>> >> Jobbsökande, Dodge Dessa 4 Undvikbara Fel

Jobbsökande, Dodge Dessa 4 Undvikbara Fel

Anonim

När du misslyckas med att ta dig tid att noggrant undersöka varje jobbmöjlighet innan du skickar in din ansökan, minimerar du dina chanser att lyckas. (Getty Images)

När du spelar för ditt favoritsporter gör ingenting ditt hjärta sjunker mer än när det förloras på grund av sin egen oändlighet, fumbles eller oförutsedda fel.

Alltför ofta misslyckas också människor i jobbsökningen, eftersom de självförstörande, även om de skulle ha möjlighet att lyckas i jobbet som de söker. När du söker efter ditt nästa jobb, var försiktig så att du inte sidelinjer dina ansträngningar genom att göra dessa fel.


1. Carelessness. Betydelsen av mindfulness kan inte överdrivas under hela jobbsökningen. Men människor är så ängsliga eller frustrerade av processen att söka jobb som de bara vill göra det gjort innan de gör det sista testläsningen. Eller de talar innan de helt har tänkt på ett svar mitt i en intervju. Att inte uppmärksamma vad som är före dig eller vad som händer kan ta många former.


• Felstavning eller grammatiskt fel på ditt CV resulterar sannolikt i plötslig död för din kandidatur, oavsett hur bra du kan göra på jobbet.

• Skicka ett brev till ett företag till ett annat, inklusive personlig adress och hälsning.

• Kollar inte på förhand där du ska gå till en intervju och visas på fel adress eller byggnad.

• Låt ditt skydd vara nere, för att du känner dig för bekväm med din intervjuare. Du kan avslöja personlig information som ett företag inte har rätt att få tillgång till, eller till och med känna att du är konfidensiell för en vän om misslyckanden från din senaste chef eller företag.

2. Brist på forskning. Visst, allt som krävs för att ansöka om ett jobb är att slå "applicera här" knappen online och ladda upp ditt CV. Men när du misslyckas med att ta dig tid att noggrant undersöka varje jobbmöjlighet innan du skickar in din ansökan, minimerar du dina chanser att lyckas.

På vilket sätt? Eftersom du inte tar hänsyn till de möjliga sätten du kan få dig att sticka ut från publiken av andra sökande snarare än att blanda sig med dem. Här är några exempel.

Höjden av jobbjakt inkompetens misslyckas med att lära sig allt om ett företags produkter, tjänster och kunder eller kunder. Om du misslyckas med att kolla in ditt målföretag i Google Nyheter, Google Business och på andra ställen, kommer du mindre sannolikt att få ett bra svar på den här frågan: "Varför vill du jobba här?"

Om du inte stör om att kolla vilka vem bland dina LinkedIn-anslutningar fungerar hos dina målföretag, kommer du att dra nytta av ett internt anställningsreferens som kan ta dig till toppen av CV-stapeln och deras insikter om företaget, dess utmaningar, företagskultur och så vidare, vilket kan hjälpa dig med en intervju när du får det.

3. Felaktig fokusering. Det finns två anledningar att leta efter ett nytt jobb: Du är ute av jobbet och behöver ett jobb för att producera inkomst, eller du arbetar men känner behovet av att fördjupa din karriär eller förändra din arbetsmiljö.

Hur som helst är kärnanledningen du letar efter ett jobb att uppfylla dina egna behov. Tydligt, eller hur? Det är faktiskt så uppenbart att någon arbetsgivare förutsätter att anledningen till att ditt CV är i händerna är att du vill bli övervägt. Men ingen arbetsgivare hyr människor för att möta kandidatens mål. De anställer eftersom den bästa kandidaten uppfyller arbetsgivarens behov. Det är därför att återuppta "objektiva" uttalanden nu är helt ute av modet.

På samma sätt är det viktigt att visa ditt värde och övertyga en potentiell arbetsgivare av ditt värde innan du frågar efter någonting. Du skjuter dig själv i foten när du börjar prata om din semester, pension, startdatum eller lön innan arbetsgivaren har dragit slutsatsen att du är den bästa möjliga kandidaten. Annars kommer du sannolikt att styra honom till någon annan som loggar fler timmar på jobbet för mindre ersättning.

4. Brist på gemensam artighet och sätt. Även när USAs arbetslöshet sjunker under 5 procent och pendeln svänger mot mer hävstång för arbetssökande än vi har sett på flera år finns det ingen ursäkt att inte använda dina bästa sätt och agera respektfullt mot alla i det företag du söker att gå med.

När du inte känner igen receptionistens enkla vänlighet att ta din jacka och få dig lite kaffe eller vatten, kommer det inte att gå obemärkt och det kommer sannolikt att signaleras till de anställande myndigheterna som ger dig ett snabbt svart märke bredvid ditt namn.

När du misslyckas svarar direkt på frågor som ställs, kan det ses som antingen ouppmärksamhet eller elakhet. Hur som helst, det är inte troligt att du kommer till din intervjuare.

När du sätter alla dessa saker tillsammans kan de inte få dig jobbet. Men du kommer inte heller att kastas undan av undvikbara skäl.

Glad jakt!