>> >> Den vanligaste orsaken till jobbhopping - och 3 steg för att stoppa det!

Den vanligaste orsaken till jobbhopping - och 3 steg för att stoppa det!

Anonim

Om du vill byta jobb, forskningspositioner som du kan växa till professionellt. (Guillermo Perales Gonzalez / iStockphoto)

Om du har kämpat i ett jobb under en längre tid har du förmodligen hört termen "job hopper". Denna term avser personer som har haft flera jobb under en relativt kort tidsperiod, och det brukar ses som ett negativt drag för dem som vill öka sin karriär.

Om du undrar hur man ska stoppa jobbhoppmönstret en gång för allt måste du förstå varför det händer och ta några specifika steg. Men först låt oss ta itu med de motstridiga meddelandena som du kan höra.

Är Job Hopping verkligen så dåligt?

Vissa människor hävdar att jobbhopping inte är den förödande karibiska bomben som brukade vara. Andra föreslår att det fortfarande är en långsam form av karriärmord. Så vilken är det?

Tidigt i din karriär anses ett litet jobbhopping acceptabelt. I de flesta fall ses det som experiment, vilket helt enkelt är par för kursen när du just börjar. Men de som har utvecklat ett tydligt mönster av jobbhoppning i det förflutna kan hitta - vid någon tidpunkt - börjar uppfattningen att flytta. En betydande period av sysselsättningskonsekvens kan drastiskt skada dina chanser att hitta ny anställning. När allt kommer omkring, om din track record föreslår att du inte kommer att stanna längre än ett år eller två, kan potentiella arbetsgivare börja undra om du är värt investeringen.

Att vara en "job hopper" är en svår etikett att övervinna. För rekryterare och anställningschefer kan en utspridda, kortsiktiga anställningsrekord signalera att du saknar fokus och disciplin eller att du inte har kunnat möta kraven i olika roller. Eller det kan helt enkelt föreslå att du inte vet vad du verkligen vill ha. I sanning kan någon av dessa uppfattade skäl vara den sanna bakomliggande orsaken till frågan.

Oavsett vilka konsekvenser jobbhopping kan ha för potentiella arbetsgivare är det viktigt att känna igen vilken inverkan den har på dig . För de flesta hoppar studsande från jobbet till jobbet mycket stress och osäkerhet. Det känns inte tillfredsställande eller uppfyllande. Du kan verkligen känna sig ofokuserad eller beslutsfattande om din karriärs riktning. Faktum är att du kanske tycker att det blir svårare att flytta runt när din historia blir mer och mer utspridd.

Det här är verkliga konsekvenser av jobbhopping. Även de som inte gillar etiketten och tycker att den inte ska ses negativt kan fortfarande tycka att det är ett frustrerande mönster att hantera. Så om du vill ha en stabil och långsiktig position, är det dags att utvärdera varför du jobbat i första hand.

Varför de flesta människor jobbar Hop

Många jobb hoppar för att de fattar reaktiva beslut. De upplever något slags missnöje på jobbet - en dålig vecka, en irriterande klient, en irriterande medarbetare - och de bestämmer snabbt att det inte är rätt passform. De lider av "grönare gräs syndrom", där de börjar tro att allt skulle vara bättre än den situation de är för närvarande i.

Som ett resultat finner de sig fyllda av ångest och brådskande känsla. De är redo att flytta, och därför är de mer benägna att fatta beslut om utsläpp. De proaktivt inte söker rätt möjlighet. de reagerar bara på deras nuvarande omständigheter.

Dessa människor oundvikligen hoppar på den första (potentiellt) goda sak att komma med, bara för att finna det är inte allt de hade hoppats på. Sedan är de rätt tillbaka där de började. De blir oroliga att flytta och oundvikligen göra ett annat dåligt beslut.

Detta är den onda cykeln av jobbhoppning. När det börjar, är det svårt att sluta. Du reagerar ständigt på nutiden snarare än att vara proaktiv om framtiden. Detta är tankesättet som måste bytas för att bryta cykeln.

3 steg för att stoppa jobbhoppcykeln

Cykeln är svår att stoppa, men inte omöjlig. Här följer stegen att följa.

1. Sluta reagera, börja planera

För att bryta mönstret måste du sluta reagera. Sluta fatta beslut baserat på var du är och börja fatta beslut baserat på var du vill vara.

Ta dig tid att verkligen utvärdera vad som fungerar och vad som inte finns i din nuvarande situation och bestämma hur rätt väg ser ut som framtiden. Få tydliga på dina preferenser. Utvärdera dina talanger och hur de används bäst på arbetsplatsen. Ta reda på vad du vill innan du någonsin börjar titta på vad som är tillgängligt.

När du är olycklig var du är, är det lätt att bläddra i jobbet och se eventuell lycka till någonting. Skäm bort inte den fantasin.

2. Dra nytta av var du är

När du går igenom denna självutvärderingsprocess, använd tiden i din nuvarande roll för att få så mycket erfarenhet som möjligt. Uppsök kunskap, ta på sig nya utmaningar och bygga upp dina kompetenser. Du tar dessa saker med dig vart du än går, så ingenting går förlorat genom att ge den här nuvarande positionen ditt absolut bästa. Dessutom ser du till att du har starka professionella referenser för framtiden.

3. Utför din arbetssökning

Slutligen, när du är klar över vad du vill ha i din nästa roll (inte bara vad du inte vill), gör en plan för att utföra en framgångsrik jobbsökning. Kom ihåg att du inte bara letar efter något jobb, du letar efter rätt jobb. Det betyder att du behöver anpassa ditt CV för att matcha den roll du vill ha, utnyttja ditt professionella nätverk för att hitta dolda möjligheter och vara tålamod. Tillåt inte ditt nuvarande missnöje att driva dina beslut eller driva dig för att acceptera något som inte är riktigt vad du vill. Gör din due diligence, ställ frågor och vara kräsna.

Det är värt att notera att saker inte alltid kan spela perfekt, även när du tar en mer metodisk, proaktiv inställning. Du kan aldrig säkert veta vad ett jobb är förrän du faktiskt gör det. Men om du har gått igenom den här processen som beskrivs här, och du fortfarande hamnar i ett jobb som du inte är nöjd med, kommer du åtminstone att ha tillfredsställelse att veta att du gjorde allt du kunde. Du lär dig mycket av erfarenheten och kommer inte göra samma misstag igen.

I de flesta fall, även om du inte slutar med det perfekta "för alltid" jobbet, är det fortfarande ett bra alternativ för en längre tid än annars. Kanske kan du stanna i fem år, och fortsätt sedan din strävan efter nästa gröna betesmark.


8 sätt tusenåriga kan bygga ledarskapsfärdigheter

8 sätt tusenåriga kan bygga ledarskapsfärdigheter