>> >> Jobb med bästa lönepotentialen

Jobb med bästa lönepotentialen

Anonim

Fattigare lönecheckar är på väg för datarchitects, advokater och arbetstagare i andra heta jobb. (IStockPhoto)

Har någonsin hört ordspråket, "Goda löner händer med bra människor?"

Självklart har du inte, för det är inte ett ordspråk, och det är inte heller sant.

Goda löner händer med dem som jobbar på fält med komplexa färdigheter, varför en högt specialiserad yrke som US News 'nr. 1 jobb, tandläkare, har en hög genomsnittlig lön på $ 164.570. Bristen på sökande som har vissa färdigheter, kombinerat med faktorer som tävling och plats påverkar löneökningen över tiden. Faktum är att vissa jobb med den största lönepotentialen vanligtvis inte är förknippade med feta lönecheckar.

Till exempel, i personalkostnaden Robert Half, föreslår personalen Robert Half att lönen kommer att öka med 3, 8 procent från förra året för redovisning, finans, informationsteknik, kreativ, juridisk och administrativ yrkesverksamhet. Robert Half listar också 10 specifika positioner att titta på när det gäller löneutveckling. Några är spelningar med sexfigurerande startlöner, men andra har genomsnittliga startlöner i mitten av 30-talet eller mitten av 40-talet:

Utvecklare för mobilapplikationer
Lönökning: 10, 2 procent
$ 107, 500- $ 161.500

Data Arkitekt
Lönökning: 7, 2 procent
$ 119, 750- $ 164.750

Chief Security Officer
Lönökning: 7, 1 procent
$ 134, 250- $ 204.750

Mobile Designer
Lönökning: 6, 8 procent
$ 71, 000- $ 109.500

Advokat
Lönökning: 4, 9 procent
$ 134, 000- $ 184.500

Personalassistent
Lönökning: 4, 3 procent
$ 31, 500- $ 42.000

Senior Business Systems Analyst
Lönökning: 4, 2 procent
$ 81, 000- $ 99.250

Personaladministratör
Lönökning: 4 procent
$ 45, 500- $ 59, 000

Compliance Officer
Lönökning: 4 procent
$ 99, 750- $ 132.750

Content Strategist
Lönökning: 3, 9 procent
$ 72, 500- $ 100, 000


Lönehandbok Ta med dig av Robert Half

Då är det den ultimata determinanten i den lön du får - dig. En arbetssökandes förmåga att förhandla, som börjar med det första jobbet, är avgörande för hans eller hennes intjäningspotential. "Om du börjar arbeta vid 25 års ålder och förhandlar en lön som är 5 000 dollar under marknadsvärdet, kan varje höjning och marknadsföring och till och med ny lön vid ett nytt jobb för de närmaste 35 åren baseras på den här initiala siffran", säger Martin Yate, författare till "Knock 'em Dead 2015: The Ultimate Job Search Guide." "Det motsvarar en stor summa pengar som du har kastat bort i slutet av din karriär."

Håll dessa pekar för att förhandla om lön i åtanke, särskilt om du söker efter ditt första jobb.

Studie. Det finns de årliga Robert Half-löneguiderna, plus löneuppskattningarna som finns på Arbetsmarknadsdepartementets webbplats. Den jobbmatchande webbplatsen TheLadders släpper också ut rapporter på arbetsmarknaden - det har nyligen släppts en ledig arbetsmarknadsguide - och du kan inte glömma Salary.com.

Kort sagt, det finns massor av kvalitetskällor med löneinformation, och du borde kolla mer än en och gräva in mer än medeltal när du gör det. "Samma jobb betalar annorlunda i Chicago jämfört med Tampa, så du måste överväga det genomsnittliga beloppet som ges din erfarenhet inom den plats du bor", säger Amanda Augustine, karriärledningsexpert vid TheLadders. "Du måste också komma ihåg företagets storlek och industri - och tävlingen. Om ditt jobb är svårt att fylla är en arbetsgivare villig att betala mer för att hitta en sökande som har rätt. "

Kontrollera dina favoritlönskällor på kvartalsbasis, åtminstone, eftersom intervallet för din position kan fluktuera på grund av efterfrågan på marknaden.

Få även intel på dina målföretag. Till exempel kan "någon som jobbar hos företaget säga att det är en policy att slå någon som frågar om lön eller semestertid i den första intervjun, säger Augustine. Om du inte har någon på insidan för att prata med, läs upp tidigare intervjuer med ditt företag på Glassdoor.com.

Arbeta med tre figurer. Yate säger att du borde basera din önskad lön på tre siffror: En, den lägsta lön som du kan acceptera (och fortfarande kunna äta) för ett jobb som passar dina färdigheter, erfarenhet och plats du bor i. Två, en rättvis lön med tanke på ovannämnda överväganden. Tre, en lön som står i proportion till dina kunskaper, erfarenheter och plats och du skulle vara en bona fide idiot att sätta ner. "Nu när du har de tre siffrorna, kan du sparka ut den nedre delen", säger han. "Det är lättare att förhandla ner istället för att vara uppe, så du vill stanna inom ett lönintervall som ligger mellan din mittpunkt och din höga poäng."

De flesta arbetsgivare kommer att försöka anställa dig genom att erbjuda en lön i slutet av ditt sortiment, men om du har givit dem en rad inom Yates rekommenderade begränsningar säger han att du dubblar din chans att bli godkänd för en lön du vill ha.

Öva olika resultat. Det är en sak att ha en lön i ditt huvud, men det är helt annorlunda att sitta i det heta stolen och tala med en potentiell arbetsgivare om dollar och cent.

"Vissa människor förhandlar inte bra eftersom de inte faktiskt har förberett sig för att kompromissa", säger Paul McDonald, koncernchef på Robert Half. Fråga en mentor eller vän till rollspel med dig. "Det här hjälper dig att identifiera var du kan slå krukhål, där du vill kontrollera din ton- och talhastighet och vad du ska se upp i fråga om kroppsspråk, säger McDonald.

Applicera inte tills du är redo att pruta. Du borde ha Yates tre föreslagna siffror i åtanke innan du skickar in en ansökan eller en resume. "Vi ser att arbetsgivare ställer frågor om lön tidigare i processen, för att de vill vara effektiva i att klara ut kandidater, " säger McDonald. "Så vi coachar individer för att vara beredda i början mer idag än vi var för tio år sedan."

Genom att veta detta borde du fortfarande trycka på pengar så länge som möjligt så att intervjuaren fokuserar på dina kvalifikationer innan lönskraven. "Försök att avleda prat om lön en eller två gånger, men aldrig mer än det, " säger Augustine. "Försök säga, " Jag skulle gärna lära mig mer om rollen och ansvaret för att bättre informera dig om vad mitt lönområde skulle kunna vara. ""

Tala upp i första hand. Låt inte all den forskningen gå till spill. Du bör inte blyga bort från att motverka om du känner att du förtjänar mer.

"När folk får sitt första jobb erbjudande är de så glada och glada att de ofta glömmer eller är rädda att förhandla", säger Augustine. "De tror att om de räknas då kommer jobbet att återkallas." Men de flesta arbetsgivare förväntar dig att förhandla, säger hon. "Det värsta de kan säga är" Nej, vi kan inte betala det. ""