>> >> Den långa och korta av den: Lång / Kort Fonder Gain Traction

Den långa och korta av den: Lång / Kort Fonder Gain Traction

Anonim

(IStockPhoto)

Avkastnings-svungna investerare som inte är helt redo att återkomma till traditionella aktiefonder ser alltmer på långa / korta medel, enligt Standard & Poor's. "Med tanke på den långlivade lågräntesmiljön och en långvarig aversion mot aktier som drivs av levande minnen av förluster under finanskrisen tycks fler investerare vara öppna för att lära sig mer om nya alternativa tillgångsprodukter, säger S & P Capital IQ-noter i en ny rapport .

I ytterligheterna kan långa / korta medel komma i två sorter. I den första kategorin går en chef lång (det vill säga satsningar till förmån för) i värdepapper som han tror kommer att lyckas och shorts (satsar mot) värdepapper som han tror kommer att förlora värde. Detta medför naturligtvis stora risker, eftersom det finns två riktningar där fonden kan förlora pengar. Men det finns också fördelar. "Om du tror att marknaden kommer att bli flyktig eller om du tror att vi kommer att se några återhämtningar från de nivåer vi är på nu, då kan en fond som har viss flexibilitet att spela på båda sidor [hjälpa]", säger Todd Rosenbluth, chef för fondforskning vid S & P Capital IQ.

Den andra extremen är att fonden shorts värdepapper som liknar dem där den har långa positioner. I det scenariot tjänar de korta positionerna som en häck för att dämpa slaget när de långa spelen misslyckas. "[Dessa medel] ger vanligtvis en okorrelerad prestation till resten av din portfölj, fördelen med att du kan ha delar av din portfölj som zig medan andra såg, och dessa tenderar att gå in mellan dem", säger Jeff Tjornehoj, chef för Americas forskning vid Lipper.

I sin rapport lyfter S & P Capital IQ två fonder upp: Wasatch Long / Short och PIMCO StocksPLUS TR Short Strategy. Wasatch-fonden faller i den första kategorin av långa / korta medel. "Comanagers Michael Shinnick och Ralph Shive gör grundläggande analys för att identifiera undervärderade långa lager och övervärderade shorts med specifika katalysatorer för kortfristiga prisnedgångar, " berättade Morningstar-analytiker Mallory Horejs förra året.

Under tiden tar PIMCO-fonden ett annat tillvägagångssätt. Chef Bill Gross tar långa positioner i obligationer och använder derivat för att korta börsen. I praktiken gör detta det till en så kallad "björnmarknadsfond" - en investering som kommer att trivas när marknaden tankar och tankar när marknaden blomstrar. Fonden fick till exempel 47 procent 2008 men har förlorat pengar i varje efterföljande år.

Tjornehoj säger att investerare i björnmarknadsfonder bör förvänta sig att se sådana resultat. "När resten av din aktieportfölj går fullt [hastighet] framöver, som vi har sett de senaste åren, blir dessa portföljer slagna längre och längre, säger han. "Men om du tenderar att tro, som de flesta investerare gör, förbättras de aktierna [över tiden] ... då skulle dessa medel vara ett drag på din portfölj."

Men Rosenbluth säger att PIMCO-fonden kan fungera för investerare som har en negativ syn på aktiemarknaden. "Om du är baisse på den amerikanska aktiemarknaden är det en ... fond att ta en titt på, " säger han. "Fonden är meningsfull för någon som tror att vi kan falla in i en annan björnmarknad."

Traditionellt har institutionella investerare dominerat den långa / korta marknaden. Under de senaste åren har dock detaljhandelsinvesteringar blivit alltmer intresserade av långa / korta medel och andra alternativa investeringar. "Efterfrågan på alternativa investeringar har inspirerat fondbolag att erbjuda ett bredare utbud av produktval under de senaste tre eller så åren", enligt S & P Capital IQ-rapporten.

[Se 7 fonder som gör enorma satsningar.]

Rosenbluth varnar för att investerare ska göra sina läxor innan de investerar i en lång / kort fond. "Jag tror för vissa investerare, det kan vara meningsfullt för sin strategi", säger han. "De borde göra sin [forskning], förstå fondens strategi, förstå kostnaden för fonden. Om de efter allt försöker tror att fonden passar inom sin strategi, så ja, det är vettigt."