>> >> Ut med $ 1 miljoner mål för pensionering: Vad du verkligen behöver

Ut med $ 1 miljoner mål för pensionering: Vad du verkligen behöver

Anonim

Tänk på vad guldåren betyder för dig. (IStockphoto)

Tidigare var sparande 1 miljon dollar för pensionering ansedd som ett riktmärke för att hjälpa dig att gå in i pensionen bekvämt. Men tiderna har förändrats, och den siffran kan inte längre vara korrekt. "Boomers och de följande generationerna hanterar ett annat pussel än sina föräldrar", säger Steven Barrett, finansiell konsult med Xceed Wealth Management Group i El Segundo, Kalifornien. Många företag erbjuder inte längre en traditionell pensionsplan till anställda. I stället för att förlita sig på pension, kommer de flesta som går in i pension beroende av vad de har sparat i en 401 (k) plan och IRA.

"Detta förskjutning av pensionskassan ensam är tillräckligt för att upprota den långsiktiga miljonmålet på miljon miljarder, men när du lägger till i den låga räntemiljön vi har varit inne i ganska lång tid är det viktigt att bygga besparingar snarare än att förlita sig enbart på ränteutvecklingen, Säger Barrett. Längre livsförväntningar, tillsammans med potentiella skyldigheter att ta hand om äldre eller yngre familjemedlemmar, kan ytterligare ändra det belopp du vill avsätta.

Här är några riktlinjer som du kan använda när du definierar hur mycket du behöver i ditt pensionsboendeägg.

Tänk på vad guldåren betyder för dig. Medan du kanske vill spara mer än 1 miljon dollar för pensionering, kanske du är nöjd med betydligt mindre. Börja med att se hur du vill leva i framtiden. "Vissa människor föreställer sig en tid där de inte fungerar men förväntar sig en bra livskvalitet, inklusive en generös reseavgift", säger Tamra Stern, chef för förmögenhetshantering vid Main Street Research i Sausalito, Kalifornien. "Andra vill helt enkelt sluta arbeta så snart som möjligt och är villiga att ha en mer pared-down livsstil."

Tänk på framtida hushållskostnader. När du har en uppfattning om den livsstil du vill fortsätta, uppskatta dina grundläggande månatliga kostnader. Var noga med att inkludera hypotekslån, fastighetsskatt, nya fordonskostnader, matkostnader, resmål och andra hobbyer. Tänk på att sjukvårdskostnader kan vara en stor del av din pensionsbudget. Du kommer sannolikt att ha tillgång till mer avancerad vård än vad som var tillgängligt tidigare, men de förfarandena och läkemedlen kan komma med en hög prislapp. "Långtidssjukdom kan ge dig tillbaka $ 40, 000 till $ 100, 000 per år om du behöver hälso- och vårdhem i hemmet", säger Jon Ulin, chef för Ulin & Co. Wealth Management, en filial av LPL Financial i Boca Raton, Florida.

Om det är svårt att uppskatta framtida kostnader, prata med en finansiell rådgivare om dina övergripande mål. Du kan också jämföra dig med den genomsnittliga pensionären. Hushåll som drivs av de 65 år eller äldre spenderar i genomsnitt 45 456 USD per år, enligt 2016 data från presidiet för arbetsstatistik. Det är ungefär 3 800 dollar i månaden.

Utse inte familjemedlemmarna. Du kan inte för närvarande stödja en åldrande förälder, men under de kommande åren kan du behöva täcka vissa hälsovårdskostnader för äldre släktingar. Eller du kan känna dig tvungen att finansiera barnbarns utbildning. "Med många människor som lever längre liv och blir en del av" smörgåsgenerationen ", med flera generationer familjemedlemmar som tar hand om varandra, bör beredskapsplanering vara en viktig del av din planering, säger Ulin. Om du bara är några år borta från pensionen kan du bestämma dig för att arbeta längre innan du går i pension för att täcka en släktingas utgifter. Eller du kan välja att skära ner på andra områden i din livsstil för att betala för en viktig familjevänna.

Ta en hård titt på inkomsten. Efter att ha spenderat lite tid på att tänka på din livsstil och kostnader, vill du skapa en plan för att täcka pensionskostnader. "Fastställ dina räntebärande källor vid pensionering", säger Stern. Förutom socialförsäkring kan dessa omfatta livränta och hyresintäkter.

När du överväger fördelningar från investeringar, utvärdera den procentandel du vill arbeta med. Om du planerar att ha 1 miljon dollar i pensionskonton och ta ut 4 procent varje år får du 40 000 dollar per år. Om du behöver mer än det för att täcka utgifterna, vill du spara mer nu för att öka beloppet.

Det kan hända att du är mer bekväm att dra tillbaka en lägre procent varje år. "Med dagens extremt låga räntor och ökad volatilitet på börsen kan pensionärer vilja ompröva" 4 procent fördelningsregeln "och istället fokusera på att sänka sina löpande investeringsinkomster närmare 2 till 3 procent per år från deras diversifierade portfölj" Ulin säger. Detta skulle innebära att $ 20.000 till $ 30.000 återhämtas varje år från ett $ 1 miljoner nästägg.

Kom ihåg framtida skatter. När du beräknar den inkomst du kommer att ha under pensionen, kom ihåg att federala och statliga skatter kan chip bort i ditt kassaflöde. Om du lägger pengar i en traditionell IRA, är dina avgifter avdragsgilla, men du betalar skatter på utdelningarna.

För att minska mängden skatter du behöver betala under pensionering, spara "Spara pengar med skattebefrämjda strategier", säger Barrett. Detta kan innefatta att man avsätter medel i en Roth IRA. Medan du inte kommer att få en skatteavbrott nu på avgifterna för en Roth IRA, är intäkterna och utbetalningarna vanligen skattefria.

Kör siffrorna med inflationen. Med en ökning av priserna från år till år är det viktigt att överväga dessa stigningar när du planerar ditt näsägg. "Din viktigaste risk i pension är inflationen, säger Ulin. "Om du är välsignad med livslängd, anser att din levnadskostnad kan öka med 50 procent var tionde år och 100 procent var 20: e år."

För att få bättre förståelse för vad inflationen betyder för din framtida inkomst, springa siffrorna. Om du planerar att spendera 60 000 dollar per år vid 65 års ålder, kan du behöva 90 000 dollar per år i inkomst när du är 75 för att behålla samma livsstil.

En checklista för dina pensionspengar