>> >> Finns det en uppsida i vindkraftlagren?

Finns det en uppsida i vindkraftlagren?

Anonim

En avlägsen bild av vindkraftverk på en gård vid solnedgången. (Getty Images)

Don Quixote skulle vara profetisk. Människor har skördat vindkraft i århundraden, men den växande önskan om förnybar energi innebär att vi bygger vindkraftparker på en aldrig tidigare skådad skala, vilket ger riddaren vandrande mer vindkraftverk än han någonsin kunde luta på.

Det senaste årtiondet har sett 128 miljarder dollar i nya vindprojektinvesteringar i USA, med 20 stater i fjol med nästan 8 600 megawatt kapacitet, en ökning med 77 procent under 2014, enligt den amerikanska vindkraftsorganisationen. Det representerade 41 procent av all ny elproduktionskapacitet att komma online under året, överträffar sol och naturgas, säger branschgruppen.

År 2015 utgjorde vindkraften 4, 7 procent av elproduktionen i nationen, rapporterar US Energy Information Administration. Med förlängningen av skattekrediter utöver tillväxten, anser AWEA att vindenergi är på väg att leverera 20 procent av landets makt 2030, ett scenario som modellerats av avdelningen för energi.

Globalt förväntar sig det globala vindkraftsrådet att den installerade vindkraftkapaciteten kommer att öka nästan 40 procent från 2016 till 2019.

Kostnaderna kommer ner. En orsak till spridningen av vindproduktionen är att den blir billigare och stater och länder vänder sig till det inte bara för att det är rent, men för att det är ekonomiskt, säger Jay Jacobs, forskningschef vid Global X Funds.

Det finns ett bra fall att göra för diversifiering inom förnybar energi investeringar, säger Jacobs, med risken för ett grumligt år i ett solkraftproducerande område eller ett förändrat vindmönster i en vindkraftproducerande geografi.

Vidare kan investerare välja vind och andra förnybara energikällor för att anpassa sina pengar med sina miljövärden, säger Jacobs. Potentialen för avkastning för investerare beror på vilket stadium av vindutveckling de vill exponera för. Investeringar i företag som utvecklar nya vindprojekt och teknologier innebär att satsa på den breda expansionen av vindkraften, vilket ger investerare potentiellt mer upp och menar också mer risk, säger han.

Ett annat alternativ. Ett annat sätt att spela vindytan är att spekulera på kassaflöden av befintliga vindprojekt som hålls av yieldcos. Yieldcos är företag som bildas för att köpa stabila, kassaproducerande tillgångar, som vindkraftverk, från företag som arbetar med riskfyllt utvecklingsarbete.

Trots att yieldcos ofta har andra förnybara tillgångar, till exempel solgenerering, kan de erbjuda meningsfull exponering för vindkraft, säger Travis Miller, chef för verktygsforskning vid Morningstar. Exempel är Brookfield Renewable Energy Partners (ticker: BEP), NextEra Energy Partners (NEP) och TerraForm Power (TERP).

Global Xs YieldCo Index-börshandlade fond (YLCO), som innehar alla dessa aktier, består av företag som representerar cirka 40 procent vindkraft, medan ytterligare 40 procent kommer från sol och resten kommer från andra förnybara källor som vattenkraft eller geotermisk energi, säger Jacobs.

Även om offentligt handlade verktyg med vindkraft också genererar energi från andra källor, det finns några som NextEra Energy (NEE), Xcel Energy (XEL) och Exelon Corp. (EXC) som är starkare involverade i vindbranschen, säger Miller.

Ser offshore. Den stora tillväxtmöjligheten inom sektorn ligger nu i vindkraftutveckling, säger Miller. Men det är väldigt dyrt på grund av byggproblem och sammankopplingskrav, säger han.

Det görs mestadels av europeiska företag som Tyskland-baserade E.On och RWE, Spanien, med huvudkontor i Iberdrola och Portugal-baserade EDP-Energias de Portugal, säger han. Dessa företag har amerikanska intäkter, men de tenderar att vara smidigt handlade.

Storskaliga vindkraftparker finansieras vanligtvis av institutionella investerare, och det kan vara svårt för detaljhandelsinvesterare att delta i specifika projekt, säger Chris Warren, VD för Clean Energy Advisors i Nashville, Tennessee. Och några av de företag som arbetar med teknik relaterade till sektorn är inte offentliga, säger han.

Att investera i vind rekommenderar Warren General Electric Co. (GE) eftersom det gör vindkraftverk och Duke Energy Corp. (DUK) på grund av sitt fokus på förnybar energi generation. Han gillar också PowerShares WilderHill Clean Energy Portfolio (PBW) och First Trust ISE Global Wind Energy Index Fund (FAN) ETFs.

General Electric. Med 6, 27 gigawattar av vindanläggningar 2015, säger GlobalData GE är världens tredjebigaste producent av vindkraftverk, bakom Kina-baserade Xinjiang Goldwind Science & Technology och Danmark, med huvudkontor Vestas Wind Systems. Forsknings- och konsultbolaget säger att ett nyligen förvärvet gav GE möjlighet att diversifiera sin vindportfölj.

Duke Energy. Det nordkoreanska baserade verktyget genererar mer än 2100 megawatt vindkraft på 18 gårdar runt om i landet och har ytterligare två vindprojekt som kommer att lägga till 400 megawatt i år. Det har spenderat mer än 3 miljarder dollar på vindprojekt.

NextEra Energy. Detta företag, som är den största vindkraftproducenten i USA, har en fördel att konkurrera om nya projekt på grund av sin långa erfarenhet av att utveckla och driva vindkraft, sa Morningstar i en decemberrapport. Miller tror att aktierna är övervärderade, men NextEra är ett högkvalitativt företag som investerare bör överväga att köpa om det faller under $ 103.

Först förtroende ISE Global Wind Energy Index Fund. Denna ETF innehåller ett brett utbud av amerikanska och internationella börsnoterade aktier som är inblandade i vindkraft. Den har en nettokostnad på 0, 6 procent och nettotillgångar på 45, 6 miljoner dollar.