>> >> Investerare har alternativ i ett handelskrig

Investerare har alternativ i ett handelskrig

Anonim

Att bygga en större än vanligt kontantreserv kan hjälpa oroliga investerare att undvika att sälja aktier under en nedgång. (Yellow Dog Productions / Getty Images)

President Donald Trumpslaps tariffer på stål och aluminium, Kina slår tillbaka mot amerikanska jordbruksprodukter. Aktiemarknaden kasta en dag och bråkar sedan tillbaka nästa. Det är svårt att känna till allt, men säkert att hålla investerare uppe på natten.

Hur betalar du in på ett eventuellt handelskrig? Hur minimerar du skadorna?

Investerare har en rad strategier att välja bland, från att helt enkelt vänta på att använda alternativ och terminer för att satsa mot eller mot industrier som fångas i crosshairs.

Även om vissa företag kan förväntas vinna handelsskydd, är det inte klart hur den breda marknaden kommer att reagera på osäkerheten som dramatiken spelar ut. Konventionell visdom säger att marknaderna inte gillar osäkerhet, så en förlängd tit-for-tat skulle troligen skada mer än hjälp.

"De mest uppenbara industrier som kan vinna är inhemska producenter av tarifferna - stål och aluminium", säger Robert Johnson, VD och koncernchef för American College of Financial Services i Bryn Mawr, Pennsylvania. "Det betyder US Steel (ticker: X) och Alcoa (AA)."

Men andra amerikanska tillverkare kan bli skadade, tillägger han.

"Tullarna kommer att öka kostnaden för bilar och kan leda konsumenterna att bara driva befintliga bilar längre", säger Johnson. "Auto delar företag som Original Parts Co. (GPC) och O'Reilly Automotive (ORLY) är två företag som skulle dra nytta av stigande nya bilpriser."

USA: s exportörer kunde hitta försäljningen sakta om handelskriget eskalerar.

"Industrier som står förlorade inkluderar teknik, flyg och bil, eftersom dessa industrier exporterar en stor mängd varor och tjänster utomlands, och till Kina specifikt", säger Johnson. "Populära namn som Boeing (BA), United Technologies (UTX) och Apple (AAPL) skulle drabbas hårt av ett långvarigt handelskrig."

Kinas svar träffar ett brett sortiment av amerikanska produkter, många från jordbruksregioner som stödde Trump. Laurence Ales, professor i ekonomi vid Tepper School of Business vid Carnegie Mellon University i Pittsburgh, noterar att flygplan, personbilar och sojabönor toppar den senaste listan.

"Av intresse är tariffen på amerikanska sojabönor", säger han. "Kina absorberar för närvarande 60 procent av exporten av sojabönor. Tullen på denna produkt kommer att ha omfattande och spridda geografiska återverkningar. USDA rapporterar att (från och med 2007) finns mer än 275 000 jordbruksföretag som producerar sojabönor som mest koncentreras i Illinois, Iowa och Minnesota ."

Ett slag mot ekonomier i dessa regioner kan skada försäljningen av alla slags varor och tjänster.

Bland investerarnas dilemma: ska du sälja eller korta ett företag som sannolikt kommer att träffas eller köpa det i hopp om att det kommer att återhämta sig när handelskriget slutar?

"Min första tanke är att köpa det som tillfälligt hamras på marknaderna, säger Joe D. Franklin, VD för Franklin Wealth Management i Hixson, Tennessee. "Att köpa dips och undervärderade objekt har visat sig lönsamt över tiden, och speciellt eftersom vinsterna fortfarande är starka, borde vi inte ha en långvarig återhämtning för en stund, frånvarande en stor handelskrig eskalering eller större oförutsedda händelse."

Han föreslår också att investerare undviker att bli fixerade på handelskrigsmål.

"Jag skulle också fokusera på saker som inte påverkades av handelskriget", säger han. "Det skulle inkludera allt utanför USA och Kina. Även om jag skulle köpa kinesiska företag som huvudsakligen gör affärer i Kina."

Den enklaste strategin för små investerare, säger experter, är att inte göra någonting för att falla tillbaka på tron, som stöds av många studier genom åren, som försöker att tiden på aktiemarknadens toppar och tråg är en förlorarens spel. Enligt denna uppfattning borde långsiktiga investerare som sparar för pension eller college i allmänhet bättre räkna med att breda marknader alltid har återhämtat sig från motgångar för att registrera nya höga. Investerare som flyttar till sidolinjen i nedgångar misslyckas ofta med att komma tillbaka till marknaden i tid för att njuta av rebounden.

Men stående klapp är en hård strategi för en investerare i eller nära pension som är mer inriktad på teckningsinkomster än vadderande kapitalvinster. Och många investerare, till och med köp-och-hålla-fondanvändare, lägger lite pengar åt sidan för att handla trender och hunches. Inget problem med det, säger experter, så länge det är tillräckligt liten att du har råd att förlora det.

Så för dem som känner sig tvungna att reagera på ett handelskrig på något sätt har proffsen några tips bortsett från specifika satsningar som nämns ovan:

5 Real-Life Finansiella Risker till ansikte

De flesta investerare känner till de traditionella riskerna, men det finns andra som kan påverka portföljer.

Kirsty PeevApril 6, 2018

Gå till kontanter. Bankkonton och penningmarknadsfonder betalar nästan ingenting men att hålla huvudskyddet kommer att se ut som ett bra drag om lagren hamras. En pensionär som drar in investeringar för inkomst kan vara klokt att bygga en större än vanligt kontantreserv, för att undvika behovet av att sälja aktier under en nedgång.

Men Johnson säger att det är svårt att bedöma rätt ögonblick att återvända till aktier.

"Ingen ringer en klocka på toppen eller botten av marknaden", säger han och citerar ett gammalt Wall Street-adage. "Jag tror inte att det någonsin är en bra tid för långsiktiga investerare att lägga pengar på sidlinjen. Men det är särskilt problematiskt under de nuvarande omständigheterna, eftersom president Trumps oförutsägbarhet är. Det är inte otänkbart att taxorna kan vara vände sig så fort som de var upptagna. "

Köp Treasurys. Amerikanska statsobligationer är go-to-valet i ett flyg till säkerhet. Liksom kontanter, de är inte fruktansvärt generösa idag men skulle se bra ut om lagren sjunker.

Kina äger enorma mängder statsobligationer och kan hota att dumpa dem om handelskriget eskalerar, vilket leder till att priserna sjunker. Men självintresse kan begränsa de här rörelserna, eftersom Kina inte kunde sälja sin enorma andel över natten, och en stor obligationsdump skulle krossa värdet av Kinas kvarvarande innehav.

Investerare oroade sig för att handelskriget som förorenar obligationsmarknaden kan vara säkrare att köpa kortfristiga obligationer eller medel som ägnas åt dem, eftersom obligationer närmare löptid inte drabbas lika hårt av marknadsstötar.

Korta marknaden. Investerare som är mer benägna att gå på den vilda sidan kan satsa på marknadssektorer, eller till och med den breda marknaden som helhet. Det kan göras med kort försäljning av indexprodukt som börshandlade fonder som representerar dessa sektorer eller marknaden som helhet. Optioner och terminsavtal kan också användas för att satsa på att underliggande värdepapper kommer att falla.

10 intäkter att titta på för stora tekniska lager