>> >> Jeff Bezos fördömer president Trumps invandringsförbud

Jeff Bezos fördömer president Trumps invandringsförbud

Anonim

Trump ropade Bezos för Washington Posts kritiska kampanjrapportering. Associated Press

Amazon.com, Inc. (ticker: AMZN) VD Jeff Bezos fördömde president Donald Trumps verkställande order som hindrar invandrare från vissa muslimska majoritetsländer.

I ett brev till anställda måndagen presenterade Bezos den omedelbara rättsliga åtgärden som bolaget tog som svar på verkställande ordern.

"Vårt kollektivpolitiska team i DC har nått ut till ledande tjänstemän för att göra vår opposition klar", säger han. "Vi har också nått ut till kongressledare på båda sidor av gången för att utforska lagstiftningsalternativ. Vårt lagslag har utarbetat en stöddeklaration till Washington-advokatnämnden som kommer att göra anspråk mot ordern. Vi arbetar med andra lagar alternativ också. "

XNAS: AMZN | 4: 00: 00 PM

830, 38

pris (usd)

-5, 39 (-0, 65%)

daglig förändring

52 veckor låg

474, 00

52 veckor hög

847, 21

Se fullständig interaktiv diagram

Uppgifterna är klockan 16:00 på 1/30/2017

Amazon.com VD - som också äger Washington Post - och presidenten har inte alltid sett öga mot öga, Fortune noter. I en maj-intervju med Fox News 'Sean Hannity ringde Trump ut Bezos för Postens kritiska kampanjrapportering och sa: "Han använder Washington Post, som är jordnötter, han använder det för politiska ändamål för att rädda Amazon när det gäller skatter och in villkor för antitrust. "

Efter valet tweeterade Bezos i slutändan stöd till Trump: "Grattis till @realDonaldTrump. Jag för en ger honom mitt mest öppna sinne och önskar honom stor framgång i sin tjänst till landet." Presidenten inbjöd senare Bezos till Trump Tower för ett tech leaders möte i december.

Detta har inte stoppat Trump från att fortsätta att kasta ut mot Washington Post på Twitter.

Thr-täckningen om mig i @nytimes och @washingtonpostgasen var så falsk och arg att tiderna faktiskt bad om ursäkt för det .....

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 28 januari 2017

... svindlande abonnenter och läsare.De fick mig fel redan från början och har ändå inte ändrats och aldrig vill. OÄRLIG

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 28 januari 2017

Observera: Politfact påpekar att New York Times (NYT) aldrig ber om ursäkt för sin täckning av Trump. Det kallar Trumps påstående "en förvrängd och överlägsen beskrivning" av en 13 novel till läsare där tidningens ledning erkände att den underskattade Trumps chanser på valdagen och lovade att ommedlämna sig till "Times Journalisms grundläggande uppdrag. "

Tidningen sa i helgen att dess abonnenter och publik är på "all-time highs".

Hur 8 VD reagerade på Donald Trumps invandrareförbud

7 saker som hände när Donald Trump mötte med tekniska ledare