>> >> Job-Search Etikett: 7 Tips för framgång

Job-Search Etikett: 7 Tips för framgång

Anonim

Kom ihåg att under en affärslunch blir du fortfarande utvärderad - och du kommer troligtvis att ta hänsyn till dina bordsförfaranden. (Getty Images)

Ofta blir människor som konsumeras av en arbetssökning så självfokuserade på sina egna behov att de glömmer att ta sig tid att erkänna andra eller att förstå hur de ses av andra.

Arbetssökande framgång kräver att du presenterar dig lämpligt och följer professionella sociala normer. Här är sju nyckelområden att tänka på:

Håll människor som hjälper dig i slingan. Det finns troligt många personer i ditt nätverk av familj, vänner och andra affärskontakter som går ut ur deras sätt att hjälpa dig i din arbetssökning. Oavsett om de ger dig ett tips om ett företag som anställer, kopplar dig direkt till en anställningschef eller tjänar som referens, gör det inte bara att tacka dem när de hjälper, men håll dem i slingan.

Hur fungerade den kontakten? Hur var det inledande mötet de hjälpte till att sätta upp? Vad hände som ett resultat av att de tog tid för att tala med personal eller en anställningschef på dina vägnar?

Om de är tillräckligt investerade i dig för att hjälpa, bör du vara artig och låta dem veta vad som kom av det.

Ät snyggt och titta på dina bordsmetoder. Ofta, särskilt på chefs-, yrkes- eller utbildningsnivåer, tas du ut till lunch eller middag när du besöker under intervjuprocessen. Kom ihåg att det här är helt enkelt en annan form av din intervju, och du borde inte låta din bevakning vara nere.

Du kan vara säker på att dina färdigheter på kvasi-social / kvasi-affärssamtal samt dina bordsformer kommer att vara noggrant noterade och beaktas. Det finns ingen sådan sak som "av rekordet", och det finns absolut inga konfidenser kvar i dessa möten.

Oavsett hur trevlig restaurangen eller utsökt menyn är detta fortfarande ett affärsmöte, och det handlar inte alls om maten. Försök att beställa saker som kan ätas snyggt. Du kanske vill avstå från mat som du hämtar med dina händer, röda såser som kan fläcka dina kläder och så vidare.

Även om företaget plockar upp fliken, beställ inte den dyraste på menyn. Håll ett tydligt huvud genom att inte beställa alkohol, men om inställningen helt klart kräver att du tar en drink, smärta det så länge som möjligt.

Tipsa bort dina referenser om vad som väntar. Lämna aldrig namn och kontaktuppgifter till dina referenser innan du absolut behöver. Och när du blir uppmanad till dem är det rättvist att du frågar vilken typ av information de letar efter så att du kan vara säker på att välja "rätt" personer bland många som du kan välja att tala för dina räkning.

Även om dina referenser tidigare har kommit överens om att tala med arbetsgivare för din räkning, ge dem en uppfattning om vad företag kommer att ringa och vilka saker de kan hantera för att bäst hjälpa din sak. De kommer mycket uppskattar att du hjälper dem att hjälpa dig!

Lär dig och träna konsten att tackanvisningar. Snabba, tankeväckande tackanmälan beror på alla som hjälper dig på din väg till karriärutveckling. Vare sig en rekryterare som skickar ditt CV för övervägande eller medlemmar av ett intervjulag, är en snabb tacknot en absolut förväntan och ett krav. Underlåtenhet att göra det kan enkelt ge intrycket att du inte är intresserad av positionen.

Var inte en nätverksvampyr. Tro det eller inte, folk har inte skapat LinkedIn-konton bara så att du kan hitta dem och förvänta dem att hjälpa dig i din arbetssökning. Nätverk handlar om att bygga upp relationer, och ut ur relationer kommer en vilja att hjälpa din nätverkspartner.

Folk tycker om att hjälpa till när de känner till någon, men ingen tycker om att bli tagna för givet eller begärt mer än de kan ge legitimt med hjälp.

Var sant mot ditt ord. Oavsett vilken situation, lovar aldrig mer än vad du levererar.

Om du till exempel frågar efter en informativ intervju är det underförstått att du inte kan ta upp ämnet att be om ett jobb hos det företaget. Eller om du befinner dig i en annan typ av intervju, om du lovar att få information eller material till en arbetsgivare, måste du omedelbart göra det.

Oavsett vad dina färdigheter och förmågor, om du misslyckas med att uppfylla dina åtaganden, kommer du att visa dig själv att vara oförskämd, opålitlig och inte värda att överväga.

Var alltid professionell. Det betyder allt från din användning av språk för att visa att du känner till dina sätt. Håll diskussionen borta från ditt personliga liv och fokusera på företaget och dess behov tillsammans med dina erfarenheter, färdigheter och prestationer.

Knock inte någon eller något företag - någonsin. Oavsett hur svårt du känner att du behandlades i en tidigare position, lägg inte en potentiell arbetsgivare i en position där den måste antas att du är "i rätt" eller spendera tid på att försöka komma till botten av historien . I bästa fall skapar du en onödig distraktion, och i värsta fall ökar du en onödig röd flagga som kan leda till din diskvalifikation.

Glad jakt!