>> >> Hur man berätta för din chef att du är gravid

Hur man berätta för din chef att du är gravid

Anonim

Ju tidigare du informerar din chef om graviditeten, ju mer tid det ger alla att planera för mammaledigheten. (Getty Images)

Libby May hade jittersför att berätta för hennes chef att hon väntade ett barn.

"Jag var ärligt väldigt nervös för att jag har hört skräckhistorierna, säger maj, vice kommunikationsdirektör vid Southern New Hampshire University i Manchester.

Men inte långt in i hennes andra trimester stannade hon sin chef efter ett möte och sa: "Så jag har några nyheter som jag vill dela med dig."

"Han sa bara, " Du är gravid. " Och hans ansikte lit upp med ett stort leende, säger maj, som är på grund av sommaren. Det var den reaktion hon hoppades på.

För förväntade mödrar kan bryta nyheten till chefen vara nervös. "Jag vet inte vad det handlar om mammaledighet som gör människor så obekväma", säger Cheree Aspelin, som bloggar som Maternity Leave Coach. "Jag tänker på det som en planerad operation eller en längre semester."

Helst är det ett glatt samtal, med spänning uttryckt på båda sidor. Men några mödrar måste vara oroliga över att det går tillbaka, allt från att gå vidare till en kampanj för att förlora sitt jobb - båda är olagliga förresten.

Här är vad man ska veta om att bryta graviditetsnyheterna till chefen.

Bestäm när du ska dela. Många gravida kvinnor behåller sin status under wraps tills deras andra trimestern när komplikationer är mindre troliga. Men det finns ingen klocka där när 12 veckor är uppe och kräver en mamma att dela nyheterna till familj, vänner, Facebook-följare, främlingar på bussen - eller deras chef.

Faktum är att anställda inte har något lagligt krav att berätta för chefen att de är gravida alls - även om deras föränderliga kroppar i slutändan kan förråda nyheterna, säger Sarah Fleisch Fink, seniorpolitisk rådgivare för arbetsplatsprogram på det nationella partnerskapet för kvinnor och familjer, en ideell, icke-partisan aktivistgrupp.

Så vänta tills du är redo att dela. Men kom ihåg att låta en handledare veta om graviditeten tidigt ger alla mer tid att planera för mammaledigheten. Vissa kvinnor kan också behöva ha den konversationen att begära boende, till exempel extra badrumsavbrott eller en plats att sitta.

Fortsätt vara positiv. Om du är glad över denna graviditet - och förhoppningsvis är du! - gör det känt. När du berättar för chefen, slår du en positiv not, säger Jude Miller Burke, författare till "The Millionaire Mystique: Hur Arbetande Kvinnor blir Välmående - Och Hur Du Kan!"

Försök säga, "God morgon, jag har riktigt bra nyheter för dig. Jag ska ha ett barn, och vi är så glada att lägga till vår familj", säger Burke.

Överklaga till din chefs mänskliga sida - trots allt kan hon också vara förälder - och uttrycka förtroende och entusiasm om den nya tillägget till ditt liv.

Var konsekvent. Du kan vara mysig med dina medarbetare. Men berätta för chefen att du är glad att ha en bebis och säker på att du kommer att kunna balansera dina ansvarsområden - och sedan förtroende för dina kontokompisar att du inte har någon aning om hur du klarar dig - kan komma tillbaka.

"Vad du säger till dina kamrater är så viktigt, " säger Burke. "Vet att vad du säger till dina kamrater kommer att upprepas i hela divisionen eller avdelningen."

Vet dina rättigheter. Vissa alternativ för föräldraledighet och andra boende, t.ex. friheten att arbeta hemifrån, varierar per företag. Medarbetarhandboken eller personalavdelningen kan hjälpa dig att borsta upp dem.

Men andra rättigheter är federala eller statliga mandat. Och mammor borde vara medvetna om dem, säger Fleisch Fink. "Jag tycker att det är viktigt för någon att gå in i det samtalet och veta vad deras rättigheter är - och vilka skydd och fördelar är de tillgängliga för dem då", säger hon.

Till exempel skyddar lagen om graviditetsdiskriminering många anställda från vissa typer av arbetsplatsen. "Du kan inte dras, " säger Fleisch Fink. "Du kan inte placeras i mindre position eller ges mindre ansvar."

När det gäller att ta ledig tid, ger den federala familje- och sjukvårdsloven upp till 12 veckors föräldraledighet för kvalificerade amerikanska medarbetare hos många företag. Nya föräldrar har möjlighet att ta den tiden att ta hand om en nyfödd eller anknytning till ett nyligen adoptivt eller fosterat barn.

Vissa stater ger ytterligare fördelar. Kalifornien, New Jersey och Rhode Island erbjuder betalt familjeorlov och betalad sjukskrivning, enligt det nationella partnerskapet för kvinnor och familjer. Hawaii och New York erbjuder också betald sjukvård, som kan användas för ledig tid i samband med förlossning.

Maj, universitetets medarbetare, jobbar fortfarande med detaljerna om hur hon tar tid att ta hand om sin nyfödda. Men åtminstone är den fruktade konversationen ute av vägen. "Min nervositet och min oro var mer i mitt huvud än verkligheten, " säger hon. "När ordet var ute, och det var en konversation vi hade, det var verkligen en underbar upplevelse."