>> >> Macy s, Kohls intäkter fortsätter att glida

Macy s, Kohls intäkter fortsätter att glida

Anonim

Macy och Kohl's Corp redovisade starkt resultatet för andra kvartalet på torsdagen. Courtesy of Macy's Inc.

US retail giantsMacy's (NYSE: M) och Kohl's Corp (KSS) rapporterade starkt resultat för andra kvartalet på torsdagen, men marknaden köpte inte den. De två detaljisterna toppade Wall Street förväntningar på kvartalet, men aktierna sjönk på torsdagen, eftersom investerare ser liten anledning till långsiktig optimism.

Macy rapporterade justerat resultat per aktie på 48 cent på omsättning på 5, 55 miljarder dollar. Båda siffrorna toppade konsensusanalysprognoser på 46 cent respektive 5, 52 miljarder dollar.

Samma butiksförsäljningen minskade 2, 5 procent, bättre än konsensusprognosen för en minskning med 3, 2 procent.

Trots Q2-beat upprepade Macy sin helårs vägledning för en total försäljningsminskning på mellan 2, 2 procent och 3, 3 procent. Återförsäljaren förväntar sig helårs EPS mellan $ 3, 37 och $ 3, 62.

Kohl överskred också Wall Street förväntningar på både topp och botten. Kohl rapporterade Q2 EPS på 1, 24 dollar på en omsättning på 4, 14 miljarder dollar. Analytiker väntade på EPS på 1, 19 dollar och en intäkt på 4, 13 dollar. Kohls försäljning i samma butik var 0, 4 procent jämfört med konsensusuppskattningar av en nedgång på 1, 5 procent.

Macy-aktierna sjönk mer än 4 procent i början av torsdagen, medan Kohls aktier sjönk 8 procent. Marknadsreaktionen på rapporterna var sannolikt dämpad av en sänkning av försäljningen. Kohls totala intäkter minskade med 1 procent, sjätte kvartalet i följd minskade under året. Macys intäkter minskade med 5, 4 procent och har minskat med minst 4 procent under de senaste åtta kvartalen.

"Intäktsnumren är oerhört viktiga", säger TD Ameritrades chefstrateg JJ Kinahan om detaljhandeln tidigare i veckan. "Om de saknar resultat på grund av utgifter på fastigheter, kommer det att förlåtas. Det som inte kommer att bli förlåtet saknas på intäkterna och ser inte ut som om du har en plan på kort sikt. "

Återförsäljare har sänkt kostnaderna för att bli mer effektiva. Macy s är i färd med att stänga ytterligare 100 butiker år 2017.

CNBC-analytiker Jim Cramer säger att Macy's är ett lägre riskalternativ än Kohls för investerare som satsar på en detaljhandelsturnering. "Det här är en lägre risk satsning eftersom de har kassaflöde för att kunna betala tillbaka sin skuld och [6, 8 procent] utdelning och de stänger underpresterande butiker", säger han.

Retail investerare kommer nu att flytta sin uppmärksamhet till JC Penney Co. (JCP) intäkter väntas innan marknaden öppnas på fredag.

Top Department Store Lager

Ollie är Bargain Outlet Holdings Inc

Lagernamn

63, 64%

1 års återkomst

Dillards Inc

Lagernamn

19, 45%

1 års återkomst

Kohls Corp

Lagernamn

15, 75%

1 års återkomst

Macy's Inc

Lagernamn

27, 82%

1 års återkomst

JC Penney Co Inc

Lagernamn

43, 61%

1 års återkomst

Bon-Ton Stores Inc

Lagernamn

54, 17%

1 års återkomst

Ollie är Bargain Outlet Holdings Inc

63, 64%

Dillards Inc

19, 45%

Kohls Corp

15, 75%

Macy's Inc

27, 82%

JC Penney Co Inc

43, 61%

Bon-Ton Stores Inc

54, 17%

Lagernamn

1 års återkomst

Aktieinformation per 10 augusti 2017