>> >> Hur lager du ditt kök som en pro utan att blåsa din budget

Hur lager du ditt kök som en pro utan att blåsa din budget

Anonim

Att piska upp en måltid (eller flera) är lättare när ditt kök är fyllt med pantryklammer. (Getty Images)

Om du någonsin har känt dig i ditt kök är det förståeligt. När allt jobbar inte med matberedning spenderar du mest av din tid på att tänka på något helt annat. Många amatörmatare vet exakt hur man kör ett kök, men inte alla är en naturfödd kock.

Men om du inte vet vad du gör i köket, kan det kosta dig. Enligt den ideella organisationen Feeding America, slösar landet 70 miljarder pounds av mat varje år. Om du har apparater som är energikvar, det är ännu fler pengar ner i avloppet.

US News frågade en handfull experter med hemförbättring, kockar och liknande hur de hanterar sina egna kök. Om du vet vad du gör är mycket av det som följer allmänt känt, men om du är clueless om kulinariska konster, kan dessa förslag vara ditt livsflotta.

Staples. Eftersom du inte kan ha hela livsmedelsgångar i ditt kök behöver du ett urval av go-to-grejer när du försöker få något på bordet till middag, utan att beställa pizza. Kock Erika Gradecki, ägare av en personlig kockaffär Mat för din själ, i New London, Connecticut, har alltid följande i sitt kök:

Kryddor och örter. Om du inte är en personlig kock och bara vill ha några få kryddor och örter, skulle Gradecki välja italiensk krydda.

"Det här är vanligtvis en kombination av timjan, oregano, basilika, rosmarin och ibland marjoram", säger hon. "Det behöver inte vara ett fint märke och behöver inte ha exakt alla. Det är billigare att köpa dessa örter separat och de kompletterar varandra väl."

Hon rekommenderar också att köpa kummin. "Det här är en utmärkt krydda för allt från soppor, chili och grytor till kött, curried mat etc. Det ger dig en liten spark utan att för mycket krydda, säger hon.

Och håller allsidig kryddor till hands, Gradecki råder. "Vanligtvis salt, peppar och vitlök salt som en bas", säger hon. "Några lägger gurkmeja eller några andra tillägg till blandningen. Som den italienska kryddan är det här en bra gå till om du är på en budget och det årstider nästan vad som helst."

Kryddor. Biggiesna lagar olja, [matlagning] spray, socker, brunt socker, bakpulver, bakpulver och melass, säger Gradecki.

Gammaldags havre "Annorlunda än snabbkokande havre, som skärs mindre och blir ganska mjuka när de kokas, kan gammaldags havre behålla sin form när de är lagade. De är en bra fiberkälla som håller dig fylligare längre, och kan användas till frukost, bakning och mer, säger hon.

Ris . Det är mångsidigt, för att inte tala om billig och fyllning, lägger hon till.

Smör, ägg och mjölk . De flesta recepten kräver åtminstone en av dessa, säger Gradecki.

Naturligtvis har alla en egen definition av "häftklammer". Carlo Filippone, chef och VD för Clifton, New Jersey-baserade Elite Lifestyle Cuisine, som levererar kockberedda måltider till husägare, håller med om att ägg är viktiga, men föreslår också att spenat, naturligt jordnötssmör, magert fjäderfä, potatis och blandade grönsaker internt så ofta som möjligt, eftersom de alla fungerar bra i en mängd olika måltider. (Okej, jordnötssmöret säger han är för att snacka.)

För Cheryl Rios, en Dallas-baserad affärsägare som lagar mat dagligen och kommer från en stor siciliansk familj, är pasta och olivolja nödvändiga.

"Om du bara har råd med dessa två saker att alltid ha, så har du alltid en måltid till hands", säger Rios. "Om du är väldigt knäckt, stek lite vitlök i olivolja, koka pastan, dränera sedan och blanda dem ihop. Om du har Parmesanost, strö på toppen och om du har brödsmulor, stek dem i vitlök och olivolja olja och tillsätt till pasta. "

Apparater. När du köper din nästa apparat är det lätt att fokusera på det uppenbara (kommer det att passa och vara rätt färg?) Och glömma, ja, allt annat. Men håll dessa faktorer i åtanke när du handlar för:

Ett kylskåp. Tänk på den energi det producerar, föreslår Sabine Schoenberg, en Greenwich, Connecticut-baserad fastighetsmäklare och författare till "Kitchen Magic: Secrets to Successful Kitchen".

"De flesta köper kylskåp för varumärket och utseendet, " säger hon, när de borde tänka på var motorn är. "High-end kylskåp har kylmotorn ovanpå kylskåpet och håller värmen från det nedkylda området, vilket sparar energi och ökar hållbarheten, säger Schoenberg och tillägger att ett kylskåp med en motor på toppen kan förlänga apparatens livslängd .

"Kvaliteten på maten i avancerade enheter är helt enkelt bättre, säger Schoenberg. "Hur ofta hamnar folk och slänger bort bortskämd mat från sina kylskåp? Det här skärs ner med high-end-enheter. Kylningen är bättre."

Schoenberg lägger till detta, vilket kanske inte är praktiskt för pengar- eller rymdkrävda husägare: "Om budgeten tillåter, köp ett separat kylskåp bara för drycker. Det kommer att frigöra ditt kylutrymme enormt. Många bra köksdesigners rekommenderar detta."

Självklart, om ditt gamla kylskåp fungerar, kan du lägga det i garaget för att stuva överdrivna drycker, om du inte har plats för två kylskåp i ditt kök.

En spis. Om du är på marknaden för en ny spis, gör dina läxor. Till exempel ser glaskeramiska kokplattor vackra ut, men de kan vara svåra att rengöra. många rengöringsmedel är inte matchande för vissa livsmedel, och även vatten kan brinna på kaminens yta, vilket innebär att du får se fläckar.

Nancy Lauseng, marknadsföringsprofessor i St. Michael, Minnesota, och någon som älskar att laga mat, säger att den bästa apparaten som hon någonsin köpte var en konvektionsugn kombinerad med en mikrovågsugn och avståndshuvud.

"Det gav mig tre apparater för lite mer än priset på en, " säger Lauseng, som just flyttat in i ett nytt hus. Hon planerar att få en annan kombinationsugn snart.

En diskmaskin. Tänk på ljudfaktorn. "Det här är ett problem som får vikt, eftersom dagens kök är öppna och kopplade till vardagsrum. Med andra ord, undvik att behöva skruva upp TV: n för att övervinna diskmaskinens brus", säger Schoenberg.

Köksredskap. Du kan bli överväldigad och mycket bräckt och försöker förutse varje matlagningsredskap du kanske behöver, speciellt om du slår på ditt första kök. Men grunderna inkluderar: en kruka, porslin, gryta, spatel, bakplåt, tallrikar och bestick. Utöver det är knivar alltid praktiska, säger Anna Carl, konsumentforskare vid Whirlpool Corporation Institute of Home Science.

"Du behöver inte en specialkniv för varje uppgift", säger Carl, men hon rekommenderar att hon har "en grundläggande kockkniv med ett brett skärblad, en brödkniv med ett serrated blad och en grundläggande paringkniv för peeling och små jobb. "

Och medan du kan köpa många köksredskap, säger Rios att hon alltid väljer ett gammalt vänteläge: blekmedel.

"Blötlägg diskbänken i det, rengör golvet med det, späd det och tvätta diskarna ner", säger hon. "Det är verktyget städare."