>> >> Den äldre jobbsökarens 3-stegs makeoverplan

Den äldre jobbsökarens 3-stegs makeoverplan

Anonim

Framgångsrika äldre arbetskandidater kommer att ägna stor uppmärksamhet åt den bild de personligen projicerar, genom sin elektroniska och offline kommunikation och i deras sociala medier. (Petar Chernaev / Getty Images)

Vissa arbetssökande förkastar ytligt den uppfattning som uppträdanden är viktiga i en sysselsättningssituation. I praktiken spelar en fysisk utseende, virtuell representation och relation rykte en stor roll. Framgångsrika äldre arbetskandidater kommer att ägna stor uppmärksamhet åt den bild de personligen projicerar, genom sin elektroniska och offline kommunikation och i deras sociala medier.

Fysiskt utseende

Konsulter, kläder och succékonsoler, böcker och artiklar har funnits i årtionden. Vid en tidpunkt var det enklare regler för hur en affärsman eller kvinna förväntades klä sig. Till och med blivande arbetare skulle ha minst en kostym. Faktum är att vissa skulle hänvisa till deras outfit som sin intervju kostym. Idag har tillkomsten av affärsmässiga tillfällen, branschvariationer och andra konventioner gjort att man vet hur man klär sig på en arbetsintervju mer utmanande än någonsin. Ändå är förnuftens förväntningar att klä sig snyggt, rent och lämpligt för industrin och jobbet tidlöst. Äldre arbetssökande ska i synnerhet ägna särskild uppmärksamhet åt deras klädsel, frisyr, glasögon, tillbehör och smink för att de inte ska avvisas.

Med det sagt kan det hända att det är lite desperat att klä sig betydligt yngre än sin ålder. När du är i tvivel, bör du kontakta en välklädd vän för uppriktigt råd om vad som behöver uppmärksamhet och eventuell uppgradering av deras personliga utseende. Resultatet är bäst för arbetssökande som kan presentera den bästa versionen av sig själv som möjligt.

Steg-för-steg-guide till karriärsucces

  • Hur man skriver en omslagstavla
  • Hur man markerar arbetsförmåga på ett CV
  • Hur man anslår en arbetsintervju
  • Hur man svarar på de bästa intervjufrågor
  • Jobbintervju misstag att undvika
  • Hur man förhandlar din lön och framgång
  • Hur man ber om ett frånvaro
  • Vad du ska ha på jobbet
  • Hur man ringer in i sjuk
  • Hur slutar du ditt jobb

Kommunikation Branding

Samma uppmärksamhet som ges till fysisk utseende måste ges till sitt elektroniska utseende. Ett objekt som är så enkelt som ett val av e-postleverantör kan ge ledtrådar till sin relativa modernitet. Medan funktionaliteten kan vara adekvat kan ett AOL-, Yahoo- eller MSN-e-post suffix göra en titt daterad i förhållande till ett Gmail eller iCloud-konto. En arbetsgivare eller rekryterare kan dra slutsatsen att kandidaten saknar teknisk kunskap eller nyfikenhet med avsevärt inga förändringar i sin e-postleverantör under de senaste 15 åren.

På samma sätt måste en arbetssökande ha ett professionellt larmande e-postmeddelande. Det finns inget iboende fel med ett ljust email som RangersFan @ eller ILoveBeyonce @, men varför tar chansen att tyckas trivial? John.Smith58 @ är en mycket säkrare satsning. Om du inte letar efter arbete i en kreativ industri, bör återuppta format vara konservativa och konventionella och e-postbakgrunder, om de används, aldrig ska verka lustiga. Ingen företags arbetsgivare vill se färgglada bakgrunder, blommiga teckensnitt eller kattunge brevpapper när de motsvarar en arbetskandidat. Slutligen måste arbetssökande se till att deras röstbrevlådor är professionella och tydliga. "Detta är Susan Jones, snälla lämna mig ett meddelande på tonen" är mycket effektivare än "Du saknade mig, du vet vad du ska göra."

Social Media Image

När det gäller social media-närvaro måste sin LinkedIn-profil uppdateras med en professionell headshot, aktuell professionell information och, idealiskt, smickrande referenser från medarbetare, kunder och tidigare chefer. Facebook eller Instagrams foton och kommentarer ska screenas efter lämplighet med hjälp av en "Vem kan eventuellt bli förolämpad av detta?" standard. Ingen arbetsgivare vill se en jobbkandidat som pussar upp det, även om det är nyårsafton, och de vill inte se politiska utmaningar, oavsett vad de föredrar. Ta bort eller åtminstone gömma från din tidslinje något som är tänkbart kontroversiellt. Även om alla dina vänner älskar eller hatar president Donald Trump, till exempel, se till att dina flöden är fria från rants och referenser som distraherar din kandidatur. På samma sätt måste offensiva tweets raderas. Det finns ingen garanti En arbetsgivare kommer att undersöka dessa platser, men det finns inget sätt att vara säker på att de inte kommer att göra det.

Författaren och motivationshögtalaren Assegid Habtewold sa: "När vi generaliserar och dömer människor snabbt utan att ha tillräckligt med tid, har vi valt en genväg. Den är ytlig av oss och brist på visdom." Hans observation är självklart, men en arbetssökning är inte en tid att ensam insistera på att se världen som du vill att det skulle vara snarare än hur det är. Resan till din nästa professionella utmaning blir mycket mjukare om du uppmärksammar att presentera ditt bästa själv personligen, praktiskt taget och genom din skriftliga och muntliga kommunikation.

Bästa affärsjobb

# 1

Rang

Statistiker

namn

# 2

Rang

Aktuarie

namn

# 3

Rang

Matematiker

namn

# 4

Rang

Kostnadsberäkning

namn

# 5

Rang

Business Operations Manager

namn

# 6

Rang

Marknadsundersökningsanalytiker

namn

# 7

Rang

Revisor

namn

# 8

Rang

Finansiell rådgivare

namn

# 9

Rang

Ekonomichef

namn

# 10

Rang

Operations Research Analyst

namn

# 1

Statistiker

# 2

Aktuarie

# 3

Matematiker

# 4

Kostnadsberäkning

# 5

Business Operations Manager

# 6

Marknadsundersökningsanalytiker

# 7

Revisor

# 8

Finansiell rådgivare

# 9

Ekonomichef

# 10

Operations Research Analyst

Rang

namn