>> >> Är din nya hund en penga?

Är din nya hund en penga?

Anonim

Så du köpte din kidsa valp för semestern. Och nu tittar du på dina veterinärräkningar, kostnaden för hundmat och flera par tuggade skor, du kanske undrar om du kanske bara skulle ha köpt dem en Xbox.

Kanske borde du ha. Många husägare köper en hund utan att tänka igenom de ekonomiska kostnaderna för deras potentiella pooch. Enligt Dogtime.com, en nyhets- och informationswebbplats för hund älskare, antar ungefär 13 miljoner amerikanska hushåll en hund eller en valp och inom 12 månader, hälften av dem har tagits till ett skydd.

"Jag försöker ofta tala med människor om att få ett husdjur och [spela] djävulens förespråkare", säger Harrison Forbes, författare till Dog Talk: Lärdomar som lärs av ett liv med hundar, värd för en rikstäckande radiohundshow och en semi- vanlig husdjursexpert på tv, inklusive The Today Show . "Det är ett udda vågtryck, särskilt i skyddsnäringen, att vi alltid måste pumpa upp fördelarna med husdjursägande, och det är bra. Jag är helt ombord. Men det är som hemägande. Ägar ett hus och har en hund är den amerikanska drömmen, men du vill bara göra det om du har råd med det. Du vill inte behöva ge upp dig för att du inte tänkte igenom det. "

Robin Ganzert, president för American Humane Association, instämmer. Hon är självklart unabashedly på sidan av hunden: "Min dröm skulle vara för varje barn att ha ett husdjur i sina liv." Men i samma andetag erkänner hon också, "Så många människor försöker göra rätt saker och går till skydd för att anta hundar, men det betyder inte att de är utrustade för att göra det. De behöver fortfarande gå igenom samma tankeprocess som du skulle om du köpte en hund från en dyr uppfödare. Många hundar återvinns tillbaka till ett skydd eller överges, och det är inte ett bra liv för dem. "

Om du har en ny valp och är överväldigad av kostnaden eller om du tänker på att få en hund i år, här är några faktorer att tänka på innan du gör något utslag, som att byta ut din furry pal med en gerbil eller innan du får det fastnade i dagdrömmar om att kasta en frisbee på hundparken och titta på gamla Benji- filmer tillsammans.

Livstidsutgifterna för att äga en hund. Odds är, kostnaden är mer än du tror. En mängd källor har olika siffror men de är alla höga. PetInsurance.com placerar den genomsnittliga kostnaden för att äga en hund över hundens livstid - på $ 20.000. I 2011 klarade Bloomberg.com knäckta siffror och kom upp med en ögonblickande $ 59.668, 88 för en mutt över sin livstid, men studien antog att New York City-baserade familjen skulle skicka djuret till doggie daghem, dyra kenneler och skulle köpa praktiskt taget alla tillgängliga tillbehör. RaisingSpot.com, som ger tips om att höja en hund, föreslår att en hund som bor 12 år kan kosta dig någonstans mellan $ 4.620 och $ 32.990.

Med andra ord, om din bil är en trasig huvudpackning från att sätta dig i ekonomisk ruin, är det inte dags att ta en hund. Om du gör det bra, kom ihåg att om hunden kostar dig 20 000 dollar på lång sikt, så är det genomsnittligt över 1, 500 kronor per år - ett mycket vänligare nummer.

Inrättningskostnader. Om du köper från en uppfödare kan du lätt betala i närheten av $ 1000 eller mycket mer. Om du köper från ett skydd kan en antagningsavgift vara närmare $ 100. Du måste dock också avsätta pengar för vaccinationsskott och att hunden ska spayed eller neutraliseras (om adoptionsavgiften inte täcker den). Din hund kommer behöva några mindre saker som en krage, en koppel och en hundlicens.

"Den genomsnittliga kostnaden för leveranser för att sätta upp en liten hund är ungefär $ 300 till $ 350, " säger Dawn Burch, veterinärrelaterad chef för Petco. "Den genomsnittliga kostnaden för leveranser för att ställa upp en stor hund är runt $ 400 till $ 450."

Hundar kommer att vara dyra i början, säger Forbes. "För femton år sedan var många avgiftens adoptionsavgifter som $ 20 och det finns mycket bevis på att de låga kostnaderna bidrog till att underlätta för människor att återvända sina husdjur", säger han. "Skelter som gör att du betalar $ 300 till $ 500 för en hund har betydligt mindre avkastning än dem som ger djur borta smuts billigt. När du spenderar lite pengar på framsidan, tar du en hund lite mer allvarligt."

Löpande kostnader. Mat kommer att vara den största påfrestningen på din plånbok, men veterinärkontrollen måste vara inräknad i budgeten. Du kan behöva lägga hunden i en kennel när du reser, eller kanske du vill skicka din hund till en daggardis om ingen finns i huset hela dagen. Självklart finns det behandlar, rawhide ben, hundsängar, tröjor, djurförsäkring och ett otaligt antal hundtillbehör du kan köpa också.

Experter varnar inte för att skimp på mat och veterinär tjänster. "Om du går till en livsmedelsbutik och köper en 30-pund hänga med hundmat för $ 10, finns det hälsopåverkan för det med ökade veträkningar senare", enligt Forbes, som erkänner att konsumenterna ofta känner att de inte har annat val än att gå för de billiga grejerna. "När du måste betala din gasräkning slutar hundmat alltid att bli skuren."

Forbes, som har arbetat för ett antal hundmatvarumärken tidigare men inte längre är ansluten till någon, säger om du är pressad för pengar men vill köpa något relativt friskt, Stamtavla, Purina One och Iams är lätta val . Men han tillägger att den dyra hundmat har vanligtvis det bästa näringsvärdet.

[Se: 10 skäl till att äldre människor behöver husdjur]

Om du har problem med att bry sig om din hund och tror att skyddet är ditt enda alternativ säger Ganzert att ditt lokala skydd mot husdjur eller djur kan leda dig till platser som kan hjälpa dig att få tillgång till gratis eller billig hundmat och billig djurläkare vård.

Träning. Att höja en hund på egen hand kan vara mentalt beskattande. Ganzert föreslår att du får hjälp, antingen genom en lydnadskola i ditt närområde (en fem veckors kurs kan kosta mellan $ 50 till $ 350) eller en guidebok. Eller du kan välja det kostnadsfria alternativet att titta på en hundtränings-tv-show, säger Joel Silverman, som värd Good Dog U på Animal Planet i 10 år och för närvarande stjärnor i TV-showen Dog & Cat Training med Joel Silverman .

"En av de största anledningarna till att hundar returneras till bostäder, tror jag, beror på utbildningsfrågor", säger Silverman, som också citerar att ge någon en hund som retur-till-avsändare. Han tror att hundägare bör välja sitt husdjur för att säkerställa en bättre förbindelse och matchning.

Rengöring. Du kanske vill köpa rengöringsmedel, en mattan städare, eller ha en mattan-städning på kortnummer. "Titta på ditt hus och hem anläggning och vad som sannolikt kommer att påverkas, för att du kommer att ha olyckor det första året, " varnar Ganzert.

Och om du inte är helt valpskyddad i ditt hem, kan du räkna med att stöta på kostnader för att ersätta saker som skor, böcker och leksaker.

Ekonomiska fördelar med att ha en hund. Ganzert säger att furiga familjemedlemmar räddar människor mer pengar än de spenderar. Hon citerar studier som visar hundar som hjälper till att sänka människors blodtryck och visar att barn som utsätts för hundar i tidig ålder ofta undviker att utveckla astma. Barn som har hundar och går och spelar med dem är mindre benägna att vara överviktiga, tillägger Ganzert.

Silverman sidor med Ganzert så långt som att tänka positiva överväger kostnaderna: "Det här är inte riktigt stora utgifter. Det här är din bästa vän, eller hur?"