>> >> Är Facebooks nya jobb funktion för dig?

Är Facebooks nya jobb funktion för dig?

Anonim

Använd ditt eget eget omdöme när du bestämmer hur mycket Facebook-information du vill dela med en potentiell arbetsgivare. (Getty Images)

Jobbsökare, det finns en ny spelare i stan, och det är en ganska stor en: Facebook. Förra månaden lanserade den sociala nätverksjätten en ny jobbfunktion på webbplatsen. Arbetsgivare kan nu skicka jobb gratis direkt på deras Facebook-sidor, och kandidater kan ansöka om dessa jobb genom att använda Facebooks gränssnitt.

På ytan ser det ut som ett enkelt och okomplicerat sätt att göra dig omtvistad för jobb. Din ansökan kommer att vara förfylld med data från din Facebook-sida (inklusive saker som ditt namn, stad, stat, e-post och telefonnummer, men också din arbetslivserfarenhet och utbildning) och du blir ombedd att fylla i ett kortfattat svar avsnitt om varför du tycker att du är en bra kandidat till jobbet.

Därefter, arbetsgivare som får din ansökan på detta sätt och vill lära sig mer om dig kan klicka på en "visa profil" länk för att se din offentliga Facebook-sida. Du och arbetsgivaren kan sedan använda Facebook Messenger för att kommunicera under hela anställningsprocessen.

Men innan du börjar ansöka om jobb på detta sätt finns det potentiella nackdelar att överväga.

Sekretessfrågor. Kandidatkandidatkandidater har under de senaste decennierna spärrat sina Facebook-profiler för att få en viss integritet från arbetsgivare, och så att de inte skulle dömas för vad de gör i sina timmar utanför. Den här nya funktionen återvänder allt som erbjuder vad som i grund och botten är en inristad inbjudan för arbetsgivare att titta på din Facebook-profil. Vill du att din Facebook-profil är det första intrycket en arbetsgivare har av dig?

Det är också viktigt att notera att sekretessproblemen löper i båda riktningarna: Om du lägger till mer information om din erfarenhet eller utbildning när du ansöker om ett jobb med Facebook-gränssnittet, uppdateras informationen även på din Facebook-profil. Och det ger givetvis Facebook mer information om dig också.

Effektivitet. På de flesta områden innehåller de mest effektiva arbetsapplikationerna ett personligt brev och ofta ett CV som är anpassat till positionen också. Du kommer att ge upp din förmåga att presentera en skräddarsydd ansökan i utbyte mot enkel tillämpning, och det är ofta inte ett kompromissvärt att göra. Om du är seriös om ett visst jobb, är det vettigt att ge dig den bästa möjliga chansen att få det genom att skapa det mest effektiva CV och brevet som du kan.

Diskrimineringsproblem. När Facebook förföljer din ansökan med information från din profil kommer den att inkludera ditt profilfoto. Det här är den typ av saker som gör smarta arbetsgivare nervösa, eftersom det ökar risken för diskriminering på grund av ras (vilket är olagligt) eller utseende (vilket inte är olagligt i USA men det är fortfarande dåligt att hyra). Säkerställ kommer arbetsgivaren i sista hand att se dig personligen om du får en intervju, men öppnar porten för diskriminering från början och sätter kandidaterna till nackdel. (Det är sant att LinkedIn-profiler vanligen innehåller foton, och det är en webbplats som är uttryckligen avsedd för företagsanvändning, men arbetsgivare måste proaktivt söka ditt foto där. Bekymringen på Facebook är att ditt foto kommer att drivas till arbetsgivare som en del av ditt CV. )

Potentialen för diskriminering sträcker sig bortom profilbilder. Om din Facebook-profil indikerar att du är inblandad i en viss religiös organisation eller en cancergrupp, eller en särskild politisk orsak, kan arbetsgivare nu ha lätt tillgång till den informationen och bestämma sig utifrån det.

Suddning av den professionella och den personliga. Tack vare textning och e-post och annan teknik är det redan svårt för massor av människor att komma undan från jobbet när de kommer hem. För det mesta har Facebook dock varit en social nätverkssida, medan LinkedIn har varit där du går för företagsnätverk. Injicera jobbansökningar i Facebook kan oskärpa linjerna mellan privatpersoner och arbetspersoner på ett sätt som ytterligare förstör människornas förmåga att skära ut utrymme som är uteslutande för vänner och familj.

Men om du är fascinerad av Facebooks nya jobbfunktion kan det vara en mellanklass. Du kan använda funktionen för att få information om jobb hos företag du är intresserad av - och sedan ansöka via företagets hemsida, vilket kommer att låta dig dra nytta av funktionen samtidigt som du navigerar över problemen ovan.


10 sätt att perfekta din personliga varumärke

10 sätt att perfekta din personliga varumärke