>> >> Är det värsta för energiobjekt?

Är det värsta för energiobjekt?

Anonim

(Getty Stock)

Plocka highs och lowsin någon marknad är farlig verksamhet. Men för långsiktiga investerare som letar efter fynd i energisektorn ser det ut att den efterlängtade botten i råolja äntligen kan bildas, vilket i sin tur erbjuder hopp för energibolag framåt.

Den globala oljeförsörjningsgluten och svagare efterfrågan krävde en hård vägtull på energimarknaden under det senaste året. Priset på ett fat av West Texas Intermediate-råolja slog en 12-årig låg i januari och rörde på 26 dollar, men har sedan återhämtat sig till nära 40 dollar. Detta jämförs till mer än 100 dollar per fat sommaren 2014.

Finansiella proffs förstår att marknaderna har en tendens att överlappa både på uppsidan och nackdelen och råoljan kanske helt enkelt har fallit för långt. "Den verkliga historien här är att energimarknaden lyckades före sig igen med negativiteten - $ 25 per fat var i slutet av alla rimliga modeller och så var en studsa i korten", säger Hilary Kramer, redaktör för GameChangers aktiebrev.

Kramer är i lägret som en botten skulle kunna vara i för råolja. Men hon lämnar öppnar dörren för en ny resta av de senaste nedgångarna. "Olja är traditionellt stark i september, så $ 40 kan tjäna som något som botten när vi ser ut mot sommaren", säger Kramer.

Charles Sizemore, grundare av Dallas-baserade Sizemore Capital Management, håller med om. "Jag tror att det är mycket troligt att råoljepriset har sett sin botten. Det kommer i slutändan att bero på Saudiarabien och de andra stora producerande länderna .... Ingen har en intresserad ränta på råoljepriserna som går lägre härifrån."

Några tuffa tider. Det första kvartalet såg energilagren på grund av en hård 2015. "Stor olja kom tillbaka mest brett under det sista kvartalet, följt av borrarna och de oberoende producenterna. Det säger mig att marknaden inte längre håller andan över apokalyptisk risk vid det här slutet av branschen, säger Kramer.

Energisektorn överträffade Standard och Poors 500-indexet genom 8 april, med en ökning på 3, 9 procent jämfört med en ökning med 0, 2 procent i indexet. Inom energisektorn såg de "integrerade olje- och gaslagren" eller de så kallade supermajorna som Chevron Corp. (ticker: CVX) och Exxon Mobil Corp. (XOM) en solid vinst på 6, 6 procent under samma period.

Stigande råoljepriser har dock faktiskt skadat vissa energibolag. "Nedströms energiföretag eller raffinerare har varit bland de värsta artisterna hittills i år", säger Elliott Gue, medredaktör för Energy and Income Advisor-nyhetsbrevet baserat i McLean, Virginia. "Stigande oljepriser är generellt negativa för raffinering av marginaler och dessa lager har också påverkats negativt av slutet av USA: s exportförbud mot råolja och att prispulserna stramas mellan USA och globala oljemål."

Nu kan det vara dags att investera. Om du har skyttat bort från energilager som väntar på att stormen ska passera, säger analytiker att det nu kan vara bra att överväga att lägga till vissa slagna namn i din portfölj. "Jag skulle fortfarande vara fokuserad på namnen på högre kvalitet. Jag skulle inte ha bråttom att köpa något som en Chesapeake Energy eftersom jag fortfarande ser mycket risk där. Men oljens majorer ser rimligt säkert ut mot nuvarande priser" Sizemore säger.

Utsikterna förbättras för vissa delar av energisektorn, men det är nog inte dags att rusa in och kasta en pil. Aktievalet är fortfarande nyckel. "Investerare kommer att behöva vara tålmodiga eftersom oljepriset kommer att förbli volatilt under en tid och vi är osannolikt att se en V-formad återhämtning i energilager under de närmaste åren. Vi rekommenderar att du köper högkvalitativa namn på dips under de närmaste åren månader ", säger Gue.

"Jag är särskilt upphetsad över utsikterna för mittrummet, och jag tycker det är intressant att både Berkshire Hathaway (BRK.A, BRK.B) och David Teppers Appaloosa Management har varit stora köpare i det här utrymmet, säger Sizemore.

Här är en titt på sex energilageranalytiker som nu.

Antero Resources Corp. (AR). Antero Resources är ett självständigt olje- och naturgasbolag som är "en aggressiv konkurrent inom naturgas som effektivt kan vrida sig för att hantera kassaflödet i ett brett spektrum av prismiljöer. På dessa nivåer ser det otroligt billigt ut", säger Kramer.

Helmerich & Payne (HP). Helmerich & Payne är involverad i kontraktsborrning av olje- och gasbrunnar i USA. Beståndet ser ut som en vinnare i borrgruppen, säger Kramer. "De har massor av pengar att väva ytterligare chocker och fortsätta betala vad som för närvarande är en attraktiv 4, 8 procent utdelning."

EOG Resources (EOG). Företaget har kvalitetsarea i Bakken Shale i North Dakota, Eagle Ford i södra Texas, Marcellus of Appalachia och Permian Basin of West Texas. Eftersom dessa är högkvalitativa lekar med relativt låga jämnliga kostnader kan EOG producera några av dess brunnar lönsamt även med olja i mitten av 30 dollar per fat, säger Gue. "EOG upprätthöll även disciplin genom åren genom att använda kassaflöden för att finansiera större delen av sin borrningsaktivitet än att aggressivt låna för att finansiera expansion. Som ett resultat har EOG låg nettoskuld och låg kapitalkostnad, vilket skulle göra det möjligt för företaget att göra strategiska förvärv av tillgångar från distressed säljare under de närmaste åren. Vi rekommenderar att du köper EOG på dips under $ 63. "

Magellan Midstream Partners (MMP). Magellan är ett av de högsta kvalitativa masternära partnerskap med ett utbyte på ca 4, 9 procent just nu, säger Gue. Företagets huvudsakliga verksamhet är raffinerade produkter rörledningar som bär varor som diesel och bensin. "Detta är ett extremt stabilt företag med minimal råvarukänslighet eftersom pipeline-ägare betalas utifrån volymen av produkter som rör sig genom deras system, inte värdet. Faktum är att fallande bensinpriser har varit en välsignelse för Magellan, eftersom USA upplevde en rekord- efterfrågan på sommar körsäsongen förra året som översattes till rekordbensinvolymer över Magellans system. Denna högkvalitativa MLP har låg kapitalkostnad och en kreditbetyg för investeringsklasser, så det kommer inte att vara svårt att finansiera expansionsprojekt som planeras de närmaste åren. Vi tror att det är ett starkt köp på några dips under $ 55 i år, säger Gue.

Kinder Morgan (KMI). Rörledningen transporterar naturgas, raffinerade petroleumprodukter, råolja och andra energiprodukter. "Både Berkshire Hathaway och Appaloosa gjorde stora köp i slutet av förra året, och jag förväntar mig att båda har lagt till sina positioner under första kvartalet", säger Sizemore. "Investerare vände på Kinder Morgan när det sänkte utdelningen förra året. Men efter utdelningssänkningen är Kinder Morgan ungefär lika riskfritt som ett företag kan vara. Det behöver inte komma åt kapitalmarknaderna i år och dess rörledningar fortsätter att kasta bort mycket pengar. "

Enterprise Products Partners (EPD). Sizemore säger att företaget är ett huvudbolag och tillhandahåller rörledningstjänster till energiproducenter och konsumenter. "Det här är förmodligen det blåaste av blåa chips i MLP-rummet, och det ger för närvarande en mycket attraktiv 6, 5 procent", säger han.