>> >> Nya grader: 6 Exempel på dåligt råd Din karriärcenter berättade för dig

Nya grader: 6 Exempel på dåligt råd Din karriärcenter berättade för dig

Anonim

Det är viktigt att betona din arbetslivserfarenhet såväl som din utbildning på ditt CV. (Getty Images)

Med en ny högskoleexamen som är på väg att komma in på heltidsmarknaden söker många av dem jobbsökning från sina karriärcentra. Tyvärr är rådet att många högskolor slår ut ofta utdaterad och ofta okej dåligt. Faktum är att en av de vanligaste svaren är "mitt campus karriärcenter" som rådgivare på arbetsplatsen, när jag frågar mottagare av dåliga råd som berättade för dem att närma sig sitt jobbssökande.

Här är sex stycken av dåliga råd som kommer ut av många - men tack och lov inte alla - college karriärcentra.

1. Att få en examen gör det enkelt att hitta ett jobb i ditt fält. Om bara detta var sant! En grad kommer säkert att göra det lättare att hitta professionellt arbete, men de flesta behöver fortfarande investera mycket tid och energi i jobbsökning och nya grader kanske inte tycker om att få jobb i det exakta fältet de planerade på. En examen har blivit mer av en lägsta kvalifikation än ett enkelt pass till ett bra jobb. Men för grader som har fått höra i åratal som arbetar hårt i college var deras biljett till något enkelt yrkesliv, kan detta vara en frustrerande uppvaknande.

2. Det viktigaste under college är att fokusera på dina studier - arbetet kan komma senare. Någon som ger detta råd till högskolestudenter gör dem till en oerhörd disservice (om inte studenten har ovanliga omständigheter som gör det verkligen nödvändigt). Det är svårt att hitta ett jobb efter examen om du inte har praktik eller andra jobb på ditt CV. Det här arbetet behöver inte vara i ditt fält, men du måste ha någon slags arbetshistoria att visa för potentiella arbetsgivare. Du kommer att konkurrera mot andra grader som har den erfarenheten.

Talar om vilka .

3. Betonar din utbildning mest av allt på ditt CV. Högskolans karriärcentra uppmuntrar ofta eleverna att betona skolarbetet över allt annat - berätta för dem att gå av med examen, följt av detaljer om kurs, heders och extracurriculars. Men på de flesta områden är ditt akademiska arbete en förutsättning för jobbet, men inte din mest övertygande kvalifikation. de flesta anställda chefer vill se detaljer om din arbetslivserfarenhet, inte en lista över kurser du tog.

4. Arbetsgivare vill se uthållighet och gumption, så du bör gå efter jobb aggressivt. Detta råd tar alla typer av former: ring och fråga om att prata med hyreschefen om öppna positioner, följa upp din ansökan varje vecka eller dyka upp personligen och be om en intervju. Det här är alla dåliga idéer som kommer att irritera de flesta arbetsgivare! Arbetsgivare vill att du ska använda den ansöknings process som de har lagt ut i sina jobbannonser, vilket vanligtvis bara innebär att du skickar ett CV och ett brevbrev. Att försöka kringgå det här systemet kommer överallt som påträngande och anmälningsfullt.

5. Ta med en portfölj av ditt klassarbete till jobbintervjuer. Det här rådet verkar stiga för studenter, men verkligheten är att mycket få arbetsgivare bryr sig om att titta igenom en arbetsportfölj (med undantag av områden som design). Att förvänta sig att en arbetsgivare spenderar intervjutid som löper igenom en portfölj kommer sannolikt att stöta på som naiv. I stället lägger du energi i att skriva ett starkt CV och brevbrev och öva dina intervju färdigheter.

6. Använd subjektiva självbedömningar på ditt CV, som att du är "detaljorienterad" eller "en självstartare" eller att du har "utmärkta skrivförmåga". Självbedömningar som detta är inte övertygande. Eftersom någon skulle kunna hävda dessa saker ignorerar anställningschefer dem generellt. Snarare bör ditt CV fokusera på objektiv erfarenhet och prestationer. Om du är en utmärkt författare är det bra - men visa sedan bevis på det genom att prata om hur du har använt den färdigheten och vad du har åstadkommit med det, inte bara genom att förklara det. En stor av dem som har blivit populär de senaste åren är påståendet att du "fungerar bra självständigt och i grupper." College karriärcentra älskar att rekommendera studenter att spela upp denna färdighet - men sättet att göra det är, igen, genom att visa bevis på det, inte bara genom att meddela att du är bra på det.


7 Utmärkta försäljnings- och marknadsföringsjobb för 2017

7 Utmärkta försäljnings- och marknadsföringsjobb för 2017