>> >> Netflix (NFLX) Stock Rockets högre på rykten

Netflix (NFLX) Stock Rockets högre på rykten

Anonim

Rykten rycker runt Netflix och växlar upp för expansion till Kina. (Getty Images)

Netflix (ticker: NFLX) aktien ökar i tidig handel på fredag, eftersom aktierna i den ledande plattformen för online video-streaming öppnade 3, 8 procent. Rallyet, som började i efterhandshandel i går, upphettades under den första timmen av handel, med NFLX att få så hög som 96, 50 dollar per aktie, bra för en 5, 5 procent vinst.

Bakgrunden till det stora draget är något muggare. Enligt Zacks ryras rykten om att Netflix kan växla upp för en expansion till Kina, vilket tydligt skulle utgöra ett enormt marknadsmöjligheter för den webströmmande jätten. I slutet av första kvartalet hade Netflix 77, 7 miljoner betalda abonnenter över hela världen, med 45, 7 miljoner av dem som kommer från USA och de andra 32 miljoner spred sig över hela världen.

Många investerare ser internationell expansion som den viktigaste katalysatorn för NFLX-aktien framåt och tittar på siffrorna är det lätt att se varför. Internationella betalda abonnenter växte mer än dubbelt så snabbt som inhemska abonnenter under första kvartalet och ökade 65, 8 procent från året innan. Tillväxten i USA var långsammare, med 30, 3 procent.

En oförklarlig övernattning över natten i ett hypertillväxtlager som Netflix skulle dock inte vara komplett utan buyout rykten, och de flyter också runt Wall Street idag. Chatter som Walt Disney Co. (DIS) kan vara intresserad av att köpa ut NFLX i ett försök att buffra mot ESPN-abonnentförluster har varit den "rådande Netflix rykten nyligen", enligt en Zacks-rapport.

Under det senaste decenniet har Disney CEO Bob Iger övervakat tre av de mest framgångsrika buyoutsna på hela Wall Street: Första Disney köpte Pixar för 7, 4 miljarder dollar 2006, nästa var 4 miljarder förvärv av Marvel Entertainment 2009 och till sist var det 2012 köp av LucasFilm för 4 miljarder dollar.

Netflix nuvarande marknadsvärde ligger över 41 miljarder dollar, nästan tre gånger det kombinerade priset på Disneys sista tre mega-köp.

Medan en potentiell tillträde till Kina skulle kunna ge censurproblem, kan det finnas en teknisk anledning bakom det stora draget i Netflix-aktien idag. Det 50-dagars glidande genomsnittet för NFLX är $ 93, 62, och efter stängning till 91, 48 dollar på torsdag har aktier nu skjutit över det markeringen, vilket många tekniska handlare anser vara en kortfristig bullish indikator.