>> >> Nya 401 (k) låneregler gör lån lite mindre riskfyllda

Nya 401 (k) låneregler gör lån lite mindre riskfyllda

Anonim

Den 2018-skattiga översynen förlängde återbetalningsperioden för 401 (k) fram till förfallodagen för din federala inkomstskatt. (Getty Images)

Arbetstagare som behöver tillträde till sina pensionsbesparingar tidigt har ofta möjlighet att ta ett 401 (k) lån. Fångsten är att om du inte betalar tillbaka i tid eller lämnar jobbet innan du betalar tillbaka lånet blir det utestående saldot en fördelning som utlöser skatter och påföljder. Återbetalningen av 2018 förlängde dock återbetalningsperioden för 401 (k) fram till förfallodagen för din federala inkomstskatt, inklusive förlängningar, för lån som behandlats som utdelningar efter 31 december 2017. Enligt tidigare lag blev lånet betalat inom 60 dagar att lämna jobbet med 401 (k) planen. Men det finns fortfarande många andra 401 (k) låneregler som kan leda till dig. Här är vad du ska ta hand om när du startar ett 401 (k) lån.

Halva din balans. 401 (k) Kontoägare är i allmänhet berättigade att låna upp till 50 procent av deras inlånade kontosaldo upp till $ 50 000, om deras plan tillåter lån. Du behöver dock ett kontosaldo på minst $ 100, 000 för att låna $ 50, 000. Om du bara har $ 10.000 i ditt 401 (k) konto, kan du mest låna $ 5000.

Fem år för återbetalning. Låntagare behöver göra lån betalningar minst kvartalsvis och betala tillbaka hela saldot inom fem år, plus ränta. Återbetalningsperioden kan dock förlängas om 401 (k) lånet används för att köpa ett hem.

Obetalda lån kan bli utdelningar. Om du inte betalar ett 401 (k) lån tillbaka inom fem år, kommer det utestående beloppet att betraktas som en 401 (k) -fördelning. 401 (k) Återköp är föremål för inkomstskatt och kan också utlösa en 10 procent tidig uppsägningstraff. "Det finns ett straff på 10 procent vid återkallandet, och du kommer också att betala vanlig inkomstskatt vid den tiden", säger Clint Gossage, en certifierad finansiell planerare och certifierad revisor för CMG Financial Consulting i Scottsdale, Arizona. "Beroende på din skattesats kan du betala 35 till 45 procent av vad du tog ut." Till exempel, en 40-årig anställd i 24-procentig skattefäste som byter jobb med en $ 5 000 lånebalans och inte betalar den tillbaka med skatt tid kommer att skulda 1 200 USD för inkomstskatt på utdelningen plus ett $ 500 tidigt uttag straff.

Byte av jobb gör lånet förfallet. Om du lämnar ditt jobb frivilligt eller genom en uppsägning eller 401 (k) planen slutar, kommer ditt 401 (k) lån att förfalla tidigare. Den utestående saldot på lånet måste betalas tillbaka med förfallodagen för din federala inkomstskatt, inklusive tillägg. "Förväntar du dig att vara kvar på ditt nuvarande jobb under låneperioden?" frågar David Clarken, en certifierad finansiell planerare för FWI Wealth Management i Atlanta, Georgia. "Om inte, måste du antingen betala den i sin helhet i oktober året efter du har lämnat eller det behandlas som en skattefordran och eventuell straff." Om du inte betalar tillbaka i tid, måste du betala inkomstskatt och kanske den tidiga återkallingsavgiften på det utestående saldot.

Se upp för avgifter. Även om du lånar dina egna pengar, kommer det att starta ett 401 (k) lån som utlöser en mängd avgifter. 401 (k) lån debiterar ofta uppkomst-, administrations- och underhållsavgifter utöver det belopp du lånar.

Saknar marknadsvinster. Medan pengarna ligger utanför ditt 401 (k) konto, saknar du den investeringstillväxt som du kunde ha tjänat om du hade lämnat pengarna på kontot. "Du stoppar den sammanslagning och tillväxt som skulle äga rum inom 401 (k) om du inte hade tagit lånet", säger Donna Skeels Cygan, en certifierad finansiell planerare och president för Sage Future Financial i Albuquerque, New Mexico. Medan många 401 (k) deltagare så småningom betalar tillbaka lånet är det svårt att kompensera för det sammansatta intresset du missade.

Jämför andra typer av lån. Innan du startar ett 401 (k) lån jämför du villkoren med andra typer av lån som du kan vara berättigade till, till exempel ett eget kapitallån. "Om det är en nödsituation, är det förmodligen bättre än ett kreditkort med hög ränta, men de flesta kommer att bli mycket bättre att använda en faktisk bank och betala tillbaka, säger Gossage. Med ett 401 (k) lån: "Du tar det från ditt framtida själv som faktiskt behöver det för pensionering."

Spara $ 500 mer för pensionering