>> >> Nätverk bör inte sluta när du går i pension

Nätverk bör inte sluta när du går i pension

Anonim

Ett socialt nätverk kan hjälpa till med åldrarnas utmaningar. (Getty Images)

Du kanske tänker på nätverksarbete som ett nödvändigt karriärhöjande verktyg, men det är lika viktigt vid pensionering.

Många pensionärer inser snabbt hur nära deras identiteter var knutna till sina jobb. De är oförberedda efter ett karriärliv som inte får inkludera sina kollegor och "arbetsfamilj".

"Vissa människor har väldigt robusta volontärnät och personliga nätverk, men många människor gör det inte, så när de lämnar sina jobb försvinner allt, " säger Nancy Collamer, en författare och karriärtränare. "Många människor klagar på jobbet, men faktum är att arbetet ger oss många positiva saker - samhälle, rutin och människor du kan prata med."

När deras jobb slutar upplever vissa pensionärer en känsla av förlust. "Om vi ​​inte är aktivt engagerade kan vi bli uttråkade, stressade och deprimerade", säger Janet Taylor, en psykiater i Sarasota, Florida. "Om vi ​​är engagerade i aktiviteter, särskilt de som engagerar våra sinnen, kan vi förbättra vår tankegång."

Men genom att fortsätta nätverket kan pensionärer ta itu med några av de största problemen de står inför när de lämnar ett jobb: tristess och ensamhet. Så här håller du ditt nätverk på plats eller skapar en ny när du går i pension:

Gå inte i pension. George Fraser, en nätverksexpert, talare och författare säger att han är 73 år och "fortfarande går" för att den håller honom ansluten till världen. "Jag tror att någon som är frisk och vibrerande borde inte gå i pension", säger Fraser. "De kan gå i pension från vad kontorsjobb var och flytta sedan till en plats som är bekvämare."

Håll dig uppkopplad. Vissa människor går i pension och förlorar aldrig kontakt med sina tidigare kollegor. De planerar varje vecka luncher eller middagar, golfutflykter eller fältresor. Kollegor från långvariga företag samlas fortfarande för återföreningar årtionden senare.

Skapa nya nätverk. Att gå med i en volontärorganisation ger dig möjlighet att hjälpa andra och träffa nya människor. " Volontärarbete är alltid ett sätt att ge dig en känsla av syfte, " säger Collamer. "Det är också ett sätt att starta nya vänskap." Mentorering kan vara ett sätt att nätverka med yngre människor som är energiska och engagerade.

Du kan gå med i nya yrkesorganisationer eller delta i konferenser du har intresse för, även om de inte har något att göra med din tidigare karriär. "Gå ut och träffa människor", säger Fraser. "Du vet aldrig vad som kommer att komma ut ur dessa möten." Du kan också hitta grupper riktade mot pensionärer, både nationella och lokala.

Lära nya saker. Vissa universitet erbjuder reducerade undervisningskurser för seniorer, medan andra låter dig granska klasserna gratis. Online kurser, inklusive fria klasser, är också tillgängliga. "Bara för att du slutar jobba på jobbet betyder inte att du eller din hjärna inte kräver den stimulans som vi alla behöver när vi åldras när det gäller att lära sig nya saker och engagera oss i olika möjligheter att lära sig nya färdigheter, säger Taylor.

Överväg att ta en klass för att förbättra dina tekniska färdigheter. "En av de största sakerna jag ser pensionärer vinna från nätverk är deras utökade användning av teknik", säger Dana Anspach, en författare och grundare och VD på Sensible Money i Scottsdale, Arizona. "De lär dig hur du videochattar, hanterar ekonomi och övervakar träningspass, allt från deras telefoner."

Du behöver inte välja en sak. Pensionering betyder inte alltid ett fritidsliv. "Jag känner till många människor som är helt pensionerade och lever det lugna livet i pension, " säger Collamer. "I ökande grad gör människor en kombination - lite arbete, lite resor och lite volontärarbete. Det finns människor som går i pension från en karriär och går till en annan." Vissa pensionärer cyklar mellan perioder av arbete och fritid.

Ändra din miljö. Ett hus som var nära ditt jobb med tillräckligt med utrymme för några barn kanske inte längre är idealiskt för dig vid pensionering. "När du fastnar i samma miljö och ditt vanliga nätverk har gått bort accepterar du en öde som inte behöver vara", säger Justine Vogel, VD och koncernchef för The RiverWoods Group, som driver tre fortsatta vården pensionssamhällen i New Hampshire. "Du inser inte hur liten din värld är tills du öppnar dig själv inför möjligheterna." En flyttning till en ny plats ger dig möjlighet att börja på en plats som matchar dina nuvarande intressen.

Att vårda vänskap är särskilt viktigt för pensionärer, som plötsligt har ett överskott av ledig tid. Ett socialt nätverk kan också hjälpa till med åldrarnas utmaningar. "Om du tänker tillbaka till några av de bästa råd som du någonsin har fått, kommer det förmodligen från en vän eller kollega, " säger Anspach. "I vardagligt samtal hittar vi nya hobbies, roliga platser att besöka, tips om att spara pengar, hälso- och fitnessinformation, hänvisningar till läkare, din nästa favoritrestaurang och mycket mer." Nätverk handlar inte bara om din nästa karriärrörelse. Det handlar om att utforska livet och lära sig om alternativ som du inte visste var där ute.

10 alternativ till heltidspensionering

Visa alla 12 bilder

Rättad den 22 juni 2018: The RiverWoods Group ligger i New Hampshire.