>> >> Hur man berättar om du är redo att gå i pension

Hur man berättar om du är redo att gå i pension

Anonim

Pensionärer behöver hitta nya aktiviteter för att fylla sina dagar. (IStockPhoto)

Jag gick i pension när jag var i mitten av 50-talet, den dag som min chef gick in på mitt kontor, överlämnade den fruktade manilahöljet och berättade att jag skulle rensa ut mitt arbetsutrymme i slutet av veckan. Lyckligtvis visste jag att det var på väg eftersom det inte var någon hemlighet att mitt företag stod inför svåra tider, och så hade jag tid att förbereda mig.

Men antar att du har turen att välja tidpunkten för din egen pensionering. Hur vet du att du är redo och att det äntligen är dags att ta språnget? Du tänker nog på pengarna. Har du råd att gå i pension? Det är självklart viktigt, men det är inte det enda problemet. Här är fem frågor att svara innan du går in i pensionen.

1. Har du något annat att göra? Den största skillnaden mellan arbete och pension är att du inte längre står upp, klär dig och går till jobbet fem dagar i veckan. Nu måste du fylla din egen tid och strukturera din egen dag. Det är lätt om du har en passion utanför jobbet - oavsett om det spelar i ett band, skriver dina memoarer eller roaming golfbanan. Om du inte har en inbördad passion måste du känna igen att pensionen är en ny livsstil, och du vill säkert ha något att göra, särskilt om du går i pension tidigt. Vissa människor tar deltid på jobbet, medan andra volontär i samhället. Fråga dig själv vad du verkligen gillar att göra, vad engagerar ditt intresse och inser att äntligen här är din chans att göra det, inga frågor ställda.

2. Är du redo att ge mer pengar för mer frihet? Med all sannolikhet kommer du att ha mindre inkomst efter pensionering. Så du vet att du är redo att gå i pension när du når scenen i livet när du är glad att leva på mindre för att leva vart du vill och hur du vill. Experter säger att du behöver 80 procent av din arbetsinkomst för att gå i pension bekvämt. Men många människor går i pension på mindre, eftersom deras önskan om ledig tid uppväger deras behov av mer materiella varor eller deras impuls att hålla sig till Joneses. De vill bara ha tillräckligt med tid att njuta av pensionen, och de är villiga att anpassa sin livsstil till de resurser som de redan har.

3. Vill du spendera mer tid med din familj? Det är nästan en cliché, men för många är det sant, särskilt när det gäller barnbarn. Enligt en studie från Fidelity Investments och Stanford Center on Longevity, säger över 60 procent av pensionärer att spendera tid med barnbarn som en viktig orsak till pensionering. Men var försiktig. Enligt samma studie har makarna ofta olika åsikter om att spendera tid tillsammans. Några 60 procent av männen säger att de vill spendera mer tid med sina fruar, medan knappt 40 procent av kvinnorna vill spendera mer tid med sina män.

4. Hur är din hälsa? Hälsofrågor är mycket personliga. Vissa personer med kronisk sjukdom, eller en familjehistoria av hjärtsjukdom, kanske vill ta förtidspension för att njuta av livet medan de kan. Andra kan behöva hålla fast på ett jobb för att behålla sin sjukförsäkring. Oavsett, du borde förstå Medicare och ha din pensionsförsäkring på plats innan du lämnar någon arbetsgivare sponsrad plan. Men om du lider av mycket stress på jobbet, kan pensionen faktiskt förbättra din hälsa. Faktum är att nästan två tredjedelar av pensionärer nämner stress som en betydande motivationsfaktor för att bestämma när de ska gå i pension. Pensionering kan också ge dig extra ledig tid att göra mer motion och förbereda hälsosammare måltider.

5. Har du råd att gå i pension? Ekonomi är inte den enda anledningen att gå i pension, men de är viktiga. Gör en uppskattning av vad din nya livsstil kommer att kosta. Inkludera extra kostnader för resor och vård. Men anser också att du inte längre behöver spara en del av din inkomst eller stödja dina barn, och du kan göra anpassningar till ditt boende, inklusive eventuellt att flytta till ett lägre prisområde i landet. Tala sedan upp dina resurser från social trygghet, pension, en IRA eller 401 (k) plan och var som helst, och försök att få dem att matcha. Du kan inte förklara för varje öre - det finns för många okändheter - men du borde ha viss förtroende för att du kan betala dig igenom det här nya äventyret som kallas pensionering.

Tom Sightings är författaren till " You Only Retire Once" och bloggar vid Sightings at 60 .