>> >> Lär dig hur man hanterar pengar från dessa 6 frugala boktecken

Lär dig hur man hanterar pengar från dessa 6 frugala boktecken

Anonim

Lär dig hur du budgetar bättre, lev sparsamt och spendera pengar på det som är viktigt genom att imitera dessa karaktärers attityder. (Getty Images)

Få saker är mer glädjande än att curla upp med en stor roman och gå vilse i en underbar historia som äger rum mellan sidorna. Det är ännu bättre när de karaktärerna är relatable, agerar på sätt och tar åtgärder som inspirerar oss att göra förändringar i våra egna liv.

Läsarna kan även hitta inspiration i frugality från karaktärerna i stora romaner. Det finns många stora litterära karaktärer som bor budgetmedvetna liv medan de fortfarande är realistiska och inspirerande, och de karaktärerna kan knyta oss till att göra oss bättre fräscha val själva.

Här är sex stora bokkaraktärer som visar sparsamhet i sina fiktiva liv - och hur du kan tillämpa sina strategier på ditt eget liv i den verkliga världen.

[En heads-up: Några av dessa teckenbeskrivningar innehåller spoilers.]

Molly Weasley. Matrisen av Weasley-klanen i JK Rowlings "Harry Potter" -böcker är en sken av livlig livsstil. Även med förmågan att skjuta upp saker med sina magiska förmågor är hon och resten av hennes klan försiktiga med sina resurser. De bor i ett enkelt hem, inte skämma bort med dyra föremål och förnya fortfarande en underbar familj med öppna och omtänksamma hjärtan. Weasley-matriarken visar oss att sparsamhet inte behöver handla om själviskhet och skrapa ihop varje öre till din egen fördel. Det handlar ofta om att ge allt du behöver för att se till att de människor du älskar har allt de behöver.

Silas Marner. Titelnskaraktären i George Eliots berömda roman går igenom en serie upp- och nedgångar som lätt kan identifieras idag. Läsare kan hitta sina hjärtan att gå ut till Marner. Han börjar som religiöst religiöst, bara för att vara falsk anklagad för stöld. Detta gör att han blir en ensamman som är extremt försiktig med sina pengar, bara för att finna all sin ackumulerade rikedom som är stulen. Han håller på att ge upp mänskligheten tills han hittar en föräldralös som ändrar sitt liv ... och du måste gräva in på "Silas Marner" för att lära känna mer om hans resa. Från Marner kan vi lära oss att sparsamhet är mer än att bara hänga pengar i fickan. Snarare blir det ofta ett sätt att se världen och uppleva vilka saker som verkligen är värda.

Bilbo Baggins. Huvudpersonen hos JRR Tolkiens "The Hobbit" pryder enkla nöjen. Han trivs med sin trädgård, en god måltid och en lugn dag hemma nästan mer än någonting annat. Han bor i ett ärvt familjehem och väl inom blygsamma sätt tills han finner sig otroligt rik (tack vare en drake och några mytiska dvärgar) nära slutet av romanen. Även efter att han tjänat sina rikedomar upprätthåller han en blygsam och lugn livsstil. Baggins visar inte bara att det finns mycket glädje i ett enkelt liv, han visar också att en stor ekonomisk mejl inte betyder att du behöver blåsa upp din livsstil. Ofta är ditt liv helt glatt precis som det är.

Jack Reacher. Huvudpersonen i en serie spännande romaner av Lee Child, som börjar med "Killing Floor", kan tyckas vara ett överraskande val för den här listan. När allt kommer omkring är han en före detta armémor som spenderar sin tid att gräva i misstänkta situationer. Om du ser lite djupare ut, hittar du dock ofta Reacher budgeterar sina begränsade resurser noggrant. Han har minimala ägodelar, finner sätt att maximera varje dollar, får massor av körsträckor ut ur de enkla nöjen i livet, klär sig enkelt och rent och gör nästan ingenting alls. Reacher visar oss att hjältar inte kör snygga bilar eller bär dyra kostymer eller sticker ut från mängden. Ofta är stora hjältar otroligt ödmjuka i sina handlingar och deras ägodelar.

Wilkins Micawber. En betydande karaktär i roman "David Copperfield" av Charles Dickens, befinner Micawber unga Copperfield och fortsätter att hjälpa honom avsevärt under hela livet, till och med spela en nyckelroll för att avslöja hans rivals oetiska beteende. Micawber är ett litterärt poster barn för att lära sig att undvika skuld, vilket framgår av hans berömda citat från boken: "Årlig inkomst tjugo pund, årliga utgifter nittonhundra, resultat lycka. Årlig inkomst tjugo pund, årliga utgifter tjugo pund borde och sex, resultat elände. " Micawbers ekonomiska kamp och ärlig natur gör det till ett karaktär som du inte kan hjälpa till med att rota för. Micawber är en vandrande reklam för värdet av att spendera mindre än du tjänar, eftersom varje kamp i sitt tidigare liv kommer från överskott och hans senare förbättring av stående kommer från att anta den principen.

Katniss Everdeen. De hjältinna "The Hunger Games" -böckerna av Suzanne Collins utövar sparsamhet både inom och utanför spelarna själva. Innan spelen börjar, lever hennes familj en sparsam livsstil, och måste hantera sina begränsade resurser på smarta sätt bara för att sluten ska träffas. När hon är i spelarna är hon effektiv på att få varje sista bit av de resurser hon har, hitta ett sätt att få lite av överlevnadens korsfäste för att överleva utan att lägga sig i för stor risk, så få så mycket körsträcka som möjligt ut ur dessa saker. Everdeen exemplifierar kreativiteten som är inneboende i frugality. Att göra med vad som helst som du råkar ha för hand kan du möta dina behov (och de flesta av dina önskemål) med bara de enklaste sakerna.

Dessa karaktärer befinner sig i mitten av många av de mest älskade romanen i går och idag, men alla tränar i sig sparsamt beteende. De är försiktiga med sina pengar och resurser, njut av de enkla nöjen i livet och ger inte in i samhällets frestelser att spendera mer på onödiga saker, samtidigt som de ofta utför hjältiska och omtänksamma gärningar. Krulla upp med dessa romaner och du kommer att bli både underhållen och inspirerad.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt