>> >> Jobb som fortfarande erbjuder traditionella pensioner

Jobb som fortfarande erbjuder traditionella pensioner

Anonim

Traditionell pension som betalar ut garanterade förmåner för livet är inte lätt att komma fram till idag, eftersom de flesta arbetsgivare länge sedan övergav sina traditionella pensionsplaner till förmån för 401 (k) s. Fortfarande finns det några hållbara branscher som fortsätter att belöna livslånga medarbetare med förgyllda pensionsförmåner. Här är några ställen att leta efter jobb som kan erbjuda den eftertraktade traditionella pensionen.

Public service. Lokala, statliga och federala regeringspositioner är mest sannolikt att komma med höga pensionsförmåner. Ungefär 80 procent av statliga och lokala arbetstagare hade tillgång till en traditionell pension i september 2007, enligt presidiet för arbetsstatistik. "Poliser, brandmän, lärare och domare har alltid haft pensionsplaner", säger Olivia Mitchell, verkställande direktör för Pensionsforskningsrådet vid University of Pennsylvania Wharton School. Regeringsjobb som är mest sannolika att inkludera pensionsskydd är primär-, sekundär- och specialskolelärare (96 procent), ledning eller professionella positioner (86 procent) och skyddstjänster (84 procent). Att gå med i en fackförening hjälper också. Nästan alla (95 procent) fackliga statliga medarbetare erbjöds en traditionell pension under 2007. "Om du kommer att ägna dig åt ett offentligt samtal, finns det något för dig när det gäller pensionssäkerhet i slutet", säger Beth Almeida, verkställande direktör för National Institute for Retirement Security.

[Se 5 sätt som Obama planerar att ändra din pensionering.]

Stora privata företag. Pensioner är mycket svårare men inte omöjliga att hitta i den privata sektorn. Trots att endast 21 procent av alla privata arbetstagare erbjöds traditionella pensioner år 2007 kan anställda i stort, ekonomiskt sunda företag fortfarande få garanterade pensionsutbetalningar under resten av sitt liv. Omkring 34 procent av företagen med 100 arbetstagare eller mer erbjöd en traditionell pension 2007, medan endast 9 procent av företagen med färre än 100 arbetare gjorde, enligt presidiet för arbetsstatistik. Vissa små arbetsgivare bandas också samman för att bilda stora flerpensionspensionsarrangemang. Ett fackkort kan bara vara din biljett till en säker pension i den privata sektorn. Ungefär 70 procent av privata fackföreningsmedarbetare förhandlade framgångsrikt för solida pensionsförmåner under 2007. Förvaltnings- och professionella positioner är mest sannolika att komma med pensioner (29 procent), följt av naturresurser, byggnads- och underhållsställningar (26 procent) och produktion, transport och material flyttande jobb (26 procent). Några försäljnings- och kontorsjobb har pensioner (19 procent). Samtidigt är tjänstesektorns jobb sannolikt att komma med pensionsförmåner (8 procent). När det gäller geografi är det mest sannolikt att de anställda som arbetar i norra Atlanten, Nordöstra och Stilla havets kustregioner får pensionsförmåner, särskilt i storstadsområden.

Antalet arbetsgivare som tillhandahåller pensioner fortsätter att minska varje år. Många företag förbjuder nu nya anställda att ansluta sig till pensionsplanen, och vissa företag fryser till och med nya upplupningar för befintliga arbetstagare. Hittills i år har minst 21 stora företag frusit sina pensionsplaner, enligt Pensionsrättighetscentret, inklusive Wells Fargo, Cigna och Anheuser-Busch. Omkring 45 procent av Fortune 100-företagen erbjuder idag traditionella eller hybridpensioner till nya anställningar enligt konsultföretaget Watson Wyatt, från 49 procent 2008 och 90 procent 1998. Energiselskap, läkemedelsföretag och vissa tillverkningsföretag är mest sannolika att erbjuda traditionella pensioner, enligt Alan Glickstein, senior pensionskonsulent vid Watson Wyatt. Glickstein förutspår också att teknikföretag, av vilka de flesta inte för närvarande tillhandahåller traditionella pensioner, kan lägga till traditionella eller hybrida pensionsplaner för att locka till sig topp talent som branschen mognar och arbetskraften åldras.

[Ta reda på om din 401 (k) förlorat mer pengar än dina kamrater.]

Mycket små företag . Trots att småföretag i allmänhet är mindre benägna att erbjuda pensioner än större företag är undantaget ultrasmallföretag med fem eller färre anställda, t ex tandläkare eller advokatkontor, samt mamma och popbutiker (med kanske bara en receptionist utöver familjen ), enligt Fran Hawthorne, författare till Pension Dumping: Skälen, Wreckage, insatserna för Wall Street . "Mycket ofta skapar ägarna av små läkarkontor pensionsplanen eftersom de vill ha ett skattefritt sätt att lägga pengar för pensionering", säger hon. "Lagen kräver att om du gör det måste du ge samma pension för alla dina anställda baserat på inkomst."

Utbetalningar kommer sannolikt att vara högre om du spenderar flera decennier som arbetar för en enda arbetsgivare, även om vissa hybridpensionsplaner är mer bärbara. "Om du inte får ett jobb med en pension nu går dina odds ner varje år eftersom fler och fler [pensioner] fryser varje år", säger Hawthorne. Om du får din fot i dörren, får du behålla det du har uppkommit så länge, även om pensionen är frusen vid ett senare tillfälle. Du får också din utlovade utbetalning, oavsett hur aktiemarknaden utförs omedelbart innan du går i pension. Om företaget går i konkurs, får de flesta arbetstagare fortfarande pensionsförmåner eftersom de flesta privata pensioner är försäkrade av den federala regeringen.

När du gör ett jobb med en pension, skryta inte över dina kusiga pensionsplaner till pensionäriga kamrater. "Du ser mycket pension avund från de anställda i den privata sektorn som inte får pension", varnar Nancy Hwa, en talesman för pensionsrättighetscentret. "Jag tycker att människor alltför ofta tittar på det som en fördel när det är lika mycket en del av ditt kompensationspaket som din veckovisa lönecheck."