>> >> Online förfalskare får styrka

Online förfalskare får styrka

Anonim

"Cybersquatting" -användningen av domännamn som är utformad för att efterlikna de stora varumärkena-är upp 33 procent jämfört med ett år sedan, enligt en undersökning av MarkMonitor som släpptes idag. Cybersquatters använder ofta stavfel i webbadresser för att locka besökare som letar efter stora varumärken. De tjänar pengar genom att betala per klick annonsering eller sälja förfalskade produkter.

Studien fann också att den senaste tidens nedbrytning av sådan förfalskning verkar fungera. "Varumärkesinnehavare som faktiskt går efter detta har några positiva effekter", säger Frederick Felman, marknadschef för MarkMonitor. Delvis till följd av flera rättssaker faller en form av cybersquatting som kallas kiting, där ett domännamn är registrerat under en kort tid.

Några av de största hoppen i märkesmimicry var i kläder, upp nästan 50 procent och mat och dryck, upp 67 procent. Om konsumenter faktiskt köper på sådana webbplatser, säger Felman, de öppnar sig för säkerhetsrisker eftersom cybersquatters kan stjäla konsumentens kreditkortsnummer och annan personlig information.

Studien visade att USA leder världen i webbplatser som är värd för varumärkesmissbruk, med 68 procent baserat på hemvist. Tyskland står för 9 procent, Storbritannien 4 procent och Kina 2 procent.

Konsumenter, Felman säger, kan vara mer sårbara mot förfalskare online än i person. "Åtminstone personligen tittar du på kvaliteten på varorna", säger han. "Online, av någon anledning, går inte heller konsumenternas BS-mätare ut."

Hans råd? Håll fast vid leverantörer du litar på, och om du letar efter ett stort namn butik, gör en webbsökning på sitt namn och klicka på det första resultatet som kommer upp. Det kommer nästan alltid att vara den legitima webbplatsen. Om du skriver in ett webbplatsnamn direkt i en webbläsare, leta efter typsnitt som kan leda dig vilse.