>> >> För nya nätverksföretag: Hur etablerar du fasta anslutningar

För nya nätverksföretag: Hur etablerar du fasta anslutningar

Anonim

Kom ihåg att etablering av starka nätverksanslutningar tar tid och ansträngning. (Getty Images)

Nätverk handlar om att skapa kontakter och skapa nya relationer, som vi alla vet. Att göra det är avgörande för professionell framgång, oavsett om det gäller jobbsökning eller karriärutveckling eller tillgång till nya marknader och kunder. Men för många yrkesverksamma, särskilt yngre yrkesverksamma eller de som är nya på nätverket, fortsätter bollen för snabbt, frågar för mycket för tidigt och förväntar sig andra att göra introduktioner när den andra personen ännu inte känner till dem tillräckligt bra eller förstår deras behov tydligt .

Ofta uppstår misslyckande nätverk när ingen av parterna tar tillräckligt med tid, inte bara för att lära känna varandra, utan för att förstå varandras verksamhet, tjänster eller behov och hur de kan hjälpa varandra. Eller ens om anslutningen passar alls. (Det är ok att erkänna att det inte är!)

Tänk på detta scenario: Du möter någon i ett nätverkshändelse. Du diskuterar alla dina affärsmål och utmaningar, de klienter du tjänar och de fördelar du ger dem. Då frågar de dig om introduktioner till några av dina nyckelanslutningar i organisationer där de skulle vilja komma in. Ska du säga ja? Antagligen inte. Du känner inte dem tillräckligt bra för att veta vem du introducerar människor till och uppriktigt, hur det kan påverka ditt rykte. Tänk på att för att göra en mer solid introduktion måste du gå längre än din hissnivå för att ta lite tid med den här anslutningen för att skapa tillit och trovärdighet.

I nätverkssituationer, börja med din hiss pitch; förmedla hur du gynnar dina kunder, även din nya anslutning, om det är tillämpligt, på ett kortfattat och kortfattat sätt. Därefter utvecklar du anslutningen ytterligare, över tiden, efter behov, för att skapa en mer solid, produktiv relation med hjälp av tipsen nedan.

Bygg trovärdighet. Ditt hisstal kan fånga någons uppmärksamhet, men du måste göra mer än det för att upprätta en nätverksanslutning som gynnar båda parter. För att göra det är det viktigt att bygga din trovärdighet med dem. Ta dig tid att ytterligare förklara resultaten du har uppnått för dina kunder, ge exempel och förklara hur din process fungerar i detalj. Visa dem att du arbetar med välrenommerade organisationer. Namnsläppande är acceptabelt, gjort på ett uppriktigt sätt, det här förstår naturligtvis inte som bragging. Du vill låta dina nya kontakter veta att du arbetar med välrenommerade företag och kunder och att du har bra relationer med dem. Använd dem som exempel på framgång, om det behövs, och erbjud dig att dela med sig av testimonials från dem. Bottom line, ta tid, även under flera samtal eller möten, för att visa och skapa din trovärdighet med din nya anslutning. Låt dem uppleva din produkt, service eller gå igenom ditt program så att de förstår exakt vad det handlar om och dess fördelar.

Åtgärdstips: Tänk på vilka företag du har arbetat med och några av dina bästa kunder. Vilka är bättre kända i ditt område, kanske även nationellt? Vem är de som har de största framgångshistorierna med det du kan dela? Skriv ner dem som exempel på vad du kan förklara vid nästa nätverkshändelse som bevis på din framgång och trovärdighet.

Bygga förtroende Om du är ny på nätverk och går till dina nätverkshändelser förutsatt att du kommer att övertyga människor om att överlämna affärskontakter och klienter eller annan värdefull information efter några timmars chatt, måste du ändra din synvinkel. Det kommer inte fungera. I stället för att fråga nya förbindelser om att omedelbart dela med sig av vad de har spenderat år odlar, fråga dem så att du kan lära känna varandra och bättre förstå varandras behov och verksamhet. Om de skulle vara öppna för att lära känna dig bättre för att utforska hur du båda kan vara ömsesidig nytta i framtiden från att vara ansluten, det är en vinst. Du är på väg att odla en mer lukrativ, solid förbindelse.

Åtgärdstips : Följ upp din nya anslutning efter några dagar. Tacka för deras tid och be dem att träffas för lunch eller kaffe de närmaste veckorna. Försök att träffa snart så att momentet inte går förlorat och din konversation fortfarande är frisk i dina sinnen. Efter det är inställt, skicka dem en artikel som behandlar de ämnen du diskuterade, eller något relevant som skulle gynna deras affärer eller kunder.

Kom ihåg att nätverk är en tvåvägs gata och handlar om att fråga om tid för att utveckla relationen. Börja med små förfrågningar tills du bygger upp mer förtroende och trovärdighet över tiden. Kom också ihåg att det inte handlar om omedelbar tillfredsställelse heller. De fördelar som du båda ger varandra kommer att spela ut över tiden, när tiden är rätt. Ge relationen tid att utvecklas och för dessa möjligheter att visa sig.


10 sätt att perfekta din personliga varumärke

10 sätt att perfekta din personliga varumärke