>> >> Håll volatiliteten från att skada din 401 (k)

Håll volatiliteten från att skada din 401 (k)

Anonim

Uppgången och nedgången på aktiemarknaden har fortsatt till i år. Det är dåligt nog om du är en börshandlare, men ganska annat huvudvärk om din enda exponering mot marknaderna är via pensionssparande konton.

Även om det finns några tweaks som kan göras till 401 (k) planer under en berg-och dalbana marknaden, rekommenderar experter att stanna och kanske använda den senaste dip som en köpmöjlighet.

Standard & Poors 500-volatilitetsindex, känt som "rädslighetsindex", hoppade 30 procent högre i början av januari när lagren återkallades och föll sedan över 17 procent under den senaste veckan då Federal Reserve beslutade sig för en annan omedelbar räntehöjning .

Under tiden föll S & P 500 sig kort i korrigering i februari, men har sedan rallied för att kompensera 2016 förluster.

Ta det lugnt och gå vidare. Att rida ut volatiliteten är i stor utsträckning en psykologisk disciplin för att undvika handel med känslor.

"Panik är bara ett hemskt sätt att göra din investering", säger Joe Reese, en institutionell pensionskonsult vid Unified Trust Co. i Lexington, Kentucky.

De flesta 401 (k) innehavare borde inte göra någonting för tillfället, speciellt med tanke på mänsklig naturens drag för att lämna en nere marknad, men komma in när saker går bra - motsatt av sund investeringsrådgivning, säger han.

Tänk på en nedgångsmarknad som en tid när aktier säljs och långsiktiga investerare kan ackumulera dem med rabatt, säger Lisa Kottler, senior vice president för pensionstjänster på NFP, en försäkringsmäklare och konsult i Austin, Texas.

Senare kommer de extra aktierna att uppskatta när marknaden går tillbaka. "Ta emot känslorna ur det, " säger hon.

Varje 15-årsperiod på aktiemarknaden sedan slutet av 1920-talet, inklusive den stora depressionen, har visat en positiv avkastning, säger hon.

Människor i deras tidiga 50-tal och yngre bör uppskatta volatiliteten på marknaden. "Bara gör det inte runt de äldre i företaget, " säger Reese.

Att fokusera på den månatliga pensionsinkomsterna som 401 (k) ger, är också till hjälp för lugnande nerver eftersom tillfällig volatilitet på lång sikt förmodligen inte kommer att dämpa slutbalansen så mycket, säger han.

Managed accounts kan vara en bra lösning för att hålla lugnet jämfört med mindre personliga måldatumfonder, säger Reese. Dessa konton kan kosta ytterligare 30 till 35 punkter men har en blandning av aktiv och passiv förvaltning och investerar i stora och små kapitaliseringar amerikanska aktier, internationella aktier, obligationer och fastighetsinvesteringar, säger han.

Människor med förvaltade portföljer tenderar att vara lugnare och mindre benägna att göra dåliga försäljningsalternativ, även om deras innehav utförs på samma sätt som mer generiska investeringar, säger Reese.

Riskhanteringsstrategier för en 401 (k). Att flytta till stabila värdefonder kan också vara ett sätt att hantera risker, säger Reese. Dessa typer av medel, som investerar i ränteplaceringar och försäkringsavtal, finns tillgängliga i pensionssparande planer.

Fonder som använder riskhanteringsstrategin som utvecklats av konsultföretaget Milliman, ett företag som fokuserar på säkring av risker inom försäkrings- och personalförmånsbranschen, ger tillgång till en underliggande investeringsstrategi, men använder sedan terminskontrakt för att utjämna volatiliteten i underliggande värdepapper, vilket gör resan mindre ojämn för investerare, säger Adam Schenck, chef för portföljförvaltning med Milliman.

Han pekar på Unified's Wealth Conservation Strategy Target Risk-grupp av medel som tillgodoser tillväxt, måttliga eller konservativa investerare. Schenck framhäver även Even Keel-koncernen av fonder för värdepappershandel, till exempel Even Keel Managed Risk Fund (ticker: EKMRX).

Genom att minska volatiliteten bidrar dessa medel till att bekämpa tendensen att sälja efter att marknaden har fallit eller sitter i sidled tills marknaderna stiger väsentligt, säger Schenck.

En sak 401 (k) deltagare gör redan för att hjälpa vädervolatiliteten är dollar-kostnad i genomsnitt, säger hon. Det innebär bara att de två veckors eller månatliga avgifterna till dig planeras till olika priser över tiden.

Kottler rekommenderar att investerare inte går ut ur dessa investeringar i en down-marknad och låser förlusterna. Men om man måste sälja, så sälja med intervall och placera pengarna i kontantalternativet som finns tillgängligt i 401 (k) planer.

En investerares bidragsränta har störst inverkan på det slutliga saldot när det gäller pensionering, vilket innebär att dessa planer bör ses som besparingsplaner snarare än investeringsfordon.

Investering av tillgångar är dock viktigt och investerare bör lägga sig i en plan som matchar om de vill vara konservativa, måttliga eller aggressiva investerare, säger hon. Om din 401 (k) plan har en rådgivare, utnyttja, eftersom de flesta rådgivare har tillgång till resurser för att hjälpa till med dessa beslut.

Investerare kan också ta ett frågeformulär för riskprofil som hjälper till när man bestämmer sig för en plan och väljer enskilda medel, säger hon.

Dessa anslag bör periodiseras regelbundet, till exempel varje år på din födelsedag eller halvår, oberoende av vad marknaden gör, säger hon.

"Att försöka få marknaden i en 401 (k) plan är inte produktiv, " säger hon.

Om inte någon har konsumentskuld eller har några månaders sparande är 401 (k) s det bästa alternativet för pensionering, särskilt om det finns en arbetsgivar match, säger hon.

Reese säger att med arbetsgivaren matcha fördubbla dina pengar, skulle marknaden behöva gå långt innan du tar bort dina vinster.

Om du har maximerat dina 401 (k) bidrag, kan investeringar i en IRA vara ett sätt att dra nytta av marknadsdip.

"Det är en bra köpmöjlighet om du är en långsiktig investerare", säger Kottler.

Rättad den 23 mars 2016 : En tidigare version av denna berättelse beskriver felaktigt de tjänster som erbjuds av Austin-baserade NFP.

Rättad den 23 mars 2016: En tidigare version av denna berättelse beskriver felaktigt de tjänster som erbjuds av Austin-baserade NFP.