>> >> Millennials Leave a Trail of Old 401 (k) s

Millennials Leave a Trail of Old 401 (k) s

Anonim

64 procent av 18-24-åringar hade minst en 401 (k) från en tidigare arbetsgivare år 2017. (Getty Images)

Kanske beror det på att de är unga och mer troliga än äldre arbetare att hoppa från jobbet till jobbet, men tusenåriga lämnar bakom ett spår av gamla 401 (k) s i deras kölvatten.

Även om det inte alltid är ett stort misstag leder det i vissa fall till att unga investerare missar andra möjligheter att odla sitt pensionsboendeägg.

Bland massiva välbärgade investerare med minst 50 000 dollar i investerbara tillgångar hade 62 procent av 18 till 24-åringar minst en 401 (k) från en tidigare arbetsgivare 2017, visar AT Kearney's 2017 Future of Advice-studie. Den genomsnittliga storleken på dessa konton var 33 tusen dollar.

Bland äldre årtusenden hade de 25-34-59 procent åtminstone en "föräldralös" 401 (k). Dessa konton uppgick i genomsnitt till 47 000 dollar.

Många unga investerare hade mer än en av dessa konton. Däremot hade 41 procent av investerare i alla åldrar minst ett orphant 401 (k) konto 2017.

Resultaten är inte särskilt överraskande, säger Monica Gabel, chef för AT Kearney's Financial Institutions Group.

"Millennials är mer mobila. De byter jobb oftare än äldre investerare", säger hon.

Den andra faktorn: processen att överföra en 401 (k) till ett annat 401 (k) eller individuellt pensionskonto, är inte alltid digitaliserat beroende på leverantören, lägger hon till.

"Det finns många saker som gör detta till en tråkig process, och tusenåriga tenderar att vara mycket självbetjäning och digitala", säger Gabel. "Processen är inte lätt att utföra, så de kommer att glömma för nu och hantera det senare."

Även om det inte alltid är ett misstag att lämna en 401 (k) med en tidigare arbetsgivare är det definitivt inte klokt att glömma eller försumma ett gammalt konto. Och det är faran med föräldralösa 401 (k) s.

"Ju mer du väntar desto lättare är det att glömma, " säger Gabel. "Och ibland, det belopp som de har sparat kan inte motivera den ansträngning som krävs för att flytta den. Ju mindre mängd desto mer sannolikt de kommer att glömma det."

Reshell Smith, en finansiell planerare i Orlando, Florida, hjälpte nyligen en av sina kunder att överföra tre orphan 401 (k) s till ett konsoliderat konto. Klienten hade glömt bort en av kontona i flera år, delvis för att den endast hade 296 dollar i den. Pengarna satt i kontanter och hade inte gynnats av uppgången i aktiekurserna de senaste åren.

"Många gånger, när du lämnar föräldralösa 401 (k) s, glömmer du hur de investeras, " sa hon. "Du kan ha pengar i kontanter, vilket innebär att du har missat möjligheter att få pengarna att fungera för dig på aktiemarknaden."

Den andra risken: Om investerarna inte stannar ovanpå sina gamla 401 (k) s, kan de misslyckas med att missa några viktiga förändringar i planens alternativ, vilket kan leda till högre avgifter eller olika anslag än vad du hade förväntat dig.

"Du vill se till att du inte bara följer vad du har och var, men där pengarna investeras", säger Gabel. "Se till att du granskar det regelbundet för att du ska optimera fördelningarna och alternativen."

Om du väljer att rulla över en gammal 401 (k) finns det flera alternativ. Du kan konsolidera den med din nya arbetsgivares 401 (k) eller rulla den över till en IRA. Eller om du är egenföretagare kan du öppna en solo 401 (k) och rulla den över till det kontot. Solo 401 (k) s tillåter deltagaren att fungera som både medarbetaren och arbetsgivaren, och därmed spara ett högre belopp än i traditionella arbetsgivarsponserade konton.

Om du genomför övergången på ett år då du har låg inkomst - till exempel om du startar ett företag och ännu inte tjänar en vinst - kan det också vara en bra tid att rulla över en gammal 401 (k) till en Roth 401 (k). Denna rolloverföring kräver att du betalar en engångsskatträkning på kontot, men från och med den tiden kan eventuella medel i Roth 401 (k) växa skattefria, vilket sparar dig från större betalningar till Uncle Sam vid pensionering.

Oavsett var du bestämmer dig för att styra övergången, var försiktig med processen. Se till att det är en direkt övergång från ett pensionskonto till ett annat, säger Ash Foster, en finansiell planerare i Houston. Vid direkt överlåtelse kopplar den gamla 401 (k) -leverantören direkt till den nya planens leverantör och överför pengar från fast till fast.

Däremot kan 401 (k) -behållaren i en indirekt övergång skicka en check tillbaka till plandeltagaren. Om deltagaren inte investerar pengarna på ett nytt kvalificerat pensionskonto inom de närmaste 60 dagarna, skulle han eller hon kunna möta "dåliga skattekonsekvenser", säger Foster.

När är det meningsfullt att behålla gamla 401 (k) s? Om den gamla leverantören erbjuder en stor meny med investeringsalternativ med låga avgifter kan det vara lättare att bara behålla det gamla kontot, säger Matthew Ramos , en finansiell planerare i Washington, DC

Det är också värt att notera att 401 (k) s kan erbjuda mer rättsligt skydd än IRA, säger han. Medan 401 (k) s skyddas av federal lag från båda fordringsägare och domar, kan IRA: erna erbjuda färre skydd, beroende på dina statliga lagar.

Med alla dessa orphan 401 (k) s där ute, presenterar tusenåriga ett lukrativt mål för finanssektorn. Sammantaget har massränta investerare i åldrarna 18 till 34 120 miljarder kronor i föräldralösa konton, cirka 48 procent av vilka AT Kearney beräkningar kommer att flyttas till nya konton nästa år. Millennials är mer sannolikt än äldre investerare att överväga robo rådgivare att hantera dessa tillgångar, och de är mindre lojala mot ett enda finansiellt varumärke, säger Gabel.

Det är en stor möjlighet för finansiella tjänster att attrahera dessa tillgångar.

7 stora ETFs för tusenåriga investerare