>> >> Hur lager du ditt kök utan att blåsa din budget

Hur lager du ditt kök utan att blåsa din budget

Anonim

(IStockPhoto)

Vissa analytiker har prediktionerat lägre gaspriser under 2013, men om du har varit oroande för vad du ska göra med alla dina extra pengar, inte att skrämma: Matpriserna går upp.

Faktum är att enligt en branschorganisation Food Institute, kommer en genomsnittlig omnivorös familj på fyra att spendera mer än 351, 12 dollar på mat i år än förra året. US Department of Agriculture stöder projiceringen, med siffror som indikerar att maten som människor förbereder hemma kommer att öka med så mycket som 4 procent och att konsumenterna kommer att spendera 3, 5 procent mer när de äter ute.

Om din budget är tillräckligt tätt redan och du är den typ av person som planerar framåt, här är vad du borde veta om matpriserna 2013:

Anledningen till ökningen. Den förväntade spetsen i livsmedelspriserna kommer med tillstånd av förra sommarens torka, som för vissa delar av landet fortfarande är igång, särskilt i New Mexico, Oklahoma, Texas, Colorado och Kansas. Torkan anses vara väderexperter som den värsta på rekord under de senaste 25 åren, och vissa säger sedan 1930-talet. Som man kan förvänta sig har Mother Nature slingrande med vatten gjort ett antal på grödor, vilket ger en krusningseffekt på livsmedelsprodukter som går utöver grönsaker. Till exempel brukar nötkreatur njuta av att äta majs och sojabönor, vilka båda har hamrats av torkan.

Tanken om stigande matpriser bör dock hållas i perspektiv. Enligt jordbruksdepartementet har livsmedelspriserna i detalj ökat i genomsnitt 2, 5 till 3 procent årligen under de senaste 20 åren. Så kom ihåg att kostnaden för mat ständigt stiger - men det förväntas öka mer än normalt i år.

"Amerikanska konsumenter spenderar mycket mindre på mat som andel av deras inkomster än något annat land, och hälften av det är för mat som konsumeras hemifrån, nämligen restauranger", säger Steve Ford, en heltidsbönder och ekonomilektronik vid Sewanee-universitetet i söder, i Sewanee, Tenn. "De flesta amerikanska familjer kommer inte att påverkas mycket av matprisökningar. Men de familjer som kämpar för närvarande i dagens ekonomi kommer att hitta 2013 ännu bättre."

Vad kostar mer? Till viss del allting. "Högre kornpriser har skadat kött-, ägg- och mjölkproducenter", säger Ford, som tillägger att mindre bearbetade livsmedel kostar mer. Ford förväntar sig exempelvis att brödpriserna ökar mer än majsflingor eller högsockerkorn.

Konsumentprisindeksens rapport för december 2012 prognostiserar att nästan alla matvaror kommer att öka med 3 till 4 procent under 2013. Med eller utan den så kallade "mjölkklippan" kunde mejeriprodukterna öka med så mycket som 4 procent. Många sodavatten och andra alkoholfria drycker förväntas öka med 3, 5 procent och färska grönsaker kan klättra upp till 5 procent.

Fisket kommer att se en mindre ökning med 2 till 3 procent. Ökningen är sannolikt en del av den naturliga utvecklingen av stigande matpriser, även om fiskeindustrin förlorade miljoner dollar på grund av torkan.

Också relativt opåverkad av torkan är fetter och oljor, socker och godis, vilket förväntas stiga 2 till 3 procent.

Hur man bekämpar den höga kostnaden för mat. Så vad är en konsument att göra? Den vanliga: Försök att handla smart. Devin Alexander, kocken på NBC: s största lossare och värdens amerikanska kockar på turné på PBS, rekommenderar att konsumenterna fyller på kyckling och skaldjur när de säljs, eftersom dessa föremål kan vara frysta under en lång tid.

"De brukar säga ett år. Jag skulle rekommendera månader", säger Alexander. "Det är, jag rekommenderar det om du inte bor i ett orkanen Katrina-typområde där du kanske måste överge ditt hus. Men annars skulle jag köpa fryst [mat] för dessa ändamål."

Alexander säger också att människor som tvättar och torkar sina produkter borde linda det löst i en pappershandduk och förvara dem i en papperspåse (inte plast). På det sättet säger hon att fukten kommer att lockas till papperet. "Din mat kommer att vara mellan tre och fem gånger så lång tid", säger Alexander, och om du förlänger ditt produkts liv är oddsen bättre att du inte kommer att glömma det och sluta behöva kasta den ut.

[I bilder: 10 sätt att spara på matkostnader]

Corinne Kantor, en registrerad dietist i Orange County, Kalifornien, som bloggar om näring på TheFoodCop.com, säger att det inte finns någon skam i att frekventa rabatterade butiker, varav många har gott om konserverad frukt och grönsaker, samt färska och ekologiska livsmedel. Hon är en troende att köpa i bulk och i att anta en gammal strategi som har transporterat många konsumenter genom tuffa tider: startar en trädgård. "Du behöver inte en stor gård, " säger Kantor. "Container trädgårdar är perfekta för små utrymmen."

"Du kan alltid odla din egen mat för att spara pengar, " tillägger hon. Ett paket med 50 tomater av tomatplanta kan hittas hitta till $ 3, 95, och samma pris kommer att ge en konsument 675 spenatfrön. Så länge som konsumenterna är villiga att få händerna lite lera, har växande sin mat alltid varit smutslös.