>> >> Är Amazon Prime Membership värt $ 99?

Är Amazon Prime Membership värt $ 99?

Anonim

Amazon Prime kommer med många fördelar, inklusive besparingar och bekvämlighet. iStock

Dagen efter skrev jag om ett Amazon Prime-medlemskap som en av de bästa sakerna du kan köpa nu för att spara pengar, gick företaget fram och höjde priset på ett medlemskap med 20 dollar. Från och med den 20 mars kostar nya Amazon Prime-medlemmar $ 99 per år, liksom medlemskap som förnyas efter den 17 april.

Det finns ingen tvekan om att ett Amazon Prime-medlemskap är värd $ 79, jag trodde att jag skulle gå över fördelarna med ett medlemskap och bryta ner om ett medlemskap är värt priset på 20 kronor.

Perk 1: Gratis två dagars frakt på de flesta inköp

Beroende på hur ofta du köper från Amazon, kan gratis två dagars frakt vara en stor bonus. Personligen beställer jag från Amazon ständigt och en del av det beror på att jag vet att jag redan har betalat min fraktkostnad för året. Jag har definitivt blivit bortskämd av garantin för att ha föremål levereras inom två dagar. Det här alternativet är särskilt användbart under semestern.

Jag placerar förmodligen minst fyra Amazon-order per månad. Förutsatt att två dagars fraktkostnad skulle kosta ungefär $ 10 per order, utan Prime skulle jag spendera nästan $ 500 per år i två dagars fraktkostnader. Eller jag skulle bara behöva vänta längre för mina produkter, vilket skulle vara extremt obekväma. Utan Prime, är frakt gratis på de flesta $ 35 och över Amazon inköp och leverans kommer att ske inom fem till åtta arbetsdagar.

Perk 2: Gratis film och tv-streaming

Amazon har sin egen streamingtjänst, Amazon Instant Video, som kan jämföras med Netflix. Några av de tillgängliga programmen via Amazon Instant Video är bara tillgängliga på Amazon, så beroende på vad du vill titta på kan det vara en stor fördel.

Till exempel, just nu tittar min man och jag på "Justified" och "Veronica Mars", som båda är tillgängliga endast via Amazon. Om vi ​​gick ut och köpte DVD-skivorna för de två skorna, kunde vi spendera nära $ 100.

Perk 3: Gratis böcker

Det finns nu två olika sätt att Amazon Prime-medlemmar kan få gratis böcker. Den första är via Kindle Lending Library. Prime-användare kan "låna" en gratis bok per månad från Amazons urval av mer än 500 000 titlar. När boken är läst måste den återlämnas till biblioteket, vid vilken tidpunkt en annan bok kan hyras.

För det andra lanserade Amazon nyligen Kindle First som tillåter Amazon Prime-medlemmar att ladda ner en gratis pre-release-bok per månad. Varje månad finns det fyra val, med nya alternativ som blir tillgängliga den första i varje månad.

Kindle Lending Library kan ha ett värde på upp till $ 120 per år (förutsatt att varje bok som hyrs annars skulle kosta $ 9, 99 för nedladdning), och värdet av Kindle First varierar från $ 60 till $ 120, beroende på priset på boken.

Medan jag definitivt utnyttjar Amazons gratis två dagars frakt erbjudande, finner jag det största värdet som faktiskt kommer från Amazon Instant Video och Kindle Perks. Ja, jag älskar att få mina paket på två dagar, men det är inte nödvändigt och ibland kan jag tänkbart vänta fem till åtta dagar för att min order ska komma fram. Fortfarande får jag definitivt mer än $ 99 perks av mitt Prime medlemskap så det är ingen tvekan om att jag kommer att förnya även vid den högre prispunkten.

Medan prisökningen på $ 20 för en Amazon Prime-medlemskap kanske inte är idealisk för vissa användare, beror på din shopping, visning och läsvanor, kan den nya prisnivån 99 USD fortfarande vara en bra affär. Jag rekommenderar att du tittar på hur ofta du använder förmånerna för ett Amazon Prime-medlemskap för att se om du hämtar hela värdet.