>> >> Hantera en Laddered Bond Portfolio

Hantera en Laddered Bond Portfolio

Anonim

Abstrakt trappa på blå vägg. (IStockPhoto)

Det har varit en tuff fewyears för räntebärande investerare. Egentligen har det varit ett tufft årtionde.

Avkastningen på bankkonton, penningmarknader och obligationer har upprepade gånger sjunkit till rekordlög och har inte gått upp till ett "normalt" intervall i åldrarna. Den 10-åriga amerikanska statskassen har betalat mindre än 4 procent sedan 2008 och erbjuder för närvarande mindre än 2 procent. Du skulle behöva ett väldigt stort konto för att leva av det.

Så vad gör det med den vanliga "obligationsstrategin" -strategin? Är det dags att finjustera det? Eller ska du hålla fast vid den traditionella installationen?

Traditionellt kan du ha en ränteportfölj på 100 000 dollar som innehar amerikanska statsobligationer med löptider om en, två, tre år - hela vägen till 10 år eller till och med 20 eller 30. Efter ett år förfaller de ettåriga obligationerna, och Intäkterna används för att köpa nya långfristiga obligationer för att fortsätta processen. Tanken är att kombinera säkerhet och likviditet hos kortfristiga obligationer med högre avkastning men större risk för långfristiga obligationer.

För närvarande ger en statsskatt med ett år till löptid cirka 0, 67 procent, den femåriga 1, 36 procenten, den 10-åriga 1, 85 procenten och den 30-åriga cirka 2, 65 procent, med andra obligationer som faller däremellan.

Dessa priser är ganska låga. Är det verkligen vettigt att knyta pengar i fem, 10 eller 30 år om det innebär att tjäna nästan ingenting?

Många experter säger att det gör det, eftersom den årliga återinvesteringen av intäkter från förfallna obligationer gör det möjligt för portföljen att justera automatiskt när avkastningen ökar och faller. Ett år från nu kan dina 10 000 dollar från förfallna obligationer köpa 30-åriga obligationer som ger 3 eller 4 procent eller mer om priserna stiger.

"Bondstegar är utformade för att ta gissningen ut av räntorna", säger Sharon Stark, fastighetsstrateg för DA Davidson & Co. baserat i Great Falls, Montana. Hon säger att investerare bör avstå från radikal portföljoperation då förhållandena förändras.

Dessutom är ränteintäkter inte den enda anledningen till att äga obligationer, obligationsfonder eller börshandlade fonder. En annan anledning är diversifiering, eftersom obligationer och andra tillgångar, som aktier, ofta går till olika drummers - när aktierna är nere kan obligationer komma upp. Det fungerar inte alltid, men det fungerar ofta tillräckligt. Denna diversifieringsförmån kvarstår även när obligationsinnehav inte är särskilt generös.

Obligationer kan också erbjuda investeringsvinster. Om rådande räntor faller kommer köpare att betala premie för en äldre obligation som betalar mer än nuvarande ränta. I 2014, till exempel, 10-åriga statsskatt returnerade nästan 11 procent på grund av prisvinster eftersom avkastningen sjönk. Vinsterna är större för obligationer med fler år till löptid, eftersom det finns mer tid att njuta av ovanstående marknadsresultat.

Idag är dock utbyten så låga att de inte går mycket lägre. Faktum är att det finns bättre chansutbyten kommer att gå upp. Det skulle ha motsatt effekt, vilket leder till att värdena på äldre, mer kraftfulla obligationer faller. År 2013 förlorade den 10-åriga statsskatten mer än 9 procent då avkastningen ökade.

Sålunda är det känsliga: borde du minska risken genom att skära tillbaka på de långfristiga obligationerna i din stegade portfölj? Inte bara skulle portföljen vara säkrare med mer pengar i kortfristiga obligationer, du skulle ha rätt redo tillgång till pengar om förhållandena ändras, så att du kan köpa långfristiga obligationer igen efter att de blev mer attraktiva.

Tyvärr visar historien att det är mycket svårt att förutse när räntorna kommer att stiga eller falla. Att försöka få tid på obligationsmarknaden kan vara lika utmanande som att försöka komma på aktiemarknaden.

"En stegad strategi är avsedd att ha lika långa löpningar varje år, vilket möjliggör återinvestering i stegets längsta steg närhelst ett obligationslån förfaller", säger Bill Gurtin, VD för Gurtin Fixed Income Management i San Diego och Chicago. "Därför bör en chefs metod för att bygga en obligationsladdad strategi inte skilja sig utifrån den nuvarande låga utbytesnivån."

Andra föreslår mindre operation är OK. Stark säger att det kan vara meningsfullt att använda en tyngre betoning på kortfristiga obligationer när räntorna sannolikt kommer att stiga och på långfristiga obligationer när de förväntas falla.

Ett alternativ är att hålla den nuvarande stegen intakt, men att lägga nya besparingar i den korta änden. Eller man kan dela upp skillnaden, betonar mitten för att få lite mer avkastning utan för stor risk.

I en sen februarianalys föreslår Kathy A. Jones, chefsränteintegratör vid Charles Schwab att 80 procent av en ränteportfölj ägnas åt "kärnobligationer", såsom statskassor och investment-grade företags- och kommunala obligationer.

"Inom ramen för kärnobligationsfördelningen fortsätter vi att tro att de bästa risk- / belöningsmöjligheterna finns i mellanliggande löptider", säger hon i analysen. "För statskassor och företagsobligationer betyder det fem till tio år." Sju till 12 år skulle vara önskvärt för kommuner, säger hon.

Hon rekommenderar riskfyllda innehav som skräpobligationer och utländska obligationer för resterande 20 procent av portföljen. Sammantaget skulle hennes strategi betona säkerhet över avkastning.

Att välja obligationer kan vara knepigt för vanliga investerare, varför många tillgriper fonder. Ett alternativ är att äga en fond som är specialiserad på kortfristiga obligationer, en annan med mellanprodukter och en tredjedel med långfristiga obligationer. Och nu finns det några obligatoriska ETF: er, som iShares Core US Treasury Bond ETF (ticker: GOVT). Vissa har ett specifikt förfallodatum som investeraren matchar till behov som collegeutgifter eller pensionering.

"Fördelarna med obligatoriska ETFs och fonder är att de är mer kostnadseffektiva, skattemässiga och tidseffektiva än att bygga upp en stegad portfölj själv", säger Matthew Granski, analytiker hos Miracle Mile Advisors i Los Angeles. Han varnar, fast att många av de stegade ETF: erna är för nya för att ha mycket av en track record.

"Ömsesidiga fonder har praktiserat detta i årtionden, men dessa typer av ETF har bara kommit nyligen och investerare verkar fortfarande vänta på att se om det finns några hiccups med obligationsladdade ETFs", säger han och rekommenderar att investerare anser att de aktivt hanteras bond fonder i stället.

Tricket med förvaltade medel är naturligtvis att hålla avgifter så låga som möjligt. Det är särskilt viktigt idag, eftersom avgifter, även om de är relativt blygsamma, kan tugga bort i en fonds stingiga ränteintäkter.