>> >> Den nya pensionsåldern: 66

Den nya pensionsåldern: 66

Anonim

Här är en titt på vad som lämnar arbetskraften vid 66 års ålder betyder för din pensionsfinansiering. (Getty Images)

Den ideala pensioneringen är inte längre 65. En nyligen genomförd Gallup-undersökning av 1 019 vuxna fann att amerikanerna nu hoppas att gå i pension i en medelålder av 66 år. Detta är en signifikant förändring från senast 10 år sedan när fler personer hoppades att gå i pension före 65 år. Här är en titt på vad som lämnar arbetskraften vid 66 års ålder betyder för din pensionsfinans.

Inga socialförsäkringsminskningar. Den totala pensionsåldern för socialförsäkringen är 66 för babyboomers födda mellan 1943 och 1954. Det är den ålder då babyboomers är berättigade att samla hela den sociala trygghetsförmån som de har tjänat. Men det finns också möjlighet att få större månatliga betalningar genom att försena socialförsäkringen mellan åldrarna 66 och 70 år. "Förutsatt att förväntad livslängd kommer att vara lång är fördröjning vanligtvis en bättre strategi när det gäller att få mer pengar", säger Matthew Haag, en certifierad finansiell planerare på Guide Wealth Management inNew York. "Men om du inte är i god hälsa så är förseningen kanske inte den bästa strategin."

Arbetar i pension. Om du arbetar och ansöker om socialförsäkringsförmåner samtidigt innan du fyller i pensionsåldern, kan en del av eller hela din socialförsäkringsförmån tillfälligt hållas kvar. Men när du fyller på din fullständiga pensionsålder finns det inget avvik om du arbetar samtidigt som du får sociala avgifter. "Social trygghet kanske inte räcker för att upprätthålla den livsstil som du verkligen tänkt att driva, " säger Sally Balch Hurme, författare till "Få ut det mesta av pensionen". "Ett deltidsjobb kan ge dig pengar att spara för den resa som du annars annars inte hade råd med eller att kunna spänna på dina barnbarn. Extra pengar gör det bekvämare att köpa de extra speciella sakerna utan att skära in i din förmåga att betala din hyra och dina verktyg och köpa matvaror. "

De viktigaste åldrarna för
Pensionsplanering

  • De viktigaste åldrarna för pensionsplanering: 50
  • De viktigaste åldrarna för pensionsplanering: 59½
  • De viktigaste åldrarna för pensionsplanering: 65
  • De viktigaste åldrarna för pensionsplanering: 66
  • De viktigaste åldrarna för pensionsplanering: 70 ½

401 (k) och IRA-uttag tillåtna men ej nödvändiga. Pensionärer i 60-talet har möjlighet att börja ta ut straffrättsliga avgångskontonuttag, men är inte skyldiga att göra det. 10-procentig straff för 401 (k) och IRA-återkallelser gäller inte längre efter åldern 59½. Det är dock inte nödvändigt att pensionskontofördelningar förrän efter 70 år ½. Vissa pensionärer väljer att försena traditionella avgångskontonuttag och den resulterande inkomstskatträkningen så länge som möjligt för att ge sina pengar mer tid att växa innan de beskattas. Pensionärer med stora pensionskonto kan emellertid kunna betala en lägre skattesats på 401 (k) eller IRA-uttag genom att starta utdelningarna på 60-talet innan de ansöker om social trygghet, pension eller andra pensionsinkomster som kan driva dem till en högre skattefäste.

Se upp för tvångsavgång. Medan många arbetare nu strävar efter att gå i pension vid 66 års ålder, när du går i pension är inte alltid ett val. En buyout, affärsavslutning eller hälsoproblem kan leda till att du går i pension före tidtabell. Pensionärer lämnade sina jobb i en medelålder av 61, fem år tidigare än nuvarande arbetstagare skulle vilja gå i pension, fann Gallup-undersökningen. "Arbetsmarknaden är inte alltid stabil, och det finns möjligheter att få ett förtidspensionspaket eller utveckla ett hälsoproblem", säger Brent Sutherland, en certifierad finansiell planerare på Ntellivest inPittsburgh. "Livet kan kasta en kurvan på dig före din förväntade pensionsålder."

Emily Brandon är författaren till "Pensionless: The 10-Step Solution for Stress-Free Retirement."

10 sociala trygghetsregler alla borde veta

10 sociala trygghetsregler alla borde veta