barn var ansvariga för sina egna biljetter, concessions, glassar och godis och leksaker. Om du ville ha ett coolt videospel, så är det bra, men du skulle spara för det och köpa det. Det här var svårt att övervaka, och det var för många gånger när det gick igenom sprickorna. Om jag hade det att göra igen skulle jag ha övervakat vad vi köpt för våra barn mer så att nästan allt som inte innebar mat, kläder eller skydd kom från sin egen beslutsprocess.

Vissa föräldrar har frågat mig, "Vad händer om de ska köpa något de inte borde?" Om det är invändigt, bör du gå in; men om det bara är ett slöseri med pengar, så är det här en fantastisk möjlighet för ditt barn att lära sig! Ibland skulle våra barn göra hemska misstag med pengar. Min dotter köpte några saker som föll ifrån varandra omedelbart. Mitt jobb som förälder var att låta henne slösa bort pengarna (jag visste att sakerna skulle falla, men ville hjälpa henne att lära sig sin egen lektion). Senare tog jag henne åt sidan och vi diskuterade kvalitet, och hur man gör inköp som inte skulle göra dig besviken. Idag är min dotter på college och är världens bästa sparsamhetsbutik kläder shopper. Hon köper bara klädmärke med märkesvarumärke och betalar aldrig mer än några dollar för varor. De är alltid högklassiga, billiga kläder. Uppdrag slutfört.

Så mycket som möjligt skulle vi uppmuntra våra barn att spara sina pengar. Eftersom vi ville betona värdet av att spara, skulle vi diskutera att dina pengar skulle fungera för dig. Det var inte bara att öppna ett sparkonto. Min son öppnade ett mäklarkonto tidigt och vi pratade om hur man väljer ett lager att köpa. Tillsammans satte vi oss på Ford som hans första lager. Han håller det fortfarande och har genom åren lagt till många andra. Han är 20 och vet mer om aktier än många på 30-talet.

Våra barn var inblandade i finansiella möten. Innan vi genomförde någon av dessa strategier skulle jag komma hem och alla tre TV-apparater i vårt hus skulle vara på, alla ljus i huset skulle vara på och alla skulle vara på bakgården. Jag behövde ändra detta. Så kallade Cheryl och jag ett "lagmöte" och bestämde sig för att spela ett spel. Vi skulle kartlägga elanvändningen på ett nät varje månad och försökte se hur låg vi kunde gå.

Som du kan se var ersättningen endast en del av ekvationen. Föräldraskap och förklara så mycket om pengar som möjligt var lika viktigt. Sommar är en bra tid att komma igång eftersom du har ditt barns tid och uppmärksamhet. Jag har aldrig ångrat att ge mina barn stora ersättningar, men utan ekonomisk utbildning kunde det ha varit en katastrof. Hjälp dina barn att förstå pengar nu, så att de inte behöver oroa sig senare om huruvida man tar kreditkortet i studentkåren. Låt dem lära av mitt misstag. Mina barn gjorde.