>> >> Den perfekta tiden att investera som Warren Buffett

Den perfekta tiden att investera som Warren Buffett

Anonim

Tiden att anta en buy-and-hold tänkesätt som Warren Buffett är nu. (Nati Harnik / Associated Press)

Millennials är stora besparingar. Enligt Transamerica är 39 procent av årtusendenna med över 10 procent av sin lön till besparingar. Men investerar? Det är en annan historia.

Bara en på tre årtusenden investerar på aktiemarknaden, enligt Bankrate. Forskning från Ally Invest fann att rädsla överväldigande håller unga vuxna från att investera.

Den rädslan kan innebära att man saknar portföljtillväxt, men att köpa och hålla tidigt betalar vanligtvis i det långa loppet. Fråga bara världens mest framgångsrika köp-och-håll-investerare, Warren Buffett.

Disciplin och tålamod rankas som två av Omaha Omahas viktigaste drag som investerare ska efterlikna. Köp-och-hold-investerare måste vara flitiga att hålla sig till sin strategi och "de kan inte påverkas av andra människor", säger Paul West, managing partner på Carson Wealth i Omaha, Nebraska.

För första gången investerare vars pensionering är årtionden bort, är det dags att anta en buy-and-hold-inställning som Buffett's.

Fördelarna är många. "Köp och håll investeringar är ett mycket effektivt sätt att investera när det gäller transaktionsavgifter och skatter", säger Rick Wedell, chefsinvesterare vid RFG Advisory i Birmingham, Alabama. "Du handlar mindre ofta, vilket innebär lägre kostnader, och du betalar i allmänhet bara långsiktiga kapitalvinster skatt när vinster realiseras, vilket inte händer ofta om du håller fast vid värdepapper på lång sikt."

Wedell säger att det är viktiga faktorer som yngre investerare bör överväga när de investerar i skattepliktiga konton. Även om du köper billiga, skatteeffektiva investeringar som börshandlade fonder kan det vara till din tjänst att försena vinster över ett längre fönster. Köpa och hålla kan också vara mindre stressande. "Om du fokuserar på saker som hur många aktier du äger istället för det nuvarande marknadsvärdet på din portfölj, tenderar det att göra den vilda ritten på marknaden lite mer välsmakande."

Ny historia är ett utmärkt exempel. År 2017 såg investerarna stadigt uppåt, vilket ledde till att vissa investerare sovnade, säger Mark Rose, en investeringsrådgivare med Investment Strategies i Oklahoma City. Det volatila första kvartalet 2018 illustrerar hur svårt det är att förutse vilket sätt marknaden kommer att röra sig. "En sträng buy-and-hold-investerare skulle köpa och låt det rida."

Det tar emot känslor ur processen, säger Dwain Phelps, ägare till Phelps Financial Group i Kennesaw, Georgia. "Två känslor är alltid närvarande när de investerar: rädsla och girighet." Köp och håller uppmuntrar tålamod, så att ditt beslutsfattande inte äventyras av omedelbara val.

Kanske är strategins viktigaste fördel för yngre investerare att kapitalisera på sin största tillgång: tid. "Investerare med årtionden framför dem har ett enormt tillfälle att dra nytta av sammansatta intressen", säger Amanda Lawson, kommunikationsspecialist hos Matson Money i Scottsdale, Arizona. Hon säger ett årtusende som investerar 100 dollar per månad och genererar en genomsnittlig avkastning på 12 procent från att hålla investeringar på lång sikt kan ha en portfölj värd nästan 2, 4 miljoner dollar vid 65 års ålder.

Börja tidigt kan också bidra till att motverka inflationen. När avkastningen på investeringar överstiger inflationen, kan din köpkraft hålla takt med stigande priser. För yngre investerare, "kan en köp-och-hålla tanken vara avgörande för att få den typen av avkastning, " säger Lawson.

Att försöka att marknaden är meningslös. Det är omöjligt att förutsäga exakt när man ska komma in på marknaden - eller när man ska komma ut. Buy-and-hold investerar sidesteps som dilemma helt och hållet.

"Det är verkligen ingen rätt eller fel tid att börja investera med ett buy-and-hold-tillvägagångssätt, " säger Wedell. "Volatilitet kan göra det lättare att hitta inträdespunkter, men det finns gott om attraktiva företag där ute i varje marknadsmiljö om du är villig att göra jobbet och leta efter dem."

Denna grundläggande analys av vad du investerar i är kritisk, säger Rose. "Investerare behöver bygga en portfölj som passar deras investeringsfilosofi, risk tolerans, tidshorisont och socialt ansvar önskan."

Att göra dina läxor gör dig till en mer informerad investerare, men det har en annan fördel. "Forskning leder till förtroende", säger Phelps, "och det är när investerare ska investera."

När du formar din portfölj, sikta på balans i dina innehav. "Kom alltid ihåg att diversifiera med en blandning av aktier och obligationer", säger Adam Grealish, senior kvantitativ forskare vid online-investeringsföretaget Betterment. Du behöver lager för att skapa tillväxt, medan obligationer är en mindre volatil motvikt. Diversifiering sänker din övergripande riskprofil.

Lawson säger att de tre reglerna för att skapa en långsiktig portfölj är att äga aktier, diversifiera och rebalansera. När du investerar i både aktier och obligationer "är det viktigt att balansera din portfölj tillbaka till målmängden av räntebärande jämfört med aktier för att hålla volatiliteten i linje med vad du är bekväm med."

Att inte lägga alla ägg i en korg undviker katastrof om en av dina investeringskategorier blir krossad, säger Steve Azoury, ägare till Azoury Financial i Troy, Michigan. Rebalancing regelbundet hjälper dig också att gräva underperformatorer.

Strategin är inte perfekt. Liksom alla andra investeringsstrategier har inköp och innehav sina brister. "Den primära nackdelen är att du måste begå dina pengar under en längre period", säger Paul Lightfoot, president för Optima Asset Management i Dallas. Som ett resultat av detta bör några av dina pengar hållas ute på marknaden i ett likvida konto för nödsituationer, så att du inte behöver sälja tillgångar i en orimlig tid.

En annan utmaning att köpa och hålla är konsekvent, även när marknaden inte är. "Du måste ha övertygelse, " säger West och låter dig inte avledas från din övergripande plan.

Grealish säger att yngre investerare måste vara förberedda för marknadsdroppar, vilket kan vara störande. När de uppstår, "fokusera på vad du kan styra". Det inkluderar att se till att din portföljrisk återspeglar ditt mål och du sparar tillräckligt för att nå dina mål. "Att ta den långa vyn hjälper till att hålla saker i perspektiv."

Historiska data kan också försäkra köp-och-hålla investerare, säger Rose. "Det är ingen garanti för framtida avkastning, men det ger en annan bit för investerare att utvärdera om den här strategin är för dem."

Lightfootsays den bästa lektionen köp-och-hold-investerare kan lära sig är att avmarkera marknadsnyheterna. "Ställ in riktlinjer för hur du ska investera, ignorera allt ljud i media och hålla fast vid din plan."

7 stora ETFs för tusenåriga investerare