>> >> Medieföretag syftar till att vara teknikföretag

Medieföretag syftar till att vara teknikföretag

Anonim

Ny forskning lyfter fram partisans tendenser för att välja och välja ekonomiska data som passar deras världsutsikt. (Getty Images)

Historien blir battedound så ofta dessa dagar, du tror att det skulle göra den ultimata ironiska rubriken på din favorit kiosk: "Tidningar är döda! Tidningar är döda!"

Eller är de?

"Nej, tidningspapper är inte dött och tidningar är inte döda", säger Craig Barberich, globalt chef för media lösningar på Zuora, ett abonnemangsföretag. "Men de har en prissättning utmaning."

Så innan du stoppar pressen, bjud in din favoritredaktör för att träffa den digitala elefanten i rummet. "Våra tidningar och förlagskunder börjar tänka och prata om sig själva som" moderna medieföretag ", säger Barberich.

Venture lite längre bort och liknande utmaningar konfronterar kabeltelevisionsföretag, även som konsumenterna "skar sladden" på sina prenumerationer till förmån för mer överkomliga streamingtjänster.

Och så kan rubriken som det läser mer gilla detta: "Gamla medieföretag måste ändra eller dö."

Tribune, andra tar steg. Sådan var den uppenbara motivationen bakom ett drama som utvecklades för några dagar sedan. Tribune Publishing Co. (ticker: TPUB) - som spårar dess utskriftsrotsar till 1847 och kontrollerar Los Angeles Times och Baltimore Sun - ändrade sitt namn. Och dess börs.

Nu kallad "tronc" (för Tribune Online Content) har företaget signalerat sin avsikt att ansluta sig till den högteknologiska uppsättningen genom att hoppa från New York Stock Exchange till NASDAQ den 20 juni.

Dessutom uttrycker uttrycket "onlineinnehåll" i monikern det mycket webb- och mobilcentrerade tillvägagångssättet Barberich beskriver.

Paradigmet gropar inte längre, till exempel Washington Post kontra Washington Times. "De konkurrerar nu med Netflix, Spotify, Facebook och Twitter, och de har också kommit till insikten att alla konkurrerar om uppmärksamhet på mobila enheter", säger han.

"Det här är en del av en plan för digital transformation", säger Todd Antonelli, VD för Berkeley Research Group i Chicago. "Med ett nytt relevant digitalt tillvägagångssätt och strategi kan tronc bli ett innehållshanterings- och intäktsföretag som fokuserar på att skapa och distribuera premium, verifierat innehåll på alla kanaler."

På mycket kort sikt verkar det vara bevakad optimism kring mediesvängningen. Sedan 2 juni meddelandet är TPUB-aktien upp nästan 16 procent till cirka 13 dollar per aktie. På sikt vill företaget dock studera Postens kampar med digital innovation.

Efter att papperet presenterade WaPo Labs med mycket fanfare skapade WaPo Labs i sin tur Washington Post Social Reader, som berodde på nyhetsmatningsalgoritmer från Facebook (FB). Men efter den första kraftiga marknadsföringen år 2011 övergav Facebook det väsentligt och läsarens trafik tog ett nöje.

Efter Jeff Bezos, grundare och vd för Amazon.com (AMZN), köpte Posten för 250 miljoner dollar 2013, ändrade WaPo Labs sitt namn till Trove. Och år 2015 stängdes Trove för gott, in i ett företag som heter SocialCode.

SocialCode är ett post-lanserat social media marknadsföringsföretag och om det är meningen att det är annorlunda, lämnar ett Postfoto från 2013 ingen tvekan. Det visade bland annat en halv tom Jim Beam bourbon flaska och ett gummihäst huvud, rekvisita brukade rulla ut "nya innovationer". (Uppmärksamhet intresserad digerati: Posten kommer att sälja dig ett 16x20 monterat dukutskrift för $ 129, 95.)

Till skillnad från WaPo Labs har SocialCode fått dragkraft. Det har nu kontor i San Francisco (naturligtvis), tillsammans med Chicago, Los Angeles, New York och Detroit - och behåller rådgivande styrelsen närvaro av Don Graham, en familjemedlem som ägde posten för mycket av sin historia.

Utöver tidningstjänster. För investerare som tittar utanför tidningspapperslandskapet strider andra mediajättar med sina egna problem. "Det är svårt att hitta en traditionell mediestock som ökar intäkter och vinst i jämn takt", säger DJ Shaughnessy, senior vice president och portföljförvaltare på FLPutnam Investment Management Co., med säte i Portland, Maine.

Detta bryter ner till det gamla problemet med utbud och efterfrågan som spionerat i internetets funktionsspegel. "Konsumenterna vill ha mer innehåll, förpackas i lätt smältbara och nedladdningsbara format, levereras på begäran", säger Shaughnessy. "Samtidigt har de blivit mer selektiva om vad de är villiga att betala för det innehållet."

Detta sammanfattar de dilemma-vända kabelbolagen, och de som producerar bountiful kabelinnehåll. I augusti föll aktierna i Walt Disney Co. (DIS) med 15 procent. Och en vecka med tummarbete Viacom (VIA, VIAB) - hemmet för kabelkanaler MTV, Comedy Central, BET och Nickelodeon - med mer än 17 procent.

Sedan mitten av juni förra året är VIAB av med 38 procent (handlas på 41 dollar per aktie) och medan DIS har gått bättre, saknar Mickey Mouse fortfarande pep i sitt steg (av 11 procent, handlas på 98 USD).

Kabel-tv-räkningar kan sväva in i hundratals dollar per månad; en streamingabonnemang till Netflix (NFLX) maxes ut på $ 11.99 - och det är om du väljer det alternativ som låter dig strömma på fyra olika skärmar.

Men även Netflix har sin lust som aktieägare är oroliga för en stagnerande abonnentbas och potentiell kundrevolt över meddelade prishöjningar. Efter en rockstjärna som visar i 2015 - dess lager skjuter upp 143 procent - NFLX är borta i år med 18 procent, handel bara blyg på 94 dollar per aktie.

Innovation kommer att påverka marknaden. Allt detta kan signalera att slaget för skärmöverhöghet inte är så mycket bestämt till förmån för Netflix och Amazon, men förblir väldigt mycket i luften, eftersom deras kabelkonkurrenter slår ner nästa våg av teknikomvandling.

"Kabelföretag kan förlora videoabonnenter, men de klarar av det med lönsam internettjänst och anslutning", säger Barberich. "I kabelindustrin tror jag att vi kommer att se ytterligare diversifiering av erbjudanden till de anslutna hemmen och anslutna bilar - och alla dessa kommer att vara mycket lönsamma."

Med all den förväntade förändringen, vad är media längre? Är det till exempel sociala medier? Om så är fallet, har Facebook - som beror på reklam, precis som en tidning eller kabelkanal - skurit en självstylad nisch.

"Facebook har visat en explosiv tillväxt i mobilannonsering, med en ökning på 73, 6 procent från år till år 2015", säger Shaughnessy. "Digitala och mobila plattformar kommer att fortsätta att dominera reklamutgifter och trycka på traditionella utskrifts- och nätverksannonsutgifter."

För det ändamålet producerar han ett diagram från Newspaper Association of America som mäter tidningspappersreklam går hela vägen tillbaka till 1965. Statistiken är tillräcklig för att ge Clark Kent en dos deadline kryptonit. Efter toppen 2000 - strax innan invasionen av dot-coms - klickar annonsintäkterna nu på 17, 3 miljarder dollar: en nivå som inte ses sedan 1982.

Under tiden har förhållandet mellan tidningar för tryck och digitala annonsannonser för tidningar mattat från 45: 1 (2003) till mindre än 5: 1 (2014), enligt Pew Research Center for Journalism & Media.

Om det inte redan har kommit, ser Barberich en dag när "tidningsföretag börjar tänka på sig själva som mobila företag med en unik produkt som kallas tidningen eller tidningen."

Och så byter mediavärlden på huvudet - även om frontsidan ger plats åt stänksidan och kabelfabriken till drömmen om strömmen.

"Jag tror att vi kommer att se print används oftare som ett direktmarknadsverktyg, " säger Barberich, "för att driva mobila abonnemang och korsförsäljning av produkter."