>> >> Nätverk ditt sätt till ditt nästa jobb

Nätverk ditt sätt till ditt nästa jobb

Anonim

Nätverk görs mest effektivt via sociala medier, som LinkedIn. (Fotoillustration av Justin Sullivan / Getty Images)

Den första lutningen hos nästan varje arbetssökande är att titta på nätet för ett jobb och lämna in ett CV. Det kan vara direkt på företagets webbplats, genom Indeed eller annan arbetsstyrelse, eller via LinkedIn. Vissa människor är verkligen lyckliga, och det är allt som krävs. Men det mesta är inte, eftersom oddsen alltid staplas mot den arbetssökande som bara använder den här kanalen för att få sitt CV i en ansvarsfull myndighet.

När du bara fortsätter att skicka återuppta online utan framgång under en tid börjar frustration dominera din psyke. Nu kan du kasta upp dina händer och tänka: "Jag har gjort vad jag ska göra för att få jobb. Jag vet inte vad jag ska göra. Kanske behöver jag en rekryterare för att få jobb för mig."

Det är självklart att det som ett resultat av det arbete som rekryterare gör jobbar folk. Men de ser på det annorlunda. De har till uppgift att hitta begåvade personer för arbetsgivare. Så, medan de vill se till att en av deras hänvisningar får jobbet, bryr de sig vanligtvis inte vilken, och de är mycket mer oroade över arbetsgivarens intressen än jobbsökaren. Rekryterare arbetar för det företag som anställer, och aldrig för jobbetjägaren som söker arbete.

Så, om du inte kan räkna med arbetskort och rekryterare, vem ska du vända dig till? Du måste titta inåt mot dig själv och utåt till ditt nätverk av familj, vänner, affärskontakter, kollegium alumni och alla andra som du kan vara ansluten till. Alla dessa människor är ditt nätverk.

Det är ingen tvekan om att vissa människor är närmare dig än andra. Vissa som är i ditt nätverk kanske du aldrig ens har träffat eller haft kontakt med i årtionden. Ditt nätverk är personer du känner till i livet, men även andra som du är ansluten till via webbplatser som LinkedIn och Facebook. Men fortfarande är de alla en del av ditt nätverk.

Du kanske tror att nätverk handlar om att gå till människor för att be om hjälp för att få jobb. Fel. Det tigger och visar desperation. Och om det är så du går på saker, sluta!

Nätverk handlar om relationer. Baserat på de relationer du redan har etablerat, kan du be någon att rekommendera en person att hjälpa dig med din bil, din gräsmatta, din snöborttagning eller något annat. Chansen är att du har hört frasen, "Jag har någon för dig.

"Det är nätverk, och till viss del gör vi alla det hela tiden. Nätverk handlar om att skapa nya relationer baserade på befintliga.

Nätverk har gått virtuellt. Den största affärsnätverket är idag den överlägset största delen av LinkedIn. Du ansluter dig till någon, och sedan har du ett förhållande till alla de känner till - dina andra graders anslutningar, och också till alla de människor som din andra graders anslutningar är anslutna till - dina tredje graders anslutningar. Du kan ha hundratusentals eller miljoner människor i ditt LinkedIn-nätverk beroende på vilka personer du ansluter till.

LinkedIn säger att du inte ska ansluta till någon du inte vet, men i verkligheten gör det så vanligt. Varför anslut med någon du inte vet? Eftersom det förstorar din förmåga att nå ut till människor för att bygga de riktiga relationerna. Det kan ge dig ett sätt att prata med människor för att ta reda på vem som arbetar hos en av dina arbetsgivare, eller till och med identifiera en arbetsgivare som mål för att börja med.

Nu är nätverkssäsongen! Det finns ingen bättre tid än december att aktivt nätverk. Prata med personer på företag, grannskap eller organisationsmöten eller evenemang och familjefester. Ta det långsamt och lär dig om människor. Vad är deras liv som? Vad är deras utmaningar? Vad kan du göra för att hjälpa dem? Försök att räkna ut hur du kan hjälpa dem innan du ber dem att hjälpa dig.

Nätverk överallt. Försök att få kontakt med personer i ditt LinkedIn-nätverk med vilka du har lösa kontakter för att göra dem verkliga. Ta reda på vad livet är som i deras företag, de problem som deras företag står inför och så vidare. När de har gett dig tillräckligt med information för att låta dig verkligen förstå situationen, fråga bara om de har ett anställningsreferensprogram och om vidarebefordran av ditt CV kan vara till hjälp för dem.

Och när du träffar nya människor på nätverkshändelser och fester, se till att följa upp och bjuda in dem att länka online. På så sätt kan du lära dig mer om dem genom att läsa sina profiler och förstå hur bäst du kan hjälpa varandra.

Kom ihåg att den stora delen av jobbet är uppnådd genom nätverk, men det nätverket handlar om att bygga upp dina relationer och inte begära hjälp direkt utanför flaggan.

Glad jakt!


10 sätt att perfekta din personliga varumärke

10 sätt att perfekta din personliga varumärke