>> >> Hur man kastar en examensfest på en budget

Hur man kastar en examensfest på en budget

Anonim

Du kan spara när du firar din favoritutbildningens stora prestation genom att strumpa på mat när den säljs och göra dekorationerna på egen hand. (IStockPhoto)

Som högskolepoäng kommer många stolta familjer att planera fester för att fira deras gymnasium eller högskolestudentens prestationer. Larry Fredlund, en Minnesota pappa vars blandade familj omfattar sju barn, är en examenparti veteran, som redan firat fyra. I juni firar han och hans fru sin dotters gymnasium med en budgetvänlig bash i sin äldsta sons gård och garage.

Här är en titt på pengarbesparande strategier från Fredlund och flera partiplaneringsproffs.

Använd digitala inbjudningar. De flesta av examensvänner och klasskamrater är sannolikt på Facebook, så att skicka en festinbjudan på Facebook eller webbplatser som Evite eller PaperlessPost är meningsfullt. Fredlunds dotter satte upp en Facebook-inbjudan till sina vänner, och familjen kommer att skicka utskrivna inbjudningar till en handfull äldre släktingar som inte är så datakunniga.

För äldre gäster som inte har e-post eller inte kontrollerar sina e-postkonton föreslår Dana Holmes, chefredaktör för Gifts.com, att köpa ett paket utskrivna inbjudningar, vilket sparar pengar på porto och utskrift jämfört med en full En serie anpassade inbjudningar till alla.

Värd hemma om du kan. Att hyra ut en restaurang eller festsal kommer ofta att medföra kostnader inte bara för utrymmet utan även för att använda den erforderliga matleverantören. En graduate party hemma gör att du kan hålla kostnaderna lägre genom att servera vilken mat du vill eller tillåter gäster att ta med rätter till en potluck. "Allt kan göras buffé, så att du kan laga mat på förhand själv och beställa i matlagade varma rätter från en lokal restaurang eller deli", säger Denise Buzy-Pucheu, ägare till Newtown, Conn. -Baserad händelse -planeringsföretaget Persnickety Bride.

Fredlund och hans familj valde att vara värd på hans äldsta sons gård eftersom det skulle kosta mindre än att fixa upp sin egen gård för tillfället. Plus, det är ett bekvämare läge för vänner och familj. I stället för att hyra ett utomhustält, kommer de att använda garaget för skugga och de 300 dollar som sparas från tältet kommer att gå mot att hyra bärbara toaletter, eftersom sonen föredrar att inte få gäster att roama runt huset.

Om det inte är möjligt att hemma hemma, kan vissa lågprisplatser som lokala veteraner i utländska krigshallar, parker och kyrka rekreationssalar låta dig ta med egen mat.

Lager upp när maten går till försäljning. Fredlunds fru har strumpat upp på läsk och fläskrostar när de säljs. "Att betala för dessa matvaror över tiden gör det mindre av en engångsslag, " förklarar han. Mormödrarna hjälper till med att laga potten i sina egna kök, och Fredlund kommer att låna flera kylare för drycker från vänner och familjemedlemmar. Pizza är ett populärt alternativ för lågkostnadsfesten, och vissa värdar gör också händelsen potluck eller BYOB för att klara av sina mat- och dryckeskostnader.

Samarbeta med andra. Ett sätt att sänka kostnaderna och sprida arbetsbelastningen är att hålla en gemensam examensfest med andra familjer i grannskapet eller en av kandidatens nära vänner. Holmes föreslår att man i förväg möter uppdelade uppgifter. "Kanske älskar en förälder blommor eller dekorera, medan en annan vill samla alla gamla bilder och göra ett bildspel", säger hon. Förutom att spara pengar, ger värd en gemensam examenparti också vänner en sista chans att binda om de går på separata högskolor eller flyttar till olika städer, säger Holmes.

Be också vänner och familjemedlemmar att lägga in, inklusive ära gäst. Fredlunds dotter gör mycket av partiförberedelserna själv, och under de senaste åren har Fredlunds och hans hustrus exes hjälpt ut genom att köpa mat eller till och med värd ett öppet hus i doktorandens ära. "Alla är ganska hjärtliga när vi firar, " förklarar han.

Skapa gör-det-själv-dekorationer. Hembakade dekorationer kan hjälpa till att låna en festlig ande till anledningen utan att bryta banken. Susan Marie Reyes, en partiplanerare och grundare av ModernLola.com, föreslår att man rullar upp vitpappersservetter och binder dem med ett svart grosgrainband för att se ut som examensbevis. Hon säger att det här lätta projektet är "sött, billigt och ser utslaget".

En annan budgetvänlig inredningsidé är att skapa en visuell tidslinje för kandidatens liv. "Hitta bilder av ditt barn från varje år av sitt liv fram till nu, " säger Holmes. "Använd tygnålar eller mini-bindsklämmor och stryk dem ihop på en sträng där det kommer att göra det enkelt för gäster att visa." Hon föreslår att man lägger till året till varje foto med roliga formade Post-it-anteckningar för att undvika att skada bilderna. Eller om du är datorkunnande skapar du ett bildspel eller en video som hämtar kandidatens prestationer.

Chalkboards är också populära på Pinterest och gör ett bra tema eftersom de spelar av det klassiska skolgårdsmotivet. Billig tavlan färg eller premade tavlor finns i de flesta hantverk leverantörer. Buzy-Pucheu säger att hon planerar en tavlan-temadagen med imprintade Mason-burkar som "kan användas vid bordet för drycker och också dubbla som en hemtjänst."

Graduation fester bör handla mer om att fira än att spendera mycket pengar. En DIY-anda kan gå långt i riktning mot att skapa en festlig atmosfär - och det här tillvägagångssättet kan också tjäna den nya forskaren bra i den verkliga världen.