>> >> Myten i den permanenta arbetarklassen

Myten i den permanenta arbetarklassen

Anonim

(IStockPhoto)

Arbetarklassen drabbades proportionellt av arbetsförluster under den stora lågkonjunkturen. Men är det dåligt? Enligt experter borde USA inte arbeta för att återvända till en ekonomi som kräver lågutbildade jobb. Istället bör den ekonomiska återhämtningen bidra till att skapa arbetstillfällen som kräver att arbetstagare har avancerade färdigheter.

Brian Domitrovic, professor i ekonomisk historia vid Sam Houston State University i Texas, säger att övergången från lågutbildade jobb till arbete som kräver avancerade färdigheter är slutligen vad människor i arbetarklassen vill ha för sina barn. "Jag växte upp i Pittsburgh. Den universella ambitionen för stålarbetare i Pittsburgh var att aldrig få sina barn att arbeta i stålverket, säger Domitrovic. "Det är en myt att vi ska göra en permanent arbetarklass. Du vill gå ut ur bruket."

Antalet stödjer Domitrovics påstående: Enligt septemberstyrelsens uppgifter har antalet kompetenta arbetstagare positioner ökat med 38 procent sedan 2005.

Utöver arbetsklassens omskolning för att konkurrera på arbetsmarknaden innebär denna övergång att utbildning måste förändras fundamentalt för att säkerställa att kommande generationer kan hitta arbete.

[Se vår lista över de 10 bästa jobb.]

Övergång från medel till hög kompetens. Enligt Philip Noftsinger, affärsenhetschef vid CBIZ Payroll Services, ett företag som hjälper kunderna att hantera sina finanser och anställda bättre, är omskolning den viktigaste komponenten för att göra det möjligt för arbetare med medelålders skicklighet att landa nya arbetstillfällen. Kvalifikationerna som krävs för att utföra medelhöga jobb tidigare är inte längre efterfrågade. Nu kräver tillverkningsarbeten-åtminstone förtrogen med teknik, avancerad matematik och datorkunskaper.

Noftsinger, som också analyserar CBIZ Small Business Employment Index-en barometer för att hyra trender bland småföretag - säger att regeringen inte har möjlighet att betala räkningen för omskolning av arbetstagare. Han säger att om medelklassmedlemmar är tvungna att ta på sig den ekonomiska bördan av omskolning, kommer många av dem att möta år av ont i försök att återfå sin fot. "Vi måste ta smärtan på kort sikt", säger han.

Lyckligtvis finns det några alternativ för arbetare som vill förvärva nya färdigheter. Skolor som ITT Technical Institute och University of Phoenix erbjuder klasser för att förbättra tekniska färdigheter. De erbjuder också kursplaner byggda kring vardagliga aktiviteter, som att hålla jobb eller höja barn.

Det finns nackdelar med denna strategi. Eleverna är ansvariga för att betala egen utbildning. Och dessa skolor är vinstdrivande högskolor. Kostnaden per kredit varierar, men enligt en rapport från Inside Higher Ed kan en kredit mot en kandidatexamen vid University of Phoenix vara så hög som $ 420.

Det finns ingen garanti för ett jobb: En rapport från juli 2012 om senatförändringar visade att universitetet i Phoenix inte har någon personal att hjälpa till med karriärtjänster. Mark Brenner, vice vd för yttre angelägenheter i Apollo Group, företaget som äger University of Phoenix, säger att universitetet inte tillgodoser traditionella studenter, det skiljer sig från att ta det traditionella sättet att hjälpa studenter att få jobb. Han sa att universitetet nyligen lanserade en arbetsportal med 20 000 öppningar över 37 företag.

Börja avancerad träning i ung ålder. Enligt Tom Janoski, professor i sociologi vid University of Kentucky, måste förberedelserna för den framtida arbetsmarknaden börja i en tidig ålder. Tidigare hade personer i arbetarklassen vanligtvis bara en högskoleutbildning eller lågutbildade gymnasieskolor. Men de undereducerade kan ha mer problem att hitta arbete snart, som Janoski förutser grundläggande tillverkningsjobb kommer att börja kräva en högskoleexamen.

"Nya tillverkningsarbetare kommer inte att vara gymnasieskapsavbrott. De kommer att ha lärt sig tillräckligt med kalkyl i en gemenskapskollegium för att kunna styra numeriskt styrda skärnings- och formningsmaskiner", säger Janoski. "Dessa jobb kommer att vara högre betalade."

Han kallar dessa arbetare "halvingenjörer". De omfattar datorstödda maskinoperatörer, maskinoperatörer som använder datorer för att tillverka och montera avancerade tekniska komponenter och arbetare med förståelse för mikrochipteknik.

"Vi är inte där ännu, men min lösning är att få folk att inte gå på college och som tycker om att arbeta med saker och händer och lägga dem in i gemenskapskollegiet för junior och högskolan för att lära sig denna teknik" han säger. "Annars är den nya arbetarklassen de låglönsarbetare som blinkar hamburgare på McDonalds och hälsningskunder på Walmart."

Kortfristig lättnad, men långsiktig planering behövs. Noftsinger säger att han märkt ett uppmuntrande tecken under de senaste månaderna: Vissa småföretagstillverkningsjobb verkar återvända från utlandet. Företag "kan inte få kvaliteten från de vill ha från asiatiska arbetare", säger han.

Men Noftsinger varnar för att helt enkelt föra jobb tillbaka till Amerika inte lösa tillverkningskrisen. Endast samordnade ansträngningar mellan skolor, regeringen och den privata sektorn kommer att förbättra arbetsklassens utsikter, säger han.

"Jag hoppas att vi kan få mer långsiktigt fokus på politik, utbildning och ekonomi för att återfå en väg som leder oss till ett långsiktigt välstånd", säger han.